ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mennan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2006 16:05
Son Ziyaret:
06 Eylül 2007 20:27
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mennan ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
BİLİŞİM DANIŞMANI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mennan ÖZTÜRK
B.Düzü / Istanbul
05324130043

SON 10 MESAJI

Vatoz tarzi bir balik
Selamlar,
 
   Tatli suda yasayan vatoz tarzi balik tuzlu suda yokmudur ? yesil yosun konusunda uzman olan bir balik ?
Tankim hakkinda görüşlerinizi bekliyorum...
[QUOTE=heramist]Hayırlı olsun. Seio'lar benim akvaryumda dev gibi duruyordu sizin tanka tam olmuşlar.

Mercan kırığı taban tortu tutabilir ileride. Bende nedense ince taneli aragonit'in üzerine kalın mercan kırığı döktüm ilk başladığımda. Ama halen sorun yaşamadım. (tek balık m yellow tang) Sizde balık sayısını arttıracaksanız bence kalın mercan kırığı yerine olabilecek en ince taneli taban malzemesini seçin. Tortu tutmasın.

Zamanla canlı kaya sayısıda artacaktır zaten sizde.

İyi bir temizlik ekibi de yaparsınız süper olur başlangıç için.

Hayırlı olsun.

Aydınlatma için ileride bir upgrade gözüküyor size diyebilirim. Balık ağırlıklı olmayacak tank sanırım.

[/QUOTE]
 
temizlik ekibi olarak 2 adet cleaner shrimp, 1 adet mandarin ve 5 adet turbo salyangoz var. daha eklemek gerekirmi ?
Tankim hakkinda görüşlerinizi bekliyorum...
Selamlar,
Tankim 150x65x50 boyutlarinda.
Sump 100x40x45 ve 4 bolmeden olusuyor.
devri daim motorum saatte 5000lt/hour
iki adet kafa motoru 4400lt/hour
PS ATI buble master 200
Isıklandırma 4 adet T5 54 watt . (2x actinic )
sfiligio sogutucu ile 25.6 derece su sicakligi
pH : 8.2
kH : 9
nitrat : 1mg/lt
fostat : 0
Ca: 400 mg

active karbon var. sumpta elyaf kullanmiyorum. kum iri taneli mercan kirigi.50 kiloya yakin bol gozenekli kaya kullaniyorum. tankta 3 damsel, 5 adet temizlikci salyangoz , 2 adet kabuklu crab, 3 adet orta boy tang, 1 adet crab, 1 adet mandarin, 2 cleaner shrimp 3 adet mercan,1 adet elmam ve 1 adet brain ve 4-5 adet mushrom var. 15 gunde bir dip cekimi yapiyorum. 15 gunde bir %20 yakn su degisimi. tuz tropic marine.
bu zaman kadar yasadigim sorunlar ise ; blue tang ekledigimde beyaz benek olustu. cyano problemi yasadim. cyano yu dip cekimi ve kH yukselterek sorunu cozdum. yemleme olarak sera, sushi, spektrum tetranin yeminden karma sekilde veriyorum. katki olarak hic eklemedim. sadece kalkwasser ekledim cyna mucadele edebilmek icin. birde Ca dusuktu onu dengeledim. Su degisimlerinde RO kullaniyorum.
 
Resimler:
 
 
 
 
 
 
 
Kum nasıl olmalı ?
Bence mercan kirigi orta boyutta tanelide is goruyor. Hem Arganoit cok pahali. Arganoit kotu demiyorum yanlis anlasilmasin. Gorsellik te onemlı bence. mercan kırıgı kotu diyorlar vs ama yurt disinda bircok dereceye girmis akvaryumda mercan kirigida var . kullandiklari teknik ekipmanlarada bakiyorum atla devede kullanmiyor. iyi bir PS ve duzenli sifonlamayla mercan kiriginda sorun olacagini sanmiyorum. benim suan kurdugum akvaryumda (basta belirteyim bu konuda cok yeniyim. tecrubem cok az) 3 ay kadar oldu. suan 10 adet balik var. 3 karides 5 salyangoz ve 1 yengec. mercan kirigi ile problemim yok. nitrit,amonyak ve nitrat degerlerim yok denecek kadar az. (testler seltfer). ama PS e cok guveniyorum. ATI PS kullanıyorum. akvaryum 650 lt. sump 150 lt. sumpta sadece 5 kilo sporax elyaf (suyun dısında) , UV ve PS var. bioball vs hicbirsey yok. BIOBALL lar sadece borularin icerisinde suyu yavaslatmasi, parcalamasi ve sesi kesmesi icin. yaklasik 50 adet. baliklardan 6 taneside 10 cm ve uzeri tang. yemleme gunde iki kere. 40 kilo canli kaya ve dip 3 cm orta ve kucuk taneli mercan kirigi. tuzluluk 1022. eksilen suyu R/O ile tamamliyorum. 15 gunde bir sifon ve %10 su degisimi. 4 adet 54 watt T5 ile aydinlatiyorum. 2 adet 10 saat kadar yaniyor. diger iki adet oglen 3 saat kadar aciliyor. mercan ve kucuk yumusakcalar var. mantar tipinde. su sicakligim 29 derece. cyano problemi yasadim. kalkwasser ve Ca eklemesiyle sorun suan icin cozuldu.
Fikirlerinize ihtiyacim var. ...
Selamlar tekrar.
Anladigim kadariyla bu sorunu yasamayan yok. Ilginc tespitlerde bulundum. yaniliyorsam lutfen belirtin.
 
