ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BuraBetta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2013 15:35
Son Ziyaret:
19 Aralık 2013 19:58
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Türk
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1993
Yaş:
30
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet..

SON 10 MESAJI

Adım adım üretim serüvenim
[QUOTE=nakupenda555]
    Çok geçmiş olsun. Ben de bir çift betamı kaybettim sizlere ömür :( Daha sonra yenilerini aldım ama bir eksiklik var anlayamadım.

    Bettaların karnının şişmesinin önemli olmadığını söylemişsiniz. Bunu biraz açar mısınız? Yani ne demek istediniz? Ben bettaların karınları şişmeden yumurtlayabileceklerine inanmıyorum. Maharet erkekte nasıl olcak? kafam karıştı iyice. Ben bettaları bırakıyorum arkadaş :) :) :)
[/QUOTE]
 Teşekkürler, sizede geçmiş olsun.

Özetle şöyle anlatayım, yumurta tutmama gibi bi durum söz konusu değil, yani karnı şiş olan dişi aslında sindirim sorunuyla boğuşuyorda olabilir. Ya da karnı boş olan dişi yumurtaları gerekli olgunluğa getirmişte olabilir.. Betta üretiminde en büyük yardımcı sabır.. Erkekler genelde hazır olurlar zaten, dişiye 15 - 20 gün düzenli beslerseniz o da hazır olacaktır. Lakin üreme için erkekte biten bazı hususlar var kendi çıkarımlarımla ulaştım bu sonuca.. Mesela üreme akvaryumuna erkek kesinlikle dişiden 1-2 gün önce konulmalı ortamı sahiplenmeli. İkincisi köpük ( darbe emici strafor parçaları ) sanırım doğru tarif ettim şu çocukların duvara sürtüp yuvarlak yuvarlak parçalarıyla bildiğimiz şey.  i keresinde erkek beta hiç yuva yapamıyordu köpüğü akvaryuma koyduğumda sabaha altını tamamen yuva yapmıştı bu da bir diğer önemli husus. Çünkü yuva yoksa çiftleşmede yok  Diğer olay ise zaman dişiyi erkeğin yanına anlattığım aşamalardan sonra bırakırken lütfen gece olmasına dikkat edin, sabaha kadar dişide ortama alışacak ve kendini güvende hissedecek bu da gerçekten önemli. Diğer nokta ise zaman. Eşleri 1 ila 3 gün yalnız bırakıyorum ben. Bu zaman diliminde gözlemliyor ve kurlaşmalar ciddi boyutlarda dişiye veya erkeğe zarar veriyorsa ayırıyorum. ( çoğu çiftimde erkekleri paramparça eden dişiler gördüm  ) Bunlar benim naçizane metodlarım, umarım başarırsınız. İyi akşamlar.
Adım adım üretim serüvenim
[QUOTE=nakupenda555]Ahmet Bey bettaları benden sonra aldınız ama üretimi benden önce yaptınız. Nasıl oldu anlayamadım. Benim bettalarım yumurta tutmuyor. Yani dişilerin karınları şişmiyor. Bunu nasıl başardınız. Ben de dişilere ve erkeğe kondisyon kazandırıyorum. Su sıcalıkları filan herşey tam. Ama karınları şişmiyor :) Ne yapcaz da başarcaz bunu :) Tebrikler...[/QUOTE]

Selam , gün içerisinde 3 farklı yem ile 5 öğün azar azar yemleme yapıyorum. Dişi ve erkeğin birbirini görmelerinede izin vermiyorum. Aslında dişinin karnının şiş olup olmaması pekte bişe ifade etmiyor. Asıl olay erkekte bitiyor aslında. Bir çift 15-20 gün süre dediğim şekilde beslenirse hazır olacaktır..

Bana gelecek olursa yavruları malesef hatam yüzünden kaybettim, babada bunun üzerine depresifleşti ve yemlere yönelmedi bile.. Bu sabah babayı kaybettim dişim hala sağlıklısı aslan gibi :) Güzel bi vt erkeği alıp yola devam edicez..
Adım adım üretim serüvenim
Son attığım almış olduğum dişi zaten (: . Ayrıca üretimi gerçekleştirdım, güncellemek aklımdan çıktı (: .
Çokça yumurta almış olmama rağmen piyasda 20 30 yavru ancak var (: . Onlar hayatta kalıp bi yandan büyürlerken  çiftlere tekrar kondisyon kazandırmaya başladım. Tekrar denicez..

Burda yuva yavrular ve düşen bir yavru görünmekte, erkeği ürkütmemek adına özenemedim çekerken

Adım adım üretim serüvenim
Tekrardan selam.. 
Sonunda dişi buldum 3-4 gündür olabildikçe güzel koşullarda besleyip kondisyon kazandırıyorum. Beyaz benek ve forumsuz olarak aldığım vt dişini elimde bulunan vt ve ct erkeklerinden biriyle çiftleştiricem şimdilik dişinin fotoğrafını gönderiyorum. Yavaş yavaş üretime doğru..

Cinsiyet Şüphesi
Gerek bilgi gerek ekipman olarak eksiğim yok çok şükür ilginiz için teşekkürler. Durum biraz istisnai.
Cinsiyet Şüphesi
Arkadaşlar yıllardır besledim, üretimini yaptım ama içinden çıkamadığım bi noktaya geldim. Forumdada erkek diye paylaştığım ct erkeğim artık beni dişi olduğunu yönünde inandırmaya başladı. Aynı akvaryuma sineklikle ayrılmış 2 bölme yaptım bu sırada hediye gelen vt erkeğini yan tarafa koydum. Ct erkeğim ( yani ben öyle sanıyorum ama durum şüpheli )  bugün karnı şişmiş ve üreme tüpçüğünü andıran bi beyaz nokta belirmişti, acaba bağırsak problemi mi yoksa erkek diye aldığım balığım dişimi diye şüphe içindeyim..  yardımınızı bekliyorum
Not. balığın kuyruk yapısı bi erkek gibi fakat hal ve hareketleri hiç öyle değil. 


Adım adım üretim serüvenim
Dişi arayışım sürmekte..
Adım adım üretim serüvenim
Dün akşam akvaryum tabanından çatladı, maalesef tüm su yere boşalmış. Bugün daha sağlam bi cam kestirip akvaryum silikonu kullanarak tamir ettik. 
Adım adım üretim serüvenim
Su seviyesi zaten düşeceği içinde sorun olmayacaktır gerçi şu an bile kapalı. Teşekkür ederim. BuraBetta2013-10-23 17:40:25
Adım adım üretim serüvenim
Öncelikle kurulum için önceden hazırladığım suyu tanka aktardım. 65 cm plastik kapak standart boyutlarda bir tank, üretim sebebiyle hazırladığım içinde cama cam olucak. 1 adet ısıtıcı ve akıntı yaratmayan düşük kuvvette bir hava motorunu sabitledim. 3 gün önce sağlıksız halde bile isteye aldığım ct erkeği bettam hala formunu toplayamadı. Ölmesi muhtemel ama onu orda öylece bırakmaya gönlüm el vermedi aldım getirdim. İyi olması içinde herşeyi sağlamaya çalışıyorum. Özetle istediğim forma ulaştığında üretim serüvenine ilk adımımızı atıcaz. Umarım herşey istediğim gibi olur.

Bu hali normalin aksine sanırım kendini iyi hissettiği nadir anlardan biri..

Renklerini canlı bi şekilde yakaladığım ama bariz bozuk formuyla görünen diğer bir kare..

Cama cam olduğu için gayet kolay bir kurulum. 

Eğer iyileşirse alıcağım dişisi için sineklikten yapılmış bir ayraç..

Suyu tanka aktarırken..

İstediğim sıcaklığa gelince kademeli olarak balığı tanka bıraktım.. Şimdilik en azından hala hayatta, umarım atlatır.. 
Gelişmeleri yine burdan yazıcam, belki bi bekleyen olur.
İyi günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.