ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahesya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
203
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2014 10:33
Son Ziyaret:
18 Mart 2016 01:12
Toplam Mesaj:
282 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Turan İLHAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Turan İLHAN Bir akvaryumum bile yok

SON 10 MESAJI

Dıy Yarı Otomatik Dip Sifonu Maliyetsiz !
Buğra kardeşim,
Amonyak sorununun en iyi çözümü, amonyak-nitrit-nitrat döngüsünü sağlayacak bakterilere tutunup çoğalabilecekleri ortamı sağlamak. Ben bunun için tabanda pomza kullandım ve ayrıca dış filtrem 7/24 çalışıyor. Filtre içerisinde muflon+farklı yoğunlukta 3 sünger+muflon var. 15-20 günde bir sadece en üstteki muflonu değiştiriyorum, diğerlerine dokunmuyorum. Balıklar suyun her seviyesinde dikkat çekecek farklı bir davranış göstermeden dolaşıyorlar. Kimi tabanda yem yiyor, kimi bitkilerin yapraklarına öpücükler konduruyor [:)], kimi yosunlanması için dokunmadığım camda yosun yiyor, kimide salyangoz yumurtalarına musallat [:P] . Adına adi salyangoz denilen türde 5-6 tane yetişkin (nohut ebadında) salyangozum var, bol bol yumurtluyorlar ama bir türlü çoğalamıyorlar . Benim zibidiler rahat vermiyor salyangozlara [:devil:] . Ses etmiyorum, çünkü iyi bir canlı yem kaynağı [;)]

Zeolit, seramik, bioball, karbon v.s. hiç kullanmadım. Bunlar benim için şu an gerekli değil. Olurda denge bozulur ve kendini toparlayamazsa dengeyi sağlamak için kullanabilirim. Ama şu an gerek duymuyorum. Gerek olduğunda su, bitkiler veya balıklar beni haberdar ederler.
Gerekli ortamı oluşturduğumuz zaman bakteri grupları oluşup suyu yaşanabilir hale getiriyorlar. Bize düşen biraz sabırlı olmak. Gerisi kolay...
Dıy Yarı Otomatik Dip Sifonu Maliyetsiz !
Tankımda 50 civarı lepistes var. Yemlemeyi sık ve bol yapıyorum. Haliyle dipte görüntüsü hoş olmayan artıklar var. Dipte kendiliğinden tutunmuş 15-20 moss parçası bu artıkları tutuyor. Tabiri caizse öbek öbek atık oluşuyor. Ayrıca tankın tabanında 2-5mm pomza var. Arasıra dipçekimi ile tabanı hareketlendirmek, dış filtre bakımı yapmaya eş değer bir uygulama oluyor. Su, 'balıklarım havada duruyorlar' denecek berraklıkta. Akvaryuma güneş değdiğinde, hiç kimyasal katkı kullanmıyor olmama ve önerilen periyod ve miktarlarda su değişimi yapmamama rağmen, bitkilerin ve tek camdaki yosunların fotosentez yapışını seyretmek keyifli oluyor. Arasıra aklıma geldikçe, akvaryumdan bir maşraba su alıp, bir maşraba ekliyorum. Çoğu zaman sadece eksilen suyu takviye ediyorum.
Dip çekimi, bahsettiğim akvaryum için şart, çünkü tanktaki kurulu düzenin o atıkları ayrıştırma hızı, benim yemleme hızıma ayak uyduramıyor [:)] . Buğra kardeşimin paylaştığı yöntem benim için çok cazip. Tabi ben bu yöntemi kendime göre uyarlayarak kullanacağım. Benim uygulamamda sirkülasyon için dış filtre değil, bir kafa motoru kullanacağım. Her halükarda pilli sifonlardan daha ucuz ve daha verimli olacak. Yaptığımda paylaşırım.