1- Cyano larin uremesi icin su degerlerinin kotu olmasi gerekiyor. ve/veya
2- Isik siddeti ve/veya Isik kaynaginin kullanim suresinin asmis olmasi
3- Ph Oranin dusuk olmasi
4- PO4 yani fosfatin yuksek olmasi
5- Kh degerinin dusuk olmasi
6- Tuzluluk oranin dusuk seyretmesi .
7- Fazla fosfat barindiran yem ve/veya nori yemlemesi
 
 
ben sorunumu az cok cozdum.  Soyleki ;
1- Isıklar 2 gundur kapali sadece 10 dakika yemleme icin oda isigini acip ardindan tek actinic ile aydinlatiyorum.
 
2- Kaklwasser kullanarak suyun sertligini yavas yavas yukselttim.
Aslında anlamadigim bir nokta vardi onuda bu sayede anlamis oldum. Tum forumlarda yerli yabanci R/O kullanılmasını soyluyor. R/O karda cift cikis vardir. tatlandiricidan gecerek suyu kullanmak gecmeden direkt membrandan gecerek kullanılmasi. tatlandiricidan gecirerek kullanılmaz ise yosun cyano problemleri yasanmakta. Bende oldugu gibi. Fakat tatlı su Discuslarda ise tatlandiricidan gecince baliklar osmotik sok yiyorlardi. Bu arad membrandan cikan  ve tatlandiricidan gecerek elde edilen suyun -tuzlu suyun degeri- sertlik yani Kh degeri olmasi gerekenden cok dusuk olmakta. eger eksilen tankin suyunu bu su ile takviye edilirse -bende oldugu gibi- tankin sertilik degeri surekli olarak dususe gececektir. Kalkwasser kullanımı ile sertligi suan 9 a kadar cektim. 11-12 kadar yukseltecegim yavas yavas..
 
3- R/O dan gelen su ph olarak 5.5 tir. Tuz vs ile bu deger 5.7 kadar cikiyor.
fakat 8 - 8.5 olarak istenirse suyun ph seviyesi her su eklemede yeniden tepe taklak olacak. Bunun icinde sadece guzel karbondan gecirmek ve ph +plus kulmak. bende aynen oyle yaptim. Su degerlerim normal seviyelerde. ce cyano denen naletler asiri derecede azaldi. Cok ufak tefek seyler kaldi.
 
4- Sorun cozumu icin ;
 
  a- kayalar hizli bir sekilde cyanolari sifonadim.
 
  b- %10 su degisimi
 
  c- Ca takviseyi
 
  d- Ph destegi
 
  e- Kalkwasser fakat damla damla.
 
  f- Isık yok. (sadece actiinic fakat 10 dakika yemleme esnasinda )
 
  g- dikkat ettigim birde olay suydu. PO4 uzerinde durmustum ama dort adet test ile olctum hep sifir veya olculmeyecek kadar az.demkki benim Cyanolari azdiran Dusuk Kh ve asiri yemleme olmus. Demekki Dipte mercan kirigi ve iri taneli oldugu icin paliklar yiyemeden yemler diplere iniyormus. bu arada mercan kiriginin yaklasik yarisini dipten aldim. Garip olan bu esnada su bulanmadi. fazla bir pislikte cikmadi. ATI PS bayagi canavarmis
acikcasi. Satandan tavsiye edenlerden Allah razi olsun. Pislik cikmadi ama dip cekimini elim degmisken yinede yaptim. Canli yuku olarak dort adet medium tank 3 adet damsel 1 clown 2 cleaner shrimp 1 crab 1 adet boxer shrimp mevcut. 5 adet fakli cesitler salyangoz var.
 
  h- PO4 icn her ihtimale karsi seachemin phos.guard ekledim.
 
  ı- Tuz oranini 1024 e kadar cikardim.
 
  j- akinti motorlarini arttirdim. 4 kati kadar akinti yaptim.
 
