ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ledanimasyon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2016 21:52
Son Ziyaret:
18 Nisan 2016 00:21
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer demirel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer demirel

SON 10 MESAJI

Discus Yumurtaları Yiyor Neden
Teşekkürler hocam Tony Tan malıdır ve pigeon balum tür olarak.
Discus Yumurtaları Yiyor Neden
Uzun zamandır takip edip goremedigim discusların yumurta dizme anını gördüm fakat büyük olan balık dışı kesin yumurlarken gördüm ve kötü olan şey erkek balık sandığımız .Yumurta dizme esnasında dolleme yapmıyor herhangi bir sürün më hareketi yok huniye sadece ağzı ile huniyi temizler gibi yapıyor sizce neden 5. yumurta dizişleri yumurtlama anı videosunu yukleyemedim.Erkek balık ağzı ile sürekli yumurtaların etrafını temizler gibi yapıyor ve yumurtlama bittikten bir süre sonra dışı balık yumurtaları yiyor.
Ro Cihazı Teknik Özellikleri Yetrelimi Siz Ce?
Celal bey ben o zaman membran filitre mi ekleme lazım 4 cü olarak yoksa 3.cü kartuşun yerine membran filitre mi takmam lazım.Teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182271/20160304_152853.jpg[/IMG]

Celal bey:
O zaman ben bu cihazın çıkışına membran Filitreyi eklediğim zaman işlem tamam dır öyle mi.
Alacağım membran filitre adı
vontron-membran-75-gpd marka fark eder mi.

Birde ben iletkenligi üretim suyu için düşürüyorum. Normal zamanda sadece 3 lü kartuşu kullan sam bir sıkıntı olur mu.Normal şebeke suyun dan daha yüksek ph çıkarıyor artınca normal mi?
Ro Cihazı Teknik Özellikleri Yetrelimi Siz Ce?
Celal bey
Sizin tavsiyeniz üzere 3 kartuşlu RO cihazı aldım .Bu gün kurdum ve bu arada ph metre ve TDS metre de aldım su değerlerine bakmak için .Sizden sorum arıtılmış sudan bir bardak doldurdum ve pH değeri 9.2 iletkenik 340 çıktı şaşırdı ve arıtılmamış ceşme suyunu ölçtüm 7,5 ve iletkenik 250 çıktı ben anlayamadım sorun nerede sizce anında düşürmesi gerekmezmiydi.

Cihaz 1 adet reçine filitre 2 adet karbon filitreden oluşmakta.
Discus Yumurtaları Yiyor Neden
Hocam balıkların çift olduğundan emin değilim tabikide.Ama formda arkadaşlarin dediğine göre su değerleri ile alakalı olabilirmiş. Onun için RO cihazı alıp 3. Yumurtaya kadar su ph değerini düşürüp .sonucunu görmek istiyorum.su değeri akvaryumda 8ph döllenme ye engeli olurmu sizce.su degeri yuksek oldugu icin erkek sandığımız balık yanaşmiyor olabilir mi?
Peki hocam ikisinin de dişi olduğunu nasıl anlarız.
Ro Cihazı Teknik Özellikleri Yetrelimi Siz Ce?
Arkadaşlar: discuslar için almak istediğim Ro Cihazının aşağıda özellikleri var işimi görür mü .

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 12'' İnline 5 Micron Sediment Filtre

- 12'' İnline Gac Karbon Filtre

- 12'' İnline 10" Blok Karbon Filtre

- 75 GPD Mebrane

- Antibakteriyel Post Karbon Filtre

- Mineral Filtre

- 12 Lt. Dahili Depo

Ölçüleri (cm):

Cihaz: 45 (Boy) x 25 (En) x 43 (Yük.)

Ağırlık: 14 kg








Sediment Filtre: Suyun berrak hale getirilmesi için su içerisinde bulunan tüm bakterileri, çamurları, tortuların temizlenmesini, yüzer madde ve partekülleri tutmasını sağlar.

Aktif Karbon Filtre (GAC): Suya renk ve tat veren serbest kloru organik maddeleri ve istenmeyen kokuları tutar.

Blok Karbon Filtre (CTO): Gac karbona ilave ikinci bir karbon filtredir. İkinci bir karbon filtre fonksiyonu yaptığı gibi toz halinde olmayıp katı blok halinde olduğundan birinci karbon filtre olan GAC'dan kaçabilecek klor, organik madde ve zararlı gazları tutarak risk olayını ortadan kaldırır.

Otomatik Kapama Valfi: Su arıtma'dan geçen suyun akışını kontrol eder. Tank kapasitesi dolduktan sonra suyun kesilmesini sağlar.

