ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertyegin57
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
72
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2015 12:28
Son Ziyaret:
05 Şubat 2023 20:55
Toplam Mesaj:
266 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Yeğin
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 2001
Yaş:
22
İl:
Sinop
Meslek:
Aşçı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

"Köle oluruz sonunda Kendi yarattığımız yaratıklara." - Faust, Johann Wolfgang Von Goethe

SON 10 MESAJI

45 Litre Bitkili Betta Akvaryumu
[QUOTE=Cem Altay]Doğal yaşam alanından koparılan bitkileri sağlıklı bir şekilde akvaryumlarda yaşatanların sayısı oldukça az,ama var..
Bitkilerden pek anlamam ama Su teresine benzettim (yanılma payım yüksek [:)] )
Bir de Sunsun'un dış filtresi olduğunu belirtmişsiniz,,eğer mini dış filtreyse pek problem yaratmaz ama büyük modellerinin sirkulasyonunun fazla geleceğini düşünüyorum.
Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]

Teşekkürler hocam, bir de ek olarak sormak istediğim: Benim akvaryumumu koyacağım oda hiçbir şekilde ışık almıyor, pencere bile yok yani zifiri karanlık. Gerekli ışıklandırma yapıldığı takdirde bu akvaryum için sorun yaratır mı?
45 Litre Bitkili Betta Akvaryumu
[QUOTE=Ahmetkngr]Dereden aldığınız bitkiler kısa sürede çürür. Akvaryuma eklemek de çok riskli denebilir aslında birçok parazit veya canlı yumurtası akvaryuma gelebilir. Bitkiler basit ampulde bile yetişir birçoğu küçük ise akvaryum. Florasanda da rahat yetişir.co2 ye gerek yok.[/QUOTE]

Dereden bitki alıp sorunsuz bakan çok kişi var. Zaten bu bitkiyi akvaryuma eklemeyeceğim birkaç hafta, güzel gelişim gösterirse ekleyeceğim.
45 Litre Bitkili Betta Akvaryumu
Merhaba arkadaşlar, şu sıralar bir akvaryum kurma çalışmasına girmiş bulunmaktayım.
Akvaryumda bir Betta yaşayacak şekilde bitkili bir şekilde kurmayı düşünüyorum.
Eklemek istediğim bitkiler Hygrophila difformis, Elodea Densa ve dereden topladığım bir bitki olacak -görselini aşağıya ekledim.-
Bu dereden aldığım bitki bilinen bir bitki mi, bilen varsa ne olduğunu söylerse sevinirim. Akvaryumu kurduktan 3 4 hafta sonra Bettayı eklemek niyetindeyim. Kum olarak lav kırığı kullanmayı düşünüyorum. Elimde sunsun'un dış filtresi var, eskiden kalma, onu da kullanmayı düşünüyorum. Bitkiler için herhangi bir CO2 vb. bir destek düşünmedim. Bu bitkiler normal florasan ışığında gelişim gösterebilir mi? Bilen varsa ve cevaplarsa çok sevinirim. Onun dışında akvaryuma hayalet karides de eklemeyi düşünüyorum, Youtube'da gördüğüm kadarıyla Betta'lar ellemiyor, ne kadar doğru olur emin değilim fakat, aydınlatırsanız sevinirim.