 
 
suan icin hersey normal gibi. sorunum buyuk ihtimalle cozuldu. fakat phosguard kaynakli beyaz tozlat mevcut.
Fikirlerinize ihtiyacim var. ...
hocam ayni fikir bendede var ama dedigin olay icin benim 5 gun boyunca akvaryumun karsisinda beklemem lazim.
1- R/O suyu ancak 650 lt akvaryumun yarisini doldurur 5 gunde
2- tuz ayari vs
3- 2.akvaryumu nereye koyayim ? PS nerden bulayim. benim PS bayagi buyuk. onu koyamiyorum
4- su mercan kirigi olayina bende taktim ama gecen gun yabanci sitede benim kiriklarin aynisini ve suan bendeki sisteme yakin bir sistem kurmus arkadasla tanistim. mercan kirigi iyi degil fakat duzenli temizlik iyi bir PS ve kuvvetli kayalar ile sorun olmuyormus. gerci buna ragmen %50 kumu ozellikle onlerden ve kaya altlarindan aldim . nitrat birikmesi zaten hangi kumu koyarsak koyalim. PS guclu ise temizlik ekibide iyi caisiyorsa bence o kadar sorun cikarmayacak . cunku 3.5 senedir adamin akvaryumu babalar gibi. sunger yok bioball yok. sadece elyaf ve iyi bir PS. sekil olarak ATI PS ile tip a tip. DIY bir PS. arkadas ozellikle sump i cok iyi havalandiriyormus ve sicakligi 25 derecede sabitlemis. Dun bir profesyonel abinin dedigi kulaklarimdan gitmiyor. HER TANKIN DOKTORU TANK SAHIBIDIR DIYORDU... fakat benim tecrube olmadigi icin suan sadece yabanci forumlar ile buradaki forumlari kiyasliyorum. ortak noktalari uyguluyorum. eski bir discuscu olarak sabir sabir sabir
Fikirlerinize ihtiyacim var. ...
1- T5 ler 54 watt. ve daha yeni aldim. ati marka.
2- PS ise ATI marka bublemaster 200
3- mercan kırıgını yavas yavas alsam olmazmi ? Bugun 1 kova kadar aldim.
4- Su degisimini 2 bidon yaklasik 40 litre yaptim. R/O su kullanıyorum. dipcekimi sonrasi Tuz oranini biraz yukselttim. fosfat tutucuyu normal dozun iki katina cikardim.
5- kayalari sifonladim fakat az miktardada olsa cyano kaldi. eskisine gore %95 temizlik yaptim desem yeridir. mercanlar cok az miktarda. anladigim kadariyla bu mercan kirigi basima cok dert acicak. ama o kadar kumu biranda almamamin imkani bir turlu bulamadim.
6- Sogutucu sistem malesef yok.
7- Yarindan itibaren Kh duzenleyici alir alamaz tavsiyelerinize uyacagim. 
 
tekrar tekrar tesekkurler ... 
Fikirlerinize ihtiyacim var. ...
resimler :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resimlerini gordugunuz akvaryumda asiri derecede yosun var. lambalar t5 4 adet 2 actinic 2 adet daylight. genelde sadece 1 grup t5 calisiyor. 650 lt bir akvaryum. tuz orani 1022. nitrat yok nitrit yok. fosfat remover seachem markali filtrede var. akvaryum olculeri 150*60*65 .
pembe yosunlar cok yumusak. altlarinda hava kabarcigi birikti. sirkilasyon icin 2 adet 2000lt/h seio mevcut. dipten supuren 1 adet akintiyi kuvvetlendircek 2000l/h motor daha var. yardimlarinizi bekliyorum....
Tüm akvaryumumu yeşil yosunlar kapladi
[QUOTE=heramist]Yellow tang almadan önce bende de yosun vardı. Ama maşallah tertemiz yaptı tankı. Birde calsiom 0'mı sizde?

Mercanlar için 380-420 arası ideal bence. Sıfır olabilir mi Davut Bey?

Hoş ben 2 hafta önce 220 gördüm ama yinede Sıfır değeri çok düşük... Düşük ca değerlerinde mercanlar açmıyor pek.

Tuzluluk kaç? [/QUOTE]
 
tuzluluk =1022
Ca  degeri yok gibi cunku Ca eklemesi yapmadim hic. su eksilmelerine karsi R/O kullanıyorum. mercanlarim topu topu bir avuc desem yeridir. yinede eklemem gereken katki varmidir. Bu arad isiklandirma t5 54 watt 4 adet. 2 tanesi 12 saat yaniyor. gun ortalarinda 2 adet daha devreye giriyor ama 4 saat acik kaliyor.
Tüm akvaryumumu yeşil yosunlar kapladi
[QUOTE=davoud]Yosun oluşmasının sebepleri:nitrat,fosfat,çeşme suyu,çok ışık,bol yemleme,az sirkülasiyon,düşük ph,eksik yazmışsam arkadaşlar tamamlasın.[/QUOTE]
 
nitrat=0
fosfat=0
cesme suyu=0
cok ısık= ......  olabilir
bol yemleme = malasef
az sirkulasyon = 2 adet seio 2000l/h ustten alta dogru daire girdat olusturuyor. birde dipten yapan var
pH= 8
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.