ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmetaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2006 22:35
Son Ziyaret:
16 Ocak 2024 07:05
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET ALİ ACAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Ali ACAR
Osmangazi/BURSA

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Bu akvaryumda taban bitkisi nedir?
Co2 Li Ph Kontrol Sistemi
[QUOTE=cafermutlu]Bende Tunze 7070/2 var çok memnunum. Ancak weipro kullanan arkadaşlarda memnun. İyi bir prob alamk kaydıyla kullanabilirsiniz.sanırım çok fazla para vermeye gerek yok[/QUOTE]
tunze çok pahalıymış. bin lira civarı.
Co2 Li Ph Kontrol Sistemi
[QUOTE=darkaura]Zamanında bir kaç arkadaş denemişti. Dediğiniz gibi ayrı bir devre ihtiyacı var. Hatta güzel lab grade bir tanede bulmuştum ama linki nerdedir şimdi allah bilir. Tecrübe eden arkadaşların aktardığı kadarıyla probe dan gelen sinyal çok hassas. Devredeki en ufak gürültü ölçümü etkiliyor. Bu sebeble kendiniz hazırlayacaksanız devreye gürültü oluşturabilcek sıcaklık ölçümü gibi diğer ölçüm ve kontrolleri olabildiğince eklememekte fayda var. [/QUOTE]
işin teorik kısmında aslında tüm sistem birleştirmekte sorun olmaz fakat tecrübe ile uygulamada sorun varsa hatta en ufak bir kımıldama veya gürültü sistemi etkilerse mutlaka ayrı yapmak gerekir. ben işin elektronik kısmını hallettim diyelim ama kaplama ve dış ortam izolasyonu sorun olur. en mantıklısı burada hazır almak gerekiyor. weipro ph ölçer bu iş için iyidir. zaten bende ısıtıcı ve fan için otomatik termostat sistemi var. ışıkları da zamanlayıcı ile ayarlayabiliyorum. weipro alıp hiç kendimi yormayayım.
Co2 Li Ph Kontrol Sistemi
Bu konuda biraz araştırma yaptım ama arduino ile bile yapılsa sürücü devresi kullanmak gerekecek. yani en baştan baskı devre lehim vs. işlemler olması gerekecek. pic işlemciler ile daha az malzeme kullanılabilir mi onun araştırmasındayım. ikisinde de malzeme fiyatı karşılaştırıp yapmak lazım. belki ileride sadece baskı devre yapar arkadaşlara dağıtabiliriz. toplaması onlara kalır.
belki ileriye doğru deniz akvaryumları için birşeyler tasarlabilir. bu tasarımlar var fakat çok pahalı biz hobiciler için değil. ayrıca yaptığım araştırmalarda ph probu çok önemli. mümkünse cam olanları tercih ediyorlar.

Arkadaşlar yurt dışından aldığınız ve memnun kaldığınız bir regülatör var mı? link atar mısınız.
Co2 Li Ph Kontrol Sistemi
Ben böyle bir sistemin devresini yapmak istiyorum. uğraşmaya değer mi onu düşünüyorum yoksa weipro markayı alayım mı? tabi devre işine girersem ışık ve ısıtma soğutma toplu bir devre yapmak istiyorum.
weipro 2010 ph ölçer 110 dolar
ısı kontrol 10 dolar
ışık zamanlayıcı 5 dolar diyelim

Toplamda 475 lira civarı tutuyor. devreye harcanan malzeme belki çok değil ama emek ve zaman çok. tabi devrenin diğer avantajı bir kere yaptıktan sonra yayınlayıp herkesin faydalanması.
Co2 Li Ph Kontrol Sistemi
Merhaba arkadaşlar;

Ph arttığında co2 açan azaldığında co2 kapatan sistem kullanan var mı? Varsa hangi markayı kullanıyor. Stabil çalışıyor mu sorun çıkartıyor mu? Hangi ph aralıklarında kullanıyorsunuz.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Vatoz akvaryumum için yosun yapmak istiyorum. 55x40x35h hangi ledleri kullanmalıyım.
Vatozlar İçin Ev Yapımı Yem Tarifim
Bu yemi bende yaptım karides atmadım. İlk 3 dakika falan yemiyorlar sonra yemeye başlıyorlar. Sanırım soğuk olduğu için yaklaşmıyorlar. 1 aylık yavrulara da veriyorum herhangi bir sıkıntı olmadı.
Kriza Gold
gerçekten yavrular bile 50 tl den başlıyor. 10 tane alsan 500 tl. full red lepistesler 10 tl  diye söyleniyordum. golden kriza yı araştırmaya başladım hevesim gitti.
Bu bitkilere hangi floresan olmalı sizce
[QUOTE=Barishfull]Cool Daylight (865) oldukça yeterli. hem akvaryum çok daha berrak ve net görünür hem de bitkilerin gelişimi için yeterli.[/QUOTE]

Kesinlikle yeterli değil. Bence gereksiz bile. Fazlaca yosun yapıyor. Bitkilerde istenilen hızda bir büyüme olmuyor. 1,5 ay oldu bitkiler 1 cm bile büyümedi. Hatta çürümeye başladı. Sylvina grolux ve aquastar dan oluşan kombinasyon kuracağım.
gereksiz yere macera aramayın direk bitki flosu alın bakın işinize. bitkilerde oluşan başka sorunlarıda göz ardı etmemiş olursunuz. mesela potasyum eksik siz ışıktan zannedersiniz bitkileriniz ölüyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.