[IMG]https://cdn.discordapp.com/attachments/893480447982579752/1031569265070981200/20221017_170725.jpg[/IMG]
80 Litre Akvaryum
Güzel bir lepistes akvaryumu bence güzel olabilir. Özel lepistes türlerine bakıp oldukça eğlenceli bir tank kurabilirsiniz.
Bu Akvaryum İçin Balık Önerisi?
Aynı akvaryumdan bende de var, o akvaryum 10 litre arkadaşlar. Kesinlikle hiçbir şekilde hiçbir japon balığı beslenemez. En fazla betta besleyebilirsiniz. Ek olarak da 10 litrelik akvaryuma iç filtre takamazsınız, düzeni olarak sizin dip çekimi yapmanız gerekmekte. Bitkili bir betta akvaryumu tek seçeneğiniz. Tabii karides veya salyangoz da eklenebilir ama bunlar dışında bir şey olmaz.
Bitkili Betta Akvaryumu
[QUOTE=ndmblgc2][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:][:nazar:]
Ölçüler: 45x30x30
Canlı Türleri: Henüz Yok
Bitki Türleri: Weeping Moss Tele Sarılı, Köke sarılmış Stringy Moss, Windelov Java, Anubias Barteri Var, Pistia Stratiotes Su Üstü Canlı Bitki, Marimo Moss Ball
Tankın Yaşı: 2 gün (21.02.2022 tarihinde filtre ilk startı verdi.)
Filtrasyon ve Işıklandırma: Isıtıcı yok. SunSun 603b Dış Filtre, WOLFMAR Plant Nano Led Armatür 21 cm 40 ADET 10000 KELVİN BEYAZ , 14 ADET 650 NM KIRMIZI , 6 ADET 450 NM MAVİ , 4 ADET 550 NM YEŞİL , VE 2 ADET 3000 KELVİN GÜN IŞI OLAMAK ÜZERE TOPLAM 66 ADET LED
Tasarım ve Dekorasyon: Büyük bir kök ve ona sabitlenmiş yosun, anubias ve java fern.

Merhabalar, ismim Nedim. Bu benim ilk akvaryumum. Henüz yeni bir akvaryum. 21.02.2022 tarihinde ilk filtre startı verildi ve 22.02.2022 de görselde ki bitkiler eklendi. Bir hafta bu şekilde çalıştırıp 3 yada 4 adet zebra nerite salyangozu eklemeyi düşünüyorum. 2. hafta ise ilk balığımı eklemeyi düşünüyorum. Tankı ilk kurmak istediğimde güzel ve gösterişli bir betta akvaryumu kurma fikri ile yola çıktım fakat acaba başka bir canlı mı düşünsem diye düşünmedim değil.

Isıtıcı kullanmaya gerek duymadım. Çünkü oda kışın 23-24, yazın 28-32 derece sıcaklıkta olacak. Bu sebeple ısıtıcıya ihtiyaç duymadım.

Gün içerisinde sabah 09-10 ve akşam 18-21 saatleri arasında aydınlatma yapılacak.

Usta ve tecrübelilere bir kaç sorum olacak.

1- bu kadar az bitki yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, kullandığım ışık biraz fazla güçlü geldi bana. İleride yosun problemi yaşar mıyım?

2- Canlı ekleme sürecini hızlandırmak adına bakteri feederlardan kullanmalı mıyım? Şuan ki planım her iki günde bir sanki içinde bir adet canlı varmış gibi yem atmak. yem miktarı çok az olacak şekilde.

3- Bu akvaryuma Betta dışında hangi tür balıklar ekleyebilirim? Birde betta ve karides bir arada yaşar mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.[/QUOTE]

Akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun, gerçekten çok güzel olmuş. Diğer arkadaşlardan bağımsız olarak eklemek isterim ki: seçtiğiniz dış filtre 400l/h debisi olan bir filtre, bu da 40 litre akvaryum için oldukça fazla bir debi oluyor maalesef. 150l/h civarında filtrelere bakmanızı öneririm. Sevgiler...
Beta İçin Filtresiz,kumsuz Bitkili Akvaryum Olur M
[QUOTE=rewk]5 aydır baktığım,erkek olduğunu düşündüğüm mavi renkte bir betam var ama çok yanlış baktığımı söylediler.
12 litrelik bir akvaryumda, sabahları tane tane 7-8 kere kırımızı granül yem atıyorum, filtre yok ,tabanda beyaz taş var, mutfakta büyük pencerenin karşısında duruyor, 3 gün içinde çok yosun oluyor, balığı bardağa alıp komple suyu değiştiriyorum ,yarım saat durduktan sonra da balığı koyuyorum.

Betamda hastalık belirtisine rastlamadım, çok nadir,ayna koyuyorum ve ona saldırıyor bazen sabah beni görünce kuyruğunu sallaya sallaya bir çömlek koymuştum,onu yuva yaptı,oradan çıkıp bana doğru geliyor, bazen de beni görünce kabarıyor.

