ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aviator
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2006 17:29
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2011 21:18
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Koray
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1972
Yaş:
51
İl:
Izmir
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

evde canlı su piresi üretimi
Buradan edindiğim bilgiler ışığında bende su piresi yetiştirme çalışmalarına başladım. Bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan dostlara teşekkürler...
Discusa Yeni Başlayanlar İçin®
Kesinlikle çok doyurucu bilgiler. Teşekkürler.
Cüce Vatozum Yumurtladı Ancak...
Aynı işlemi bende gerçekleştirdim. Hatta serum hortumundan biraz daha genişçe bir hortumum var onu kullanıp tek tek süpürdüm. Bir önceki yavruları ise akvaryum kalabalık olduğundan sanırım yada dişilerin tecrübesizliğinden olsa gerek, tam akvaryumun ortasında yerde görüp diğerlerine yem olmasınlar diye yumurtaları hortumla çekmiştim. Ancak yapışkan özelliği nedeni ile biraz daha zor oluyor. 50 ye yakın yavru çıktı ama forumda da belirtildiği gibi çok hassaslar 25. günde bir kıran girdi şu an o partiden elimde 10 civarı yavrum kaldı. 3-4 gün içinde 40 kadar yavruyu kaybettim. Ne yaptıysam fayda etmedi. :(
Kan Kurduna Benzer Kurtçuklar. Nedir Bunlar?
[QUOTE=murad]Aşağıdaki linki okumanızı tavsiye ederim. [/QUOTE]
 
Sevgili adaşım ilginize teşekkür ederim.
Linkini vermiş olduğunuz konuyu ben kendi başlığımı açmadan önce Arama butonunu kullanarak incelemiştim, güzel çalışma hazırlayanın (Fatih TAŞTAN) ellerine sağlık.
Ancak bendekilerin şekilleri daha farklı olduğundan dolayı bu konuyu açıp üstadlara ve sevgili dostlarımıza sormayı tercih ettim. Yanlış anlaşılmasın.
Kan Kurduna Benzer Kurtçuklar. Nedir Bunlar?
Fotoğraf:YOK

Canlıdaki Belirtiler:Kırmızı renkte kankurduna çok benzeyen ama çok daha küçük boyutlarda

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Kardinal Neon (6), Discus (1), Cüce Vatoz (5)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Su değişimini  3-5 günde bir sıklıkla yaparım.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Uzun süredir ara vermek zorunda kaldığım akvaryum sevdama yeniden döndüm. Ancak sorun sayılabilecek bir durum var.
 
Bugün cüce vatoz yavrularımın gelişimini daha iyi izleyebilmek için yumurtaların bırakıldığı dekor malzemesini kaldırıp bakmak istedim. Bıraktıktan sonra suda çok sayıda kurtçuğun yüzmeye başladığını fark ettim.
 
Kurtçuklar renk ve şekil olarak kan kurduna benziyorlar bir farkla: Çok küçük ve ince olmaları. En üyüğü 1 cm uzunluğunda ama neredeyse kıl kadar ince. Akvaryumda kum veya başka bir dip malzemesi kullanmadığımdan daha rahat gözlemliyebiliyorum. Diğer dekor malzemelerini kaldırdıkça, bu krtçukların dekor malzemelerinin alt kısımlarına koloni koloni yerleşmiş olduklarını gördüm.
 
Aslına bakılırsa discusumun ve neonlarımın bu kurtçukları afiyetle yediklerini de gözlemledim ama rahatsız oldum.
 
Elimden geldiği kadar temizlik yaptım. Tüm hayvanları başka bir akvaryuma alıp, diğer malzemeleri kaynar su ve ilaç ile dezenfekte etmeye çalıştım.
 
Olası nedenler:
 
* Akvaryum, iç fitre (GAP), ısıtıcı eski bir akvaryum idi. Bir dustumun bodrumunda uzun yıllar yattıktan sonra tarafımdan oldukça iyi bir şekilde temizlenip dezenfekte edildikten sonra faaliyete geçti. Kurulalı 10-15 gün oldu.
 
* Yeni dekorasyon malzemesi alınıp eklendi (Vatozların yumurta bırakmasını kolaylaştıcak)
 
* Balıklarım uzun süredir ehil ellerde değildi. Emanet bırakıldıkları yerdeki su ile birlikte geldiler ki, gereken sıklıkta dip çekimi yapılmamış ve yoğun yemleme yapılmış.
 
* Vatoz yumurtalarının bazılarının çürüyüp küflenmesi?
 
 
 
Sorularım şunlar:
1- Bu kurtçukların türü ve zarar yarar durumu nedir?
2- İnsan sağlığına zararı var mıdır? (İnsan dışkısında görülen kılkurduna benzettim ama ne yazık ki fotoğraf çekmeyi akıl edemedim, etseydim bile görüntüleyebilmek için epey kaliteli bir makineye ihtiyaç var)
3- Tubifex türü bir canlının akvaryum ortamında gelişip çoğalabilme ihtimali nedir?
4- Bu kurtçukların kesin çözümü nedir?
Beta yumurtaları köpükte. eee şimdi?
[QUOTE=s.seckin].....Sera micron, bu yemi akvaryumdan aldığınız bir çay kaşığı su içine çok çok az miktarda dökün ve seçe parmağınızla suya yedirin.Daha sonra yavruların yoğun olarak bulunduğu kısma bir iki damla damlatın, o ufacık boylarına rağmen nasıl kapıştıklarını seyredin.
 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Suya yedirmek fikri aklıma gelmemişti. Yüzeye çok az serpiyordum. Belki de bazı yavrular yüzeyden suya karışmayan yem yüzünden aç kalarak öldüler.
 
