ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
freefish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
189
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2016 17:28
Son Ziyaret:
03 Kasım 2018 20:10
Toplam Mesaj:
292 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet İşçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet

SON 10 MESAJI

Akvaryum Ve Dış Filtre Aynı Seviyede Olması Şart !
[QUOTE=Legendary]Malesef hiç bi dış filtre o mantıkla çalışamaz çünkü suyun sifonlama ile dış filtreye dönmesi şarttır dış filtre suyu emmez, gelen suyu yukarı basar.
O nedenle ya dış filtre sevdasından vazgeçeceksiniz iç filtre yada pipoya dönüş yapacaksınız, yada yok illa dış filtre olacak derseniz biraz işçilik şart şöyle ki;
akvaryumun yan camına alta yakın bi yerden delik açacaksınız ve emiş borusu alttan giren eski tip eheim filtreler tarzı bir filtre bağlayacaksınız.
Yada bu kadar uğraşamam derseniz, düşük debili ucuz bi kafa motoru alıp emiş borusuna bağlayacaksınız suyu filtreye basması için.
Ancak bu da görsel olarak en berbat çözüm olur :-)[/QUOTE]

kafa motoru fena fikir değil 👍

[QUOTE=pastaci53]Şöyle yapmayı deneyin: gördüğüm kadarıyla filtrenin olduğu kısım akvaryumun zemininden 10-15 cm kadar daha alçakta gibi. Eğer öyleyse akvaryumdan gelen dış filtrenin hortumlarini filtrenin olduğu zemine değdirin yani filtre tabanı ile ayni seviyede olsun ve hortumlar tekrar yükselerek dış filtreye ulaşsın büyük oranla işe yarayacaktır tek yapmanız gereken hiçbir şey söküp çıkarmadan hortumları elinizle tabana doğru bastirmak [/QUOTE]

aslında denedim ama ısrarcı olmadım. ısrarla bir deneyeyim ben yine. teşekkür ederim
Akvaryum Ve Dış Filtre Aynı Seviyede Olması Şart !
[QUOTE=EmirA]Zemini kes laminantın üstüne koy 6-7 cm kurtarabilir.

Aklımdan geçti ama zeminin geçtiği yerlerden karşı beri destek ayaklar var birsürü.
Akvaryum Ve Dış Filtre Aynı Seviyede Olması Şart !
Öncelikle selamlar. Akvaryum ve dış filtrem aynı seviyede olması şart. Yani başka çarem yok. Ancak dış filtre ne yaptıysam randımanlı çalışmadı. Bir üflüyor bir üflemiyor. Ne yapmam lazım fikri olan söylesin lütfen.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187443/011120182019031.jpg[/IMG]
Hobicinin Başına Gelebilecek En Kötü Şey 😥
[QUOTE=EmreA]Alt cam çatlaması sonucu evi su bastı neyseki hemen fark ettim, altına kova vs. koydum balıkları bir kovaya aldım hava motoru ile hava veriyorum.Akvaryumcuya götüreceğim.Başka ne yapmalıyım ?
Siz önleminizi alın her an başınıza gelebilir [:(][:(]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177920/120420171418441.jpg[/IMG][/QUOTE]

Geçmiş olsun. Hobiye ilk başladığım 3 ya da 4 sene önce başıma gelmişti. Akvaryumu taşıyacak masa sunta değil mdf olmalı. Ya da demir profil. Tercih size kalmış. Akvaryum uzunluğu ne olursa olsun kesinlikle masanın ortasında da ayak olmalı. Bütün yük kenarlara değil eşit dağılmalı. Orta ayak derken masanın içine orta dikme. Bir başka şey ise akvaryumu kurmadan önce hem masanın üstüne hemde akvaryumun içine kesinlikle strafor koyulmalı. Masanın vidaları zamanla esneme yaptığı için esneyen yer direk akvaryum taban camına yansımamalı. Akvaryum içinde ki strafor ise akvaryum içine koyulan taş ve dekorların elden düşme olasılığı olduğu için taban camına zarar vermemesi için koyulur.
Zemin Bitkisi
Selam dostlarım. 120*40*60 ölçülerinde bitkili akvaryumum var. Tabana zemin bitkisi eklemek istiyorum. Sıh, dolu dolu bitkili olması için uğraşıyorum. Zemin bitkisi bulunduğum çevrede çok aramama rağmen bulamadım. İnternet üzerinden alacağız artık. Ne tür bitki almam gerek. Akvaryum ölçülerine göre kaç adet tohum gerekir. Zeminin yemyeşil olması için ne kadar sıklıkla bitkileri ekmeliyim ?
Bitkili 300 Lt Akvaryumda Işıklandırma ?
[QUOTE=gokmgun]Kafanızın karışması normal [:)] kendi tankım için aydınlatmayı Mustafa Bey e yaptırdım özelden ulaşın yardımcı olacaktır yaptığı iş cidden piyasanın üzerinde kaliteye sahip [/QUOTE]