Ben filtre alamam, yerim yok fiş takmaya,bu şartlarda,beyaz taşları da çıkarıp belki kum alabilirim ama anounis mi neydi bir bitki varmış, böyle basit bir bitki yetiştirmem mümkün mü? Balığa faydası olur mu yoksa bu yosun sorunu onuda mı çürütür?

Kısacası pek masraf etmeden,güzel bir ortam oluşturmak istiyorum, mümkün mü?[:)][/QUOTE]

Walstad metodunu araştırmanızı öneririm. Bu makale yardımcı olabilir:
https://aquaist.com/walstad-metodu/
Filtre Ne Kadar Çalışmalı?
[QUOTE=yazgunesi]Merhaba, pipo filtre kullanmanız daha uygundur. Hangi tip fitre olursa olsun ben size kullanım kuralı açısından teknik bilgi olarak bahsadeyim. Akvaryumda biyolojik denge denilen kuralla riyayet edilmesi önemli bir husustur. Beslediğimiz balık vs canlılar haricinde akvaryum ortamında çeşitli bakteriler var. Bunlar oksijene ihtiyaç duyan ve duymayan bakteri cinsleridir. Filtre içinde olan bakteriler de oksijen ihtiyacı olan bakteriler çoğunluktadır. Eğer fitre çalışmaz ise bakteriler ölür ve filtrasyon konusu sıkıntıya uğrar. Öyle 1-2 saat içinde çoğalan üreyen canlı değidir bunlar.. Tamam elektrik faturasının pahalılığı konusunda endişelisiniz ama filtreyi çalıştırmamak size akvaryumda olan yaşam şartları denge için olumsuz tavır sergilemiş olursunuz. Kısacası filtre kesinlikle çalışmalıdır. :-) Ben size şimdi pipo filtre kullanımı / filtre gücü hesaplama tekniği konusunda bilgi paylaşacağım. Daha önce 30 lt değerli bitkili akvaryum pipo filtre kullanımı konusundaki yazıdan alıntı yapacağım.

Merhaba, bitkili akvaryum, pipo filtre ve hava motoru kullanımı konusunda örnek bir makale yazmayı uygun gördüm. Basit bir kısa cevap yerine biraz teknik detaydan da bahsetmeyi uygun gördüm, bu sebeple bu yazı biraz uzun gibi oldu. :-)

Bitkili akvaryumlarda su yüzeyinin çok dalgalı / hareketli olmamasına özen gösterilir. Sebebi CO2 (karbondioksit) kaybının olmaması içindir. Genellikle büyük ebatlı akvaryumlarda dış filtre kullanılması önerilir.
Küçük ebatlı akvaryumlarda ise iç filtre önerilir. Su hacmi 30 lt den az ise pipo filtre kullanılması uygundur, bitkili akvaryum için.

Hangi tip filtre seçilirse seçilsin, dikkat edilmesi gereken bir filtre kapasite hesabı var. Genellikle ideal olan ölçü biyolojik denge esasına göre filtrenin değeri akvaryum litre değerinin 3 katı olmasıdır. Yani filtremiz akvaryum suyunu saate 3 kez devridaim edecek kadar güçlü olmalıdır. Bazen birçok kişi öneri olarak 3.5 / 4 kat çevirim kapasitesine sahip filtre de önerilebiliyor gördüğüm kadarıyla..

Filtre hesabı nasıl yapılır ?