Fikir güzel. Teşekkürler...
Beta yumurtaları köpükte. eee şimdi?
[QUOTE=fkarakaser]

Murat bey,

Yavruların 8-9 günlük gibi ölmesi hastalıktan değil su kalitesinin bozulması sebebi ile olduğunu düşünüyorum..
 
2. günden itibaren yem olarak ne kullanıyorsunuz?.. Bu sıcak havalarda yumurta sarısı kullanıyorsanız kullanmayın,su seviyesi düşük filtresi olmayan bir akvaryumda en ufak bir dozaj hatası ölüm ile sonuçlanır size tavsiyem sera mikron kullanmanız olacaktır..
 
Bu arada ikinci bir tavsiyem piyasada satılan tahtadan hava taşları vardır, bunlar çok ince hava veriyor ve yavru balıklara zarar vermiyor bunlardan alarak yavruların büyüklüğüne göre zarar vermeyecek şekilde vana ile ayarlayarak kullanabilirsiniz, eğer ufakta olsa bir sirkülasyon yaratmazsak özellikle üstü kapalı olan akvaryumun üstü ile altı aynı derecede olmuyor buda yavrular için problem oluyor.. (eğer suyunuz durgunsa yavru akvaryumuna elinizi sokarak test edin ne demek istediğimi anlayacaksınız)..
 
Artemia'ların en ince mikrona sahip olanını kullanmalısınız ve çıkan artemiaları bekletmeden verebilirseniz çok faydası var yavruları ne kadar süratli büyütürseniz o kadar çabuk pipo filtre eklerseniz bu da yavrular için hayati önem taşır..
 
Saygılar, 
 
 
 
 
[/QUOTE]
 
Yem olarak sera micron kullanıyorum.
Havalandırma içinde tesisatım tamam ama yavrular serbest yüzüşe geçmeden havalandırma yapmamaya çalışıyorum ki köpükler dağılmasın.
 
Yavrular çıkar çıkmaz köpüklerin dağılmasında bir sakınca var mı?
 
 
 
Beta yumurtaları köpükte. eee şimdi?
[QUOTE=goktugy]

Üretim tankınızda su sirkülasyonu olmaması hususuna dikkat edin. Ayrıca su yükseliğini iyi ayarlamalısınız. Betta yavrularının hızlı ölümleri genellikle, gelişmemiş hava keseciklerinden olabiliyor. Küçük bir not olarak kaydedin...

[/QUOTE]
Su yüksekliğim 14-15 cm civarında. Daha düşürmem mi gerekiyor bunu?
 
 
 
[QUOTE=infernos]merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim benimde 1 betam var ancak onu çifleştirmek istiyorum ama akvaryumcularda dişi beta bulamıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz?[/QUOTE]
Valla izne çıkabilirsem senin için Karşıyaka' daki birkaç akvaryumcuya bakabilirim ama daha çıkıp çıkmayacağım belli değil. Diğer arkadaşların yardımcı olacağına inanıyorum.
aviator2007-07-11 22:34:26
Beta yumurtaları köpükte. eee şimdi?
[QUOTE=burak]Yavruların hastalık riski için sanırım metilen mavisi damlatılıyordu.[/QUOTE]
Yavrular yumurtadan çıkmadan önce mi yapmak gerekiyor bu işlemi?
Beta yumurtaları köpükte. eee şimdi?

Üçüncü partidir beta yavrusu alıyorum. Özellikle Sayın KARAKAŞER' in makaleleri ve forumdaki yardımları sayesinde buraya kadar geldik. Amaaaa

Maalesef ilk partiden kalan yavru 2 adet, ikinci partiden kalan yavru sayısı da 15 civarı. Özellikle 1. hafta sonunda birdenbire 80 ila 100 arası yavru sapır sapır dökülüyor.
 
Akvaryumda ayrıca bir ısıtma tertibatı yok. Ancak oda sıcaklığı 25-26 derece altına düşmez. (kışın kalorifer yardımı ile tabi ki) Bu da şu demek oluyor ki: Labirentlerinin gelişmesi safhasında herhangi bir tehlike yok. Çünkü su sıcaklığı oda sıcaklığına bağlı.
 
Kuvvetle muhtemel bu toplu ölümlerin sebebini mantar/bakteri enfeksiyonlarına bağlayabiliriz. O zaman ilaç kullanmamız gerekiyor.
 
Elimde mycopur ve bactodur var. Bunlardan biri de işimi görür mü mantara karşı? Ya da önerebilceğiniz bir başka ilaç?
 
Birde esas başlığın sorusu şudur: Yaklaşık 1 saat kadar önce köpük yuva yumurta ile doldu. İlaçlamayı şimdi mi yapmalıyım? Yoksa yavrular yumurtadan çıktıktan hemen sonra mı?
 
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
 
 
 
 
Not: Özür dileyerek soyadındaki yanlışı düzeltiyorum...
aviator2007-07-12 23:51:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.