ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VİCENZA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2006 17:18
Son Ziyaret:
12 Eylül 2014 23:19
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat ALPAY
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1972
Yaş:
51
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat ALPAY

Kırmızı Şimşekler / ESKİŞEHİR

SON 10 MESAJI

Bu nedir?
Çok garip ama bu sabah kalktım balık eskisi gibi normal.Balığımdaki şişlik de yok olmuş.Baloncuk da kaybolmuş. Diğerleri gibi normal bir şekilde yemini yedi ve yüzmeye devam ediyor.Bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak?
Bu nedir?
Balığıma ne oldu?İki günden beri karnı şişti.Bugün de alt kısmından baloncuk çıktı.Dışkı yapabiliyor, yüzmesinde bir problem yok,yem yiyiyor.Hamile olduğunu sanmıyorum.Bu hastalık gibi sanki.Eğer hastalık ise diğerlerine de bulaşırmı ?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yunus'um Ağzına Yumurta Aldı. Ne Yapmalıyım?
Arkadaşlar; Ana Tankta bulunan başka bir dişi de bugün ağzına yumurta aldı . Bugün diyorum çünkü öğleden sonra eşleşme hareketlerini izledim. Akşam bu saatlerde de ağzında yumurtalarını gördüm... Şimdi ne olacak? Bu dişiyide diğer akvaryuma alsam bir sorun olur mu? Ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınız lütfen.. (Linki inceledim.)
 
 
Anaçlar için kullandığım akvaryum 40 litre ve şu an için tek dişi var.
 
 
 
 
 
 
VİCENZA2008-12-14 13:56:54
Yunus'um Ağzına Yumurta Aldı. Ne Yapmalıyım?
 Sevgili arkadaşlar, akvaryumumda tek tür olarak yunus besliyorum. Tahminen 2 aylıkken almış olduğum balıklar 11. ayın sonunda dişi olan balığım da bir gariplik sezinledim. Yem yemeğe çıkmıyor, sürekli kayanın arkasında saklanıyordu. Ağzına dikkatlice baktığımızda bir şeylerin olduğunu ve bunları sürekli olarak döndürürmüşçesine hareket ettirdiğini gördük. Eşim ve ben çalıştığımız için ancak akşam saatlerinde evde olabiliyoruz ve bu durumun evveliyatını gözlemleme şansımız olmadı. Ancak dişiyi biraz daha fazla gözlemlediğimizde dişi ne zaman kendine seçmiş olduğu kayanın arkasından çıksa erkeği tarafından zorla kayanın arkasına yönlendiriliyordu. Dikkatlice baktığımızda ağzının yumurta ile dolu olduğunu gördük. Bu durumu Bayramın 2. günü olan Salı günü farkettik. Bugün üzerinden tam 4 gün geçti. Hemen yeni bir akvaryuma ısıtıcı, pipo filtre ve bir kaç adet kaya yerleştirdik, kum koymadık. Mevcut akvaryumdan su alarak yeni akvaryumu doldurduk. Evin daha farklı bir bölümüne (Daha az rahatsız olacağı) akvaryumu yerleştirerek dişi balığı bu akvaryuma aldık.
 Sizden ricam; bu andan itibaren neler yapmam lazım. Bu durum balığım ve benim için bir ilk olacak. Bazı forumlarda farklı farklı şeyler okudum. Pet şişeye ayırmak, anneyi kusturmak vb... Kafam iyice karıştı. Bu duruma tecrübesizlik de eklenince tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyaç duyuyorum. Bu konu ile ilgili;
1- Yukarıda anlattıklarımdan başka ne yapmam gerekir?
2- Her iki akvaryumumun ısısıda 28 derece. Bu sıcaklık yeterli midir?
3- Annenin bulunduğu akvaryuma kum koymalı mıyım?
4- Yumurtalar tahminen ne zaman yavruya dönüşür? Yavru çıktıktan sonra anneyi ayırmalı mıyım?
 
 Yardımlarınızı bekliyorum. Kafasi%20Karismis
 Saygılarımla. İyi Bayramlar...
 
Eskişehirliler
Ya ben futboldan anlamam. Topu bulsam bomba diye karakola götürürüm.  
Yunus Ölümleri
Balılar damızlık değil. 5-7 cm büyüklüklerindeler.
Yunus Ölümleri
 Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. Diğer türleri takas edebilirim. Ancak 100*25*35 ölçülerindeki tankımda ideal YUNUS miktarı nedir sizce?
Yunus Ölümleri

Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Son 1 ay içerisinde akvaryumumda bulunan toplam 8 Yunus balığımdan 3 tanesini öldü. Akvaryum içerisinde sadece Yunus yok. Sarı prenses, Ahli, Yunus ve Iceman var. Suyun özelliklerinde olsa diğer türlerde de bir ölüm söz konusu olur. Bununla beraber ölümlerin arası yaklaşık birer hafta. Hemen belirteyim. Yunuslar arasında eş tutma kavgası var. Erkek olanlar müthiş kavgalar yapıyorlar. Aklıma tek gelen acaba ölümlerin bu kavga kaynaklı mı olduğu. Ölen balıkların 3'ünün de ağzı tamamen açık. Vücutlar kaskatı kesilmiş. Herhangi bir yaralanma belirtisi tespit edemedim. Suyun içerisinde dipte ya da filtreye yakın buldum. Bu tip durumlar ile karşılaşan arkadaşlarım var mı? Öneri ya da fikirleriniz nedir? Destekleriniz için teşekkürler....

Akvaryum Kapasitesi (litre): 70 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 ahli, 2 Iceman, 6 Sarı Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 derece

Filitrasyon: İç filtre 24 saat faal

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 kez dipten su çekiyorum. 3 ayda 1 tamamına yakın su değişimi yapıyorum.

 



2. Eskişehirliler buluşması(iptal oldu)

Arkadaşlar bir aksilik (Pazar Mesaisi vb.) olmazsa ben de oradayım. Aslında işi biraz daha büyütüp bir cafe ile anlaşırsak-ki bu ilk toplantıda katılımcı sayısı kesin belli olmayacağı için olanaksız gibi görünüyor- buluşma yeri standart olduğu gibi soğuk kış günlerinde de birbirimizi beklemek gibi bir derdimiz olmaz hem de üşümemiş oluruz :))

 İlk buluşmamız şimdisen hayırlı olsun.  Görüşmek ümidi ile.

Eskişehirliler

Selam arkadaşlar. Ben de Eskişehiriliyim. Grup olarak yapmış olduğunuz aktivitelerde ben de bulunmak isterim. MSN kullanmıyorum ama mail adrei alarak bildireceğim. Saygılar.....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.