ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgur22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2006 05:21
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2007 00:26
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ozgur
Doğum Tarihi:
04 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ozgur demir eskisehir-200 lt discus

canlilari koruyalim.....

SON 10 MESAJI

Maze yavruları
 Gercekten tek kelime ile mukemmel, ben acaba bugunleri yasaya bilecekmiyim.Gelisimleri gercekten cok hizli sanirim duzenli su degisimine borclusunuz bunu.Masallah hayirlisiyla dahada buyumek nasip etsin.
Maze yavruları

Ilginiz icin tesekkur ederim ,dediklerinizde katiliyorum ve suyu tamamen degistirmem gerekiyo sanirim .sagilar

Maze yavruları
   Ali bey oncelikle sizi tebrik ederim ve baliklarinizi hayirlisiyla buyutmenizi dilerim.
  Benim size bir sorum olucakti? benimde bir discus ciftim var ve yumurta dokuyorlar, yavrular iki kere yumurtadan cikti ama baliklar yavrulari ustlerine alamadi ve yavrulari zamanla kaybettim.her yumurtlama doneminde dis filitreyi yavrulari icine cekmesindiye kapattigim icin baliklarin suyu kirleniyo, suyun dengesini bozmamak icinde 4,5 gunde bir %25 su degistiriyorum. Ama su her zaman bulanik ve tetra bits verdigim icin zamanla beyaz kurtcuklar olusuyo. Siz boyle bir problemle karsilastinizmi,yada bana onere bileceginiz tavsiyeler nelerdir.
 
   Simdiden tesekkur ederim.butun baliklarin saglikli olmasini umit ediyorum saygilar..
Neden oldu anlamadim..?

   Arkadaslar discuslarimin yeni cifti iki hafta kadar once yumurta birakti.Ama ilk yumurtalar cikmasina rahmen yavrular belirli sebeblerle olduler ve ardindan tekrar yumurta birakip, yumurtalara bakmaya basladilar.Yumurtalara iki gun guzel ve anlasmali sekilde bakarken ,sabah kaltigimda disinin iki gozununde sanki kor olmus ustlerinde beyaz bir tabaka ile kapli oldugunu ,deriside hasar gormus gibi soyulmalar vardi,Ilk once aklima hastalik oldugunu dusundum ve baliklari biraz izledikten sonra bir birleriyle kavga ettiklerine anladim ve gozleri yarali olani akvaryumdan cikardim.

         sizce simdi ne yapmaliyim? erkek discusum yavrulara hala bakiyor ama esi ne olucak bilmiyorum, gozleri iyilesirmi yoksa kormu olur?cok kotu bir durum her sey cok iyi derken bu olay cok moralimi bozdu insallah kimsenin basina boyle bir sey gelmez. 

Ne yapmam gerekiyor?(Resimli)

 

 

 

 

   Arkadaslar benim bir cift es tutmus snakeskin discusum var 1 ay once baliklarim akvaryumun filitre borusunu temizleyip yumurta dokermis gibi hareketler yaptilar ama hic yumurta dokmediler sonra 3 gun once baska bir uretim tankina aldim ama oradada uyumsuzluk sorunu cektiler ve cok sitrese girdikleri icin dun tekrar eski tanklarina aldim eski akvaryuma girdikten hemen sonra tekrar ayni davranislari yapip boruyu temizlemeye basladilar ama bu sefer hic yumurta dokermis gibi hareket yapmadilar.

benim sorularim ? acaba nerde yanlis yaptim. Sizce ne yapmaliyim .hata ne olabilir

baliklarin yasi 1 yil belkide biraz daha fazla

su degerleri : 200 ppm ,su sertligi 8.5 ,ph 6.5 ,amonyak,nitrat yok denecek kadar az akvaryum hacmi 250 lt

ozgur222007-1-17 2:8:6
discuslarımızın resimleri buraya
sinan bey en son fotografda en onde ve en altda olan baligin cinsi nedir snakeskin`nin altinda hafif mavi olan olan tesekkur ederim...
Büyük Evlilik
Yaaa tamer abi yazilarinizi gercekten her zaman takip ediyorum ama anlayamadigim sey,, nedir bunun sirri?? nasil yapiyorsunuz?? nasil ediyorsunuz? bu kadar rahat yavru aliyorsunuz? bu discusdan.. Bizlere vereceginiz tavsiyelerinizi bekliyoruzzz insallah her zaman boyle gider baliklariniza nazar degmez bol yavrulu gunler gecirirsiniz.     Saygilarimla...
Sudaki Gariplik
Bence suan icin suya hic dokunmayin 7 gun boyunca filitre ve isitici acik olsun eger hala boyle devam ederse 2 gunde bir %25 su degisikliyi ile suyunuzu degistirin sonuc eminimki olumlu sonuclanacakdirr..
Üretim için su değerleri
arkadaslar bu suyun sertligini nasil olcuyorsunuz yani gh ve ms degerlerini nasil buluyorsunuz benim uretim akvaryumumda sise icme suyu kullaniyorum ama bu degerleri olcemiyorum yardimlariniz icin tesekkurlerr..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.