ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ferhat3434
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2014 16:31
Son Ziyaret:
08 Ocak 2015 16:12
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat Şeker
Doğum Tarihi:
06 Mayıs 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferhat Şeker

SON 10 MESAJI

Balığım Hangi Tür Tetra?
Merhaba sevgili forum üyeleri.Başlıktan da anlaşıldığı üzere balığımın cinsini ve türünü bilmiyorum.Karma bir akvaryumum var tetra lepistes ve kılıç türleri var.Sürekli alışveriş yaptıgım bir petshoptan tetra akvaryumunda gördüğüm balıktan 4 tane aldım.İkisi akvaryumdan dışarı fırlamıştı diğer ikisi gayet sağlıklı mutlular.

Foto:


Mümkün oldukça net çekmeye çalıştım umarım anlaşılıyordur.Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Saygılar.

İngilizcesi : Glass Bloodfin Tetra olarak geçiyor saatlerdir bulamadım türkçeye çeviremiyorum.
Ferhat34342014-12-21 18:35:54
Karma Akvaryumum..
Öncelikle yorum için teşekkür ederim.Tetrazonlar 2 gündür bende yani ondan öncesinde sürekli melek ve lepistes vardı.Meleklerimin boylarıda zaten 1-2 doğum yapmış bir lepistes kadar yani ufacıklar.Üretim benim için şuan 2. veya 3. planda.Yavru tankım ve yavruluğum olduğu için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Zaten yavru tankda ölen sinek kadar balıkları gece meleklere atıyorum sürekli aynı yemesinler diye onlarda ziyafet çekiyorlar.En kısa zamanda bir kaç fotoğraf ekleyip tankımı sizlere göstereceğim göze hitap eden bir tankdır.Bitki konusuna gelecek olursak sizin isimlerini vermiş olduğunuz bitkilerin yaprakları genişmi?Yani salyangozların bir gecede silip süpürmesinden korkuyorum.
Karma Akvaryumum..
Merhabalar yaklaşık 4 aydır bu foruma üyeyim ve foruma üye olup diğer kullanıcıların karma akvaryumlarını görünce bende ufaktan böyle bir işe kalkıştım umarım yanlış yapmamışımdır.Şimdi söyleyeceklerim arasında yanlış yaptıgım veya yanlış yapabilicegim birşeyler olabilirmi bunları yorum olarak yazarsanız minnettar olurum.

Akvaryumum 50 litre.1 Ay öncesine kadar akvaryumumda eleoda tarzı bitkiler vardı.Fakat kaldırmak zorunda kaldım salyangozlar tarafından yenmesinden kum yüzeyinin bar bağlaması gibi nedenlerden dolayı.Şuan akvaryumumda 2 adet yapay bitki var.Tüm silikonlarını temizledim 2 aydır akvaryumda bir sorun olmadı.Canlılara gelmek istiyorum.

50 litrelik tankımda :
6 Neon Tetra
2 Tetrazon
2 Melek(yavru)
6 Lepistes(4d2e)
4 Elma Salyangozu
2 (ismini tam bilmiyorum kırmızı karides) mevcut.Akvaryum 4 aylık şuana kadar 1 çöpçü kaybım oldu sadece.Bide sanırım bugün veya yarın erkek lepisteslerimden biri ölecek.Halsiz yem yemiyor kuyrukları tel tel olmuş.Fakat beyaz benek hastalıgı yok.

Bu tankdan ayrı olarak 12 litrelik yavru lepistes tankım var.1 ay önce 40 yavru aldım şimdi 25 tanesi falan yaşıyor renklenmeye başladılar.Kısacası gidişat nasıl şu ana kadar?Önereceğiniz şeyleri lütfen yorum olarak atarmısınız? Saygılar.Sağlıklı balıklar.


Lepisteslerimin Yanına Yavru Melek..
Merhabalar değerli forum üyeleri.Uzatmadan soruma geçmek istiyorum yavru melek balığının lepisteslerime sorun çıkarmıyıcağını düşündüm ve biraz araştırmadan sonra 1 adet 3-4 cm boylarında yavru melek balığı aldım tankım 50 litre fakat uzun ve yüksek bir akvaryum uzunluğu 75 cm yüksekliği 36-39 civarı ölçülerde.Şuan gayet normal dolaşıyor.Tek oldugundan dolayı olabilir bazen otların arasına girip dümdüz duruyor hareket etmeden.Beni endişelendiren tek şey akvaryum ısısı.Ben 6 lepistes 2 karides 3 elma salyangozunu 26 derece sıcaklıkta 2 aydır yaşatıyorum hiç bir hastalık belirtisi anormal yüzme şekli görmedim.Her hafta pazar günü dip çekimi yapıyorum.Melek balığım 26 derece ısıya uygunmudur?
Lepistes Yavruları İlk Gün
Şırıngayla yumurta sarısı gibi bir yol vardı ama nasıl yapıcağımı bilmediğim için şuan sadece yorum bekliyorum
Lepistes Yavruları İlk Gün
Merhaba sevgili forum üyeleri.Bugün okuldan geldiğimde akvaryum bitklierinin arasında minik lepistes bebeklerimi gördüm.Çok heyecanlıyım o yüzden yanlış birşey yapmamak adına sorularım olacak.Öncelikle 15 kadar yavruyu kurtarıp kendi yaptıgım geniş yavruluğun içerisine bıraktım.Fıldır fıldır yüzüyorlar çok şükür iyiler.
Sorum : İlk gün nasıl yemleme yapıcam? Yavruluktan ne zaman dışarı salıcam?

Teşekkürler
Erkek Lepistes Terör Estiriyor
Merhabalar abilerim dostlarım.Değerli yorumlarınıza birkez daha ihtiyaç duyuyorum.Akvaryumumda 2 e 2 d lepistes var.Tank 50 litre bitki salyangoz çöpçü karides gibi canlılarda var.Dişilerimin ikiside hamile fakat erkeklerimin bir tanesi akvaryumu resmen rehin almış durumda.Digerleri kendi halinde yüzüyorlar fakat o hep digerlerinin yanında rahatsız ediyormuş gibi dolaşıyor usul usul yaklaşıp diğerlerini kaçırıyor diplerine girip yüzüyor.Isırdığına henüz şahit olmadım fakat bu durum endişelendirmeye başlıyor beni.Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Teşekkürler..
Lepistes Hakkında..
Estağfurullah neden lanet edeyim böyle güzel canlılara.Çocukluğumdan beri birsürü hayvan büyüttüm balığa fırsat olmamıştı şimdi inşallah en sağlıklı şekilde onlarıda büyütücem.
Pengasus ve Lepistes
Zaten gelmeden önce akvaryumdaki küçük taşları falan kaldırmayı düşünüyorum sadece kum ve bitki olucak en azından biraz rahat etmesi açısından.Çok sağlıklı değil belki ama petshop da 60x60 da 50 japonla beraber yaşasınlar istemem 
Lepistes Hakkında..
Lepisteslerim yavruladıktan 1 hafta sonra zaten ufak bir tanka alıcam yavruları.Balığım hamile kaldığı sürece rafya barındırmayı düşünüyorum tankda.Yani 7/24 rafya olmayacak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.