ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Savaş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2006 21:39
Son Ziyaret:
03 Şubat 2013 14:52
Toplam Mesaj:
113 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Dursun
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Savaş Dursun

SON 10 MESAJI

Yeni Kurduğum Malawi Tankım...
[QUOTE=Kesh5534]Aycan abinin dediği gibi yunuslara hacim ilerde sıkıntı çıkaracaktır ve ayrıca akvaryumunuza güzel bir arka fon almalısınız.Ayrıca dış filtre yok gibi dış filtrede almanızı öneririm biolojik filtrasyon açısından iyi olacaktır.[/QUOTE]

Evet dış filtre şart. İlk etapta almadım ama yakında dış filtre de alacağım. Akvaryumun alt tabanının boyutu 45 cm. Çok fazla kaya kullandığım için kumluk alan azaldı. Yunuslar büyüdüğünde kayaları azaltma yoluna gitmeyi düşünüyorum...
Yeni Kurduğum Malawi Tankım...
[QUOTE=calimerowarez]Sade ve hoş olmuş fakat yunuslar büyüyünce o hacim küçük gelcektir daha sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz acaba?[/QUOTE]

Hacmin küçük geleceğini düşünmüyorum. Akvaryumun hacmi 190 lt. Daha önce daha küçük bir akvaryum 5 dişi 1 erkeklik yunus kolonimden çok güzel yavru almayı başarmıştım....

Yeni Kurduğum Malawi Tankım...
Arkadaşlar 6 yıl boyunca ilgilendiğim akvaryum hobisine tayin durumumdan dolayı 1 sene önce ara vermek zorunda kalmıştım. Nihayet yeni taşındığım Samsun'da tekrar bu hobiye dönmeye karar verdim. Akvaryumumun boyutları 85x50x45. Henüz kolonimi kuramasam da eski günlerdeki gibi yunus ve sarı prenses ürtemeyi düşünüyorum. Dekorasyon için Baumax'tan 18.5 tl'ye aldığım 25 kg kaya kullandım. Umarım beğenirsiniz. Saygılar...




Savaş2012-02-13 00:39:53
Cüceler Kabuktan Çıktı Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Suyu değiştirmeme konusuna dikkat edeceğim. 5 lt pette değiller plastik yavruluktalar şu an. Bir de albino dediklerim diğer yavrularla aynı boyda olmalarına rağmen tamamen bembeyazlar. Gözleri bile gözükmüyor kırmızımsı. Sanırım bir kaç nesil önceden albino vatozla kırılmış olabilir anne ya da baba.

Toplam 26 yavru çıktı kabuktan. Umarım sağlıklı şekilde büyütebilirim...
Savaş2009-06-08 14:37:16
Cüceler Kabuktan Çıktı Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce 6 cm'lik cüce vatozum salyangoz kabuğunun içine yumurtlamıştı. Baba vatoz o günden beri kabuğun içinden hiç çıkmadı. Bugün ilk defa kabuğun alt kısmına inen ilk yavruları gördüm. Akvaryumumda çok büyük yunus ve sarı prensesler olduğu için hemen kabuğu yavruluğa alıp babayı kabuktan çıkardım. İlk seferde kabuğun içinden 10 tane yavru çıktı. kabuğu evirdim çevirdim ama başka yavru çıkmadı. Kabuğu akvaryuma geri bırakmayı düşünüyordum ama ne olur ne olmaz diye başka bi yavruluğa koydum. 1 saat sonra eve tekrar geldiğimde 14 yavru daha çıkmıştı. Şu an kabuğu hala yavrulukta bekletiyorum. Yavrular yaklaşık 1 cm ve keseleri tamamen kaybolmuş. Şimdi sorularıma gelelim.

1- Anne ve baba normal cüce vatoz olmasına rağmen yavrulardan 2 tanesi albino. Bu normal bir olay mı?

2- Anne balığı 4 ay önce yavruyken almıştım. Şu an daha çok genç. İlk seferde kaç yavru verirler? Şu an 24 yavru çıktı kabuktan, sizce daha kaç yavru vardır kabuğun içinde?

3- Yavruları nasıl beslemeliyim. Bir kabın içine biraz su ve bir kaç kaya parçası koyup yosun tutmaları için balkonda güneşin altına koydum. Bir kaç gün sonra o taşları yavruluğa koymayı düşünüyorum. Bu doğru mu? Salatalık parçası koydum ama üzerine hiç yavru gelmedi. Toz yem versem olur mu? Ya da başka önerileriniz var mı?

4- Yavruları kaç ay sonra 1 cm'lik malawi yavrularımın olduğu yavru akvaryumuna ayırabilirim. Yavru akvaryumuna ayırmadan önce yavru tankının suyunu yarı yarıya ana tanktaki suyla değiştircem.

Vereceğiniz öneriler için şimdiden teşekkürler.
6 cm'lik Cüce Vatozum Yumurtlamış mı?
Şu an kuluçka makinam yok abi. Şöyle bir şey yapmam söz konusu mu peki? Yavrular salyangozdan çıkmaya başladıkları zaman onları plastik yavruluğa alsam? Yavrular salyangozdan toplu halde mi çıkıyorlar? Bir kaç tane vatoz yavrusunun çıktığını gördükten sonra geri kalanını salyangozdan yavruluğa dökemez miyim?
6 cm'lik Cüce Vatozum Yumurtlamış mı?
Bu arada yumurta varsa bile salyangozun iyice içinde olduğu için görmem mümkün değil. Salyangozu baba içindeyken ya da babayı çıkardıktan sonra aynı akvaryumda plastik yavruluğa koysam olur mu?
6 cm'lik Cüce Vatozum Yumurtlamış mı?
Balık hafta içi ne zaman yumurtladı bilmiyorum. Kuyruk oluşumu başladı ise alma şansım yok derken ne demek istediniz. Balık salyangozun en üst kısmına giriyor. Yumurtalar yapışık mıdır? Onları ordan nasıl plastik yavruluğa boşaltabilirim. Hem babanın havalandırması olmadan da yavrular yumurtadan çıkabilir mi?
6 cm'lik Cüce Vatozum Yumurtlamış mı?
Arkadaşlar yok mu konuda bilgisi olan. Forum çok sessiz...
6 cm'lik Cüce Vatozum Yumurtlamış mı?
Arkadaşlar malawi akvaryumumda 1 adet 6 cm dişi bir adet de 7 cm erkek cüce vatozum var. Bu balıklar yaklaşık 4 aydır bendeler. Aldığımda erkeğin sakalları ufacıktı şimdi ise epey gür sakalları var. İstanbul'da yatılı okuduğum için Kocaeli'deki evime sadece haftasonları gelebiliyorum. Bugün okuldan geldiğimde erkek cüce vatozumun akvaryumdaki salyangoz kabuğunun içinden hiç çıkmadığını fark ettim. Dişimin ise sürekli davul gibi şiş olan karnı inmişti. 6-7 saattir evdeyim ve erkek balık hala salyangozun üst kısmında duruyor. Yumurta olup olmadığını göremiyorum. Erkek çok yukarda olduğu için yüzgeçleriyle havalandırma yaptığını da göremiyorum ama dediğim gibi aylardır karnı şiş olan dişimin karnı tamamen inmiş. Sizce 6 cm'lik bir dişi cinsel olgunluğa ulaşmış mıdır. Akvaryumumda çok büyük yunus ve sarı prensesler var. Eğer yumurtlamışsa balıklar yumurtadan ne zaman çıkar ve yavruları diğer balıklar yemeden ne zaman yavruluğa almalıyım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.