Membran Filtre: Su arıtma cihazının en önemli filtresini teşkil eder. Ters osmoz olayının gerçekleştiği yerdir. Yarı geçirgen bir maddeden yapılmış olan uzun bir film iki kat olarak bir makaraya sarılmıştır. Bu iki kat filmin kenarları arasındaki seperatör ile birlikte birbirine kaynatılmış ve su geçişine kapalıdır. Sadece temiz su çıkışına müseade eden, uç tarafındaki üzerinde sıralı delikler olan makaraya sarılı ucu haricinde kapalı dar uzun torba gibidir. Bu çift katlı film bir makaraya sarılmıştır. Sargı aralarına konan seperatör film sayesinde kirli su bu torbanın bütün yüzeylerine ulaşır, basınç etkisiyle temiz su torbanın içine girerek çıkış deliklerinden alınır. Kirli su çapraz akım denen bir akışla film yüzeylerini yalayarak geçerken basınç etkisiyle bir kısım su filmin iç tarafına temiz su olarak geçer.

Yüksek Basınç Switch: Temiz su ile dolan tankın basıncı 2,6 bara (38 psi) ulaşınca pompayı durdurur.

Temiz Su Tankı: İç yüzeyi gıdaya uygun "food contact" malzeme ile kaplanmış olup, temiz suyun hijyenik bir ortamda depolanmasını sağlar. Tankın kendi vanasıyla tanka su giriş ve çıkışını kontrol edilebilir.

Mineral Filtre: Suya kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum katarak gerekli mineralleri mükemmel ve dengeli bir orana getirir.
Discus Yumurtaları Yiyor Neden
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182271/20160222_014005.jpg[/IMG]

Hocam;
Ro cihazım yok.Birkaç lavra görürsem alacağım. Bu şu değerinde gorebilirmiyim.Ayrıca döllenme işlemi gerçekleşti mi bilmiyorum.Neden derseniz en son gördüğümde fotorafta önde olan balık yumurta dizme işlemi gibi hareketler yapıyordu ışık kapalı olunca tam göremedim. Dikkat ederseniz önde ki balığın üreme organı öbürüne nazaran dışarıda bu nun dişi olma ihtimali var mı. Birde Bu öndeki balık huniye aşağı yukarı yaparken öbürü de yanında duruyordu ağzını huniye doğru degdirip çekiyordu yumurta mı yiyordu tam göremedim. Acaba önceden yumurtlanmistida benim gördüğüm balık mi döllenme yapıyordu sizce.
Discus Yumurtaları Yiyor Neden
Cevabınız için teşekkürler.
Evet ikinci yumurtaları ilk yumurta da yanlarında iki balık daha vardı. Yumurtaları yiyin ce ayirdim. Şimdi bunlarıda yediler.
Akvaryum 50×40×40
Balıklar 20 aylık üzerinde olabilir.
Su değeri şebeke suyu ph ölçtüğümde 7.8 civarında .
Su ısısı 29-30 derece.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182271/20160207_151058.jpg[/IMG]
Discus Yumurtaları Yiyor Neden
Arkadaşlar; benim discuslar ana tank da yumurtladı. Sora aradan bir iki saat sonra yediler yumurtalarını. Bende balıkları ayirdim .15 gün sonra tekrar yumurta döktüler ve tekrar yediler sebebi ne olabilir.
Discus Çiftleşme Ne Yapmam Gerekli
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182271/20160207_151058.jpg[/IMG]

Hocam; Sizi tebrik ederim söylediğiniz gibi oldu.Balıklar yumurtladı.Fakat ben hangisinin yumurtladiğini görmedim. Baktığımda huninin üzerinde yumurtalar gördüm. Yarım saat sonra baktım tekrar büyük olan balık yumurtaları yiyordu ve hepsini yedi.Dikkat çekici olan net te resimlerde görünen yumurtalar hep sarı benim gördüğümde şeffaf ti .neden böyle normal mi sizce.Yumurtaları yedikten bir gün sonra balıkları ayirdim neden derseniz 4 adet balık mevcuttu huninin yanından yumurtalar var iken 3. Balık da ayrılmıyordu.Bundan etkilenmiş olabilir miydi.Bende akvaryumu ortadan bölüm resimde olduğu gibi.Bu arada şu sıcaklığı göstergesi hatalıymış 24 derece imiş onuda 28 derece yaptım. Suyun ph yaklaşık 7.8 geliyor.Balıklar ne kadar süre sonra tekrar yumurta döker. Yemeye devam ederler mi.erkek dişi ayrımı nasıl yapılır. [EDIT]ledanimasyon,2016-02-09 03:11:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.