Nette pilli sifonlara baktım. En ucuzu 25.-TL, eheimin fiyatından bahsetmiyorum bile. Hepside tabandan çektiği atığı bir haznede tutup suyu tekrar akvaryuma geri veriyor. Yani suyu dışarı aktarmak şart değil (ben onların yalancısıyım [:)] ).
Su değişiminin, bazı akvaryumlarda şart, bazılarında tercihe tâbi olduğunu düşünüyorum. Şart olanların sebebi suya eklenen ve biriken muhtelif ihtiyaç fazlası kimyasalların bertaraf edilmesi. Tercihe tâbi olanlarının sebebi ise, beslenen akarsu balıklarının bulundukları ortamı daha doğal hissetmelerini sağlamak. Yanlışım varsa düzeltin, eksiğim varsa tamamlayın lütfen.[EDIT]Ahesya,2016-03-17 19:24:02[/EDIT]
Süper Dış Filtre (kafa Motorlu,videolu Ve Resimli)
Ahmet kardeşim,
[B]GÜÇLÜ BİR DIŞ FİLTRE[/B]yi ulaşılabilir kılmışsın.
Fikrine, emeğine ve zikrine sağlık. Seni tebrik ederim.
Dıy Yarı Otomatik Dip Sifonu Maliyetsiz !
[QUOTE=cameroon06]Güzel bir bakış açısı getirmişsin ama benim tahminim 6 aya dolan filtre bu şekilde 1 aya dolar.
Ve en önemli husus (ayrı bir dış filtre almayacaksak) tabandaki organik atıklar, pislikler, suyu bozan herşey vs. bu şekilde sudan uzaklaştırılmış olmuyor. Sadece hepsini dış filtreye topluyoruz. Orada suyu bozmaya devam edecekler.
Yok illa ben böyle yapıcam bunun için ayrı bir filtre bile alırım diyorsak, hiç dip çekimi yapmadan 2 filtreyi normal olarak kullanmak zaten daha efektif olur .[/QUOTE]
İki adet dış filtre, normal kullanımda, bir taneyle kıyaslandığında daha verimli iş çıkartırlar ama dipte biriken atığı bertaraf etme konusunda belirgin bir fark yaratmaz. Buğra kardeşim dip temizliği konusundaki eksikliği giderecek güzel ve faydalı bir fikir üretmiş. Dip çekiminin dış filtreye daha fazla atık biriktirerek bakım periyodunu daraltması konusunda haklısınız ama bununda basit bir çözümü var. Dış filtrenin su girişinede bir adet yorgancıların muflon dediği çift kat elyaftan bir parça koyulabilir. Temizlik sonrası, kapak açılıp girişteki muflon çıkarılarak, bir dakika içerisinde bu sorunda kolayca giderilebilir.
Veya dip süpürgesinin su pompalama aparatı (körük kısmı) da içerisine bir miktar elyaf ekleyerek sisteme dahil edilirse, dış filtreyi açmaya gerek kalmadan sorun bertaraf edilebilir. Yani nereden bakarsak bakalım, Buğra kardeşim, çok faydalı, verimli, işlevsel bir yöntem sunmuş. Kendisini tebrik ederim.[EDIT]Ahesya,2016-03-17 09:23:17[/EDIT]
Su Değişimi İçin Su Dışında Çalışan Kafa Motoru
Şükrü kardeşim,
Şu adreslere de bir gözatmanı tavsiye ederim. [B]Islak-Kuru[/B] modeller hem su içinde, hemde su dışında kullanılabiliyor. Kolay gelsin.
[URL]http://www.kar-el.com.tr/fliste2.aspx?id=344[/URL]
ve
[URL]http://www.petafrika.com/urunara?search=true&srchtxt=gap%203[/URL][EDIT]Ahesya,2016-03-16 10:43:35[/EDIT]
Artemia
Forum içerisinde diskus besleyen ve üreten arkadaşların konularını inceleyip, onlardan yardım istesen daha çabuk sonuç alırsın. İthal edildi ise, kutusu yada pakedi üzerindeki adıyla nette aratırsan bulabilirsin. Kolay gelsin.
Artemia
[QUOTE=(_discus_)]Konuyu nereye açıcağımı bilemedim.
San fransisco artemiası nasıl teğmin edebiliriz?[/QUOTE]
Merhaba Evren,
Neden özellikle san fransisco artemiası arıyorsun. Özel bir sebebi varmı?
Taban Bitkisi ( Taban Kum Deil Taş )
Zemin bitkilerini pomza (lav kırığı) tabana tutturmak istiyorsanız, aşağıdaki linke bir göz atmanızı tavsiye ederim. Tabana ek olarak 0-3mm pomza eklerseniz taban bitkileriniz rahatça tutunabileceklerdir.
[URL]http://urun.n11.com/diger/akvaryum-kumu-0-3-mm-pomza-tasi-lav-ponza-10-kg-P93497647[/URL]
Veya taban kumu farklıda olabilir diyorsanız
[URL]http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/siyah-bitki-kumu-sok-1kg-1-5-tl-203924881[/URL]
bu ürün işinizi görecektir. Kolay gelsin.
Yeni Kurulum Su Bulanık Her Yol Denendi
[QUOTE=Onurredd]Filtrede, sumpda farklı kombinasyonlarla bu berraklıgı yakalamak mumkun. Ben olabilcek en iyi kombinasyonu orneklemek istedim.[/QUOTE]
Onur kardeşim,
Anlıyorum. Siz tecrübelerinize göre bir değerlendirme yapmışsınız. Yazdıklarımdan, sizin düşüncenizi reddettiğim anlamını çıkarmayın. Ben sadece, ek yük altına girmeden de bu sorun giderilebilir diyorum. Her gelir düzeyine uygun çözüm vardır. Keyfekeder derken bu yönüde dikkate alarak tecrübemi paylaştım.
Kiraz Karides Lepistes Tepe Şelale Filtre
Pipo filtreyi hava motoru sesinden kurtaran harika bir yöntem.
Bir aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Debi konusu birazda yemleme ile alakalı. Benim yaptığım gibi, yemi fazla veriyorsanız ve yine benim yaptığım gibi toz spirulina veriyorsanız, 15 günde bir süngeri ayrı bir kab içerisinde 3-5 defa sıkmak temizlenmesi için yeterli oluyor. Bu işlem 1 dakikadan az bir zamanınızı alıyor.
Tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.