ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GKHN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2015 09:48
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2022 21:39
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tetra Türleri İle Karides Beslenir Mi ?
Karidesler anaç olursa ufak balıklar sıkıntı çıkarmaz çok. Ama yavrular yaşamaz yem olurlar. Bol miktarda moss koyarsanız yavruların hayatta kalma ihtimali olur(az bi miktarının). Ufak balıklar anaç karidesleri arada dürtüp bacakları kopabilir ama tekrar çıkar. Genel olarak balıkla karides birlikte bakılması pek de olumlu sonuçlar yaratmıyor.[EDIT]GKHN,2019-01-07 11:45:09[/EDIT]
Karideslerim Üremiyor
%40 tek seferde biraz fazla hafta da %10-%20 daha ideal olur. Ama problem ondan değildir. Aslında ortam ideal üreme için daha kalabalık yapabilirsiniz yada dediğim sıvıdan... markalı da var el yapımıda var fly denen sıvı afrodizyak gibi bir şey karidesler için.
Karideslerim Üremiyor
Su çok da soğuk değilmiş ben su sıcaklığından şüpelenmiştim ilk. Soğukta üreme duruyor neredeyse. Çeşme suyu mu kullanıyorsunuz, içme suyu yada osmos mu?
Karideslerim Üremiyor
Su değerlerini kontrol edebilirsiniz. Su sıcaklığı kaçta duruyor? Son olarak fly denen bir sıvı var o kesin işinizi görücektir internete yazın kullanımı ile ilgili videolar ve yazılar bulabilirsiniz.
Pipo Filtre Tavsiye Eder Misiniz
Bu cihazdan karides akvaryumlarında kullanıyorum çok memnunum acayip sessiz, hava motorları ses yapıyor diye değiştirdiydim.Tek sorun 4 çıkışlı bir hava motoru 4 akvaryum tek priz iken, 4 akvaryum için bunlardan 4 tane gerekiyor mesela.Başka bi eksileri yok gibi. Bir de spf 34 var daha uzun süre gider, temizlemeden. Spf 16 erken doluyor dolunca akıntı düşüyor.
Askerlik Sonrası Yeni Kurulum
Çok şık bir tasarım olmuş. Kütük için misina ile taş bağlayabilirsiniz. Yada taş kullanmicaksanız üstüne koyabilirsiniz kayayı bir süre durmalı malesef.
Powerled Yanıp Sönüyor.
[QUOTE=Dark65]

Ledler seri bağlantı yapıldığında çektikleri akım sabit kalır. Gerilim artar. Eğer paralel bağlansaydı sizin dediğiniz doğruydu.

Dostum son olarak pcb de hata olabilir. Çünkü yapılabilecek her kontrolü sağladık

Ledlerin 1W olduğundan ve 350mA ile çalıştığından emin siniz değil mi?[/QUOTE]
Aslında seri bağlamak için bir ledin ground tarafı ile diğerinin pozitif yönü bağlı olması gerekmiyor mu. Pbc ler paralel bağlanmış olmuyor mu şu son konumda zadece biraz kafam karıştı da anlamak için soruyorum.
Benimkinde amper arttırmak çözdüydü elektrikçilere sorduğumda dediklerini bunlardı.
Powerled Yanıp Sönüyor.
36 led tam sınırda üzerindeki 24-36 lede bakarak aldınız diye düşünüyorum. Dediğim gibi amper 0.35 çok düşük bu ledler için bence ondan kaynaklı 130v yazıyor o kısımla ilgili doğruyu söylemek gerekirse pek bilhim yok ama 0.35 amper powerledler için değil, şeritledler de daha yaygın yada az sayıda powerledi idare edebilir.
Powerled Yanıp Sönüyor.
Led driverınızın remini atabilirmisiniz özellikleri ile birlikte. Yüksek ihtimal amper ile ilgili bir sorununuz var. Amper düşük olduğunda ışıklar pır pır eder. Bende 4amper vardı 10amperle değiştirdim ve 2 katı led kaldırabilicek kapasitede şu an.
2. Deneme Bitkili Akvaryum(cuba)
[QUOTE=rifai]
Gökhan kardeşim, bitkiliyi yapacağın zaman haberim olsun [;)][/QUOTE]
Elbette mehmet abi co2 konusunda çok eksiğim, öğreneceklerim var.Bir de ışıklandırma yaparız ama malum biraz daha birikim gerek :)[EDIT]GKHN,2018-10-11 19:49:14[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.