ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Memento-Mori
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2012 16:47
Son Ziyaret:
