ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nicolas79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2013 16:57
Son Ziyaret:
11 Aralık 2016 22:01
Toplam Mesaj:
67 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aytaç Çakıcı
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Tıbbi Mümessil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aytaç Çakıcı

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Yavruları Beslenme Sorunu
Merhaba,

19 tane sarı prenses yavrum var. 3 günlükler henüz. Rotifish kabuksuz artemia aldım. Fakat yavrular yemiyorlar. Su yüzeyinde öylece duruyor artemia. Acaba yavrular yem ihtiyaçlarını başka birşekilde gideriyorlar mı? Ne yapabilirim ?
Sarı prenses üreme süreci-dişi bakımı-yavru bakımı
[QUOTE=madrew]
1-2 Akvaryumunuzun hacmine, dişi-erkek oranına ve akvaryumunuzun kalabalıklığına bağlı. Dişi eğer sürekli bir kovalamacanın içinde kalmıyorsa ayırmaya gerek yok bence. Burda bir de 2. sorunuz devreye giriyor. Dişi kusturup kusturmamak tamamen sizin keyfinize kalmış bir durum ama yaygın düşünce; ilk 2-3 yavru alışında kusturulmaması yönünde. Kendiliğinden kusmasını arzu ederseniz ayırmanız en iyi seçenek olacaktır çünkü kustuktan sonra büyük ihtimalle diğer balıklara yem olacaklardır yavrular. Kusturacaksanız, ben 15-20 gün arasında kusturuyorum genelde. Yavrular keseli olsa bile kısa sürede keselerinden kurtulup serbest yüzüşe geçiyorlar.
3- İlk yavru aldığım zamanda yeni akvaryum kurmaya bütçem müsait değildi ve plastik yavruluk kullanıyordum ve bu yavrular her sabah kalktığımda azalmış oluyorlardı. Sonradan farkettim vatoz gece yavruluğa yapışıyor milimetrik yanlardaki boşluklardan yavruları vakumluyor. Kısa tavsiyem, imkanınız varsa yeni akvaryum kurun, yoksa temin edene kadar 5 lt lik pet şişeden yavrulup yapın(forumda nasıl yapıldığını anlatan konular var)
4- Tecrubesizseniz kusturma konusunda ilk başlarda dişiyi yorabilirsiniz bu dikkat edin. Ben kusturup, ağzında yavru kalmadığından emin olduktan hemen sonra tanka geri bırakıyorum. Umarım yazdıklarım biraz da olsa fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. 
[/QUOTE]

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok açıklayıcı oldu :) Ben ilk defa yavru alacağım, o zaman doğal yollardan kusmasını bekleyeceğim çünkü kusturma yapmadım daha önce. Kaç gün sonra dişi sp yi ayırmalıyım kendi kusması için. Muhtemelen kaçıncı gün kusar kendiliğinden. Birde kustuktan sonra kendi yavrularına zarar verir mi? Kusmasının bittiğini nereden anlayacağım?
Nicolas792013-12-07 17:43:04
Sarı prenses üreme süreci-dişi bakımı-yavru bakımı
[QUOTE=Sergenn]1) Dişi hemen yavruluga yada başka akvaryuma alınmamalı,agzına yumurta aldıktan 17 gün sonra yavruluga yada yavru tankına kusturulmalı.

2) 17 gün yeterli.

3) Kuluçka makinesi işinizi görecektir anne görevi görür en sağlıklı yavru büyütme yöntemidir.

4) 4 Ay sonra dişi spleri tanka alabilirsiniz.
[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Anladığım kadarını yazmak istiyorum eğer hatam var ise lütfen düzeltin;

17 gün sonra anne dişi sp yi yavruluğa alıyorum. Ya da yavruluğa kusturuyorum? Peki kusturduktan sonra anne sp yi ana tanka koyuyor muyum? Kuluçka makinası alacağım! Yavruluktaki yavruları kuluçka makinasına mı alayım yoksa direk kuluçka makinasına mı kusturayım dişi sp yi? Daha sonra ne zaman yavruları yavruluğa ve ana tanka alacağım?
Sarı prenses üreme süreci-dişi bakımı-yavru bakımı
Merhaba,

Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi çiftleşme durumu söz konusu. Erkek sp diğer erkeği bastırdı ve şu anda akvaryumun kralı durumunda. Bundan sonraki süreçle ilgili sorularım olacak sizlere. 

1- Dişi sp hemen yavruluğa veya başka bir akvaryuma alınmalı mı, yada ne zaman ayrılmalı?
2- Kaçıncı gün dişi sp kusturulmalı yada kendi kusması mı beklenmeli?
3- Yavrular yavrulukta mı, ayrı bir akvaryum damı büyütülmeli? Tül yavruluk kullanılabilir mi? Yada plastik vb yavruluk mu kullanılmalı?
4- Dişi sp yavrular kusturulduktan sonra ne zaman ana tanka alınmalı?

Şimdiden teşekkürler...
400-600 lt. Akvaryum
Bende birol abiyi tek geçerim. 2 ay önce 120*60h*50 boyutlarında mobilyalı yaptırdım. Çok memnunum güzel yüzlü dost bir abimizdir. Çok yardımcı olur emin olun.
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=cngzhn]Her ne kadar ben bitkileri sevmesem de akvaryumunuz hoşuma gitti ,çok güzel olmuş tebrikler...[/QUOTE]

Tşk ederim,  bitkiler hoşuma gidiyor ama kaya sayısını artırıp biyotopa doğru gitmeyi düşünüyorum. Çıkarabilirim ilerleyen dönemlerde. Dolu dolu akvaryumlar çok hoşuma gidiyor...
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=Mete Duru]Hocam Maşallah. Çok güzel ve doğal durmuş özellikle taşlar. 2 hafta içinde bende bir malawi akvaryumu kuracağım da o beyaz oval taşlardan alacaktım ancak bunlar daha çok hoşuma gitti. Örnek olarak bunları buldum aynısı mıdır ve doğru mudur? 
http://tur.tasdunyasi.com.tr/urunlerimiz/el-oymasi-uygulama/akvaryum/[/QUOTE]

Hocam taşlar manisa da köyün birinde tesadüfen bulduğum taşlar, tarladan toprağın içinden çıkardım. Linkini verdiğiniz taşlar onlar değil malesef. Yarın tekrar o tarafa gideceğim. Bakalım fazlasını bulabilecekmiyim.
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=ismail.b]Demasoni ve ahli aynı tankta bence sıkıntı yaratabilir ilerde.Dekora diyecek birşey yok harika...[/QUOTE]

Ahlileri bende çıkarmayı düşünüyorum denedim fakat yakalamak biraz problem oluyor :) bir sonraki sefere artık kısmetse...Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=yaviz]Merhabalar öncelikle maşallah diyorum. Fakat anüs vent kontrolunu yapmanızı şiddetle tavşiye ederim çünkü eğer erkek sayınız dişi sayınızla orantılı değilse (1e-3d veya daha fazla) ilerde şiddetli kavgalar çıkabilir ve maddi,manevi kayıplara yol açabilir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, çok haklısınız tavsiyenizi dikkate alacağım. Dekor değişiminden sonra daha fazla strese sokmak istemiyorum balıklarımı ama gelecekleri için sanırım kontrol şart...
Yeni Dekor 300lt Malawi
[QUOTE=umutcanokur]Aytaç Abi sadece anubias olsa daha iyi olur bence demasoniler sağdakileri yiyebilir. Onun dışında harika :) Kayalardan istiyorum :))[/QUOTE]

Canları sağolsun umutcum yesinler yarasın balıklarıma :) Kayalardan ayarlıcam sana sözüm söz, elimde bi kaç tane var ama az gelebilir sana ama biraz beklerim dersen çarşamba günü daha fazla ve daha göze hoş gelen kayalar verebilirim sana...


[QUOTE=ProsecutoR]Tabrik ederim güzel akvaryum. Ehiem difüzörden memnunmusun ses yapıyormu, dış motoru yoruyormu.Bu günlerde bende araştırıyorum difüzör.[/QUOTE]

Valla çok memnunum hiç sıkıntı yok. Bende eheim 1002 kafa motoruna bağlı, yanda sump var ordan geliyor hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. İçiniz rahat olsun...


[QUOTE=Berke112]Abi bence eskisi daha güzel. Eskisini de bir koy da abilerim hatırlasınlar farkı.[/QUOTE]

Berkecim eskisi göze daha hoş geliyor olabilir ama saklambaç oynuyordu balıklar bu dekorda daha göz önündeler, bu kayalar yosunlu kaya bende doğal sıvı gübre desteği ile tüm kayaların yosunla kaplanmasını sağlayacağım sen işte o zaman gör :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.