Teşekkür ederim. İrtibata geçtim cevap bekliyorum. Siz yapılan işten memnun görünüyorsunuz. İnşallah bizede güzel birşey nasip olur.
Bitkili 300 Lt Akvaryumda Işıklandırma ?
[QUOTE=gokmgun]Öncelike şimdiden hayırlı olsun, şahsi fikrim ışıklandırma hakkında sevgili Mustafa Kalın (Darkaura) Beyefendiden destek almanız yönünde olacak.

https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480_sn1.asp
[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Makale uzun ama gerçekten detaylı bir şekilde anlatılmış. Ancak kafam karıştı :)
Bitkili 300 Lt Akvaryumda Işıklandırma ?
Merhabalar dostlarım. 120×40×60 canlı doğuran akvaryumumda bitki de bakıyorum. Eledoa, zeytin, gül, anubias, saz ve adını unuttuğum 3-4 çeşit daha bitkim var. Co2 tüplü sistem ve önceden kurduğum mayalı sistemde mevcut. Işıklandırma konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum..
Mayalı Co2 Tüm Sistemin Detaylı Yapım Aşaması [ Fotoğraflı ]
[QUOTE=vadamama]Bugün ben de mayalı sistem kurup çalıştırdım. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra gaz çıkışı başladı. 2 buçuk litre kola şişesine 1 buçuk su bardağı şeker koydum. Üzerine akvaryumdan alınan 1 buçuk litre su ekleyip şekeri erittim. Yarım çay kaşığı karbonat ilave ettim. Yine 1 buçuk çay kaşığı kuru maya koydum. Şişeyi gazete kağıdına sarıp naylon poşetin içine koyup dolaba yerleştirdim. Damla sayıcı yapmak için uğraşmaya gerek yok. Eczanelerde 1 TL ye serum setleri satılıyor. Onlardan alıp damla sayıcının çıkışına içine makyaj temizleme pamuğu sıkıştırılmış 5 cc lik şırıngayı takıp akvaryuma monte edin. Hortumu şişe kapağına sabitlemek için çelik yapıştırıcı diye tabir edilen 2 si karışan yapıştırıcılar var. Çok sağlam oluyor.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181068/WP_20151225_001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181068/WP_20151225_009.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181068/WP_20151225_007.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181068/WP_20151225_006.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181068/WP_20151225_004.jpg[/IMG][/QUOTE]

Rica etsem bu sistemi tam olarak detaylı yazabilir misiniz ?
Bitkili Tankta Co2 Yapımı
[QUOTE=Farukk]Merhaba 5 Litrelik yapmayı düşünüyorsanız çok sağlam bir bidon olması lazım basınçtan dolayı 5lt lik su bidonlarında olmaz genelde forumda okuduysanız basınca dayanıklı tek ürün olarak 2-2.5 lt.lik kola şişesi kullanılır.

diy difüzör dediğiniz şeyin resmi varmı.

forumda karışımlar var 3 farklı karışım var deneyerek öğrenebilirsiniz.

şeker+ kuru toz pakmaya + limon

tatlı toz jöle + kuru toz pakmaya + limon

benim önerim sitrik asit (limon tozu ) + karbonat

[/QUOTE]

2.5 litrelik hemen biter diye 5 litrelik düşündüm. Hatta şuan kullanıyorum ama karışımı pek iyi yapmadığım içim yenilemek istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.