Örnek olarak akvaryum 30 litre ise 30 x 3 = 90 lt kapasiteli (90 lt/h) bir filtre gereklidir. Bazen istenilen değerde bir filtre bulunamayabilir. Bu durumda bulduğumuz filtre rakam değerini , ilgili filtre değerlerinden en yakın değerde olanı kullanmak için seçim yaparız. Yani 90 lt/h değerinde bir filtre yok ise, 100 lt/h değerinde bi filtre seçmek uygundur.
100 lt/h değerli bir filtre uygun olmasına karşın, aynı akvaryuma 250 lt/h kapasiteli bir filtre kullanmak yanlış olur.
Sebebi filtremiz çok güçlü olur...
[/QUOTE]

Hocam bu bilgiler çok yardımcı oldu. Benim de sormak istediğim bir şey var, bende 400 l/h olan bir dış filtre var. Ben bu filtreyi 46lt bitkili bir betta tankında kullanmak istiyorum. Bu filtrenin devrini düşürmem mümkün müdür? Mesela içine orijinal malzemesi yerine seramik ve elyaf vb. koysam ve filtrenin yüksekliğini ya da alçaklığını değiştirsem sonuç alabilir miyim? Teşekkürler.
Şeker Nemo Üretiyoruz (candy Nemo Halfmoon)
[QUOTE=Serkanjb]Bir kaç sene önce yavaş yavaş bettaya kaydığım bu hobide işleri büyütüp ek gelir kaynağı haline getirmiş bulunmaktayım.

Bursa içi satışlar yaparken şu anda toplu petshop satışları ve şehir içi satışlarına hazırlık yapmaktayım. (Petshoplar ile içli dışlıyım) şu an çalıştığım yer de bu tarz bir yer.

Ürettiğim balıklar arasında red dragonlar hmpklar buraya atamadığım diğer üretimlerimden bir çok yavru elde etmiş büyütmüş biri olarak bu serüvende başarılı olabileceğimi düşünüyorum tabi ki her girişim tutacak diye bir şey yok olur olmaz keşke deneseydim diyip köşeye atmayı düşünmüyorum.

Kendim aşçılık okuyan birisi olarak bunu da ek gelir olarak yapmayı hedefliyorum pahalı balık satışını yerine herkesin ulaşabileceği fiyatları istiyorum elimden geldiğince de bu yönde olacak.

Hedef olarak yaz dönemlerimi değişik sistemler üzerinden üretim yapmayı planlıyorum tam net olmayan şeyler olduğu için planımı anlatmamın erken olacağını düşünüyorum yaza kadar beklemeyi düşünüyorum.

Üstünde duracağım türler CR VE HM türleri olacak HMPK türlerine de nadiren girebileceğimi düşünüyorum.

Şuan ürettiklerim Candy Nemo Halfmoon türü olarak geçiyor ve cidden çok tatlı bir eş buldum yavruları şu an büyüyor :)


[K]Erkeğimiz bu dişimizi yarın fotoğraflayacağım.[/K]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220616/120220220022381.jpg[/IMG]
[K]
Yumurta hallerinden minik bir kare yavrular çıkalı 4 gün oldu :) [/K]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220616/120220220024441.jpg[/IMG]


Bu konu altından devam edecek olan betta üretim serisi üretecek olduğum cr, hm, hmpk elimden geldiğince sizlere anlatarak yapacağım yaz dönemi için çok güzel projelerim var [:)] Herkese iyi hobiler.[:iyi:][/QUOTE]

Balık gerçekten de muazzam görünüyor. İlerleyen zamanlarda ben de betta beslemeyi düşünüyorum, böyle gönderiler şevkimi arrtıyor.
Konudan alakasız olarak bir sorum olacaktı sevgili meslektaşım; Betta'lar yumurtladıklarında balık ayrılmazsa kendi yumurtalarını yerler mi?
Filtre Ne Kadar Çalışmalı?
[QUOTE=Aquafilozof]
Arkadaşlar şu filtre nasıl olur?

https://www.evcilal.com/urun/ista-pipo-filtre-kucuk
Ve bu filtre nasıl kullanılır?
[/QUOTE]

Bu filtre ve attığım hava motoru zaten ürünlerin açıklama kısmına bakarsan ortalama senin akvaryum hacmine göre olan malzemeler. O filtreyi kullanmak için hava motoru (yani diğer attığım ürünü de) satın alman gerekmekte. Fakat şahsi fikrimi soracaksan, bu malzemelere tekrar para verip harcama yapmaktansa benzer miktarda bir para ile daha büyük bir tank da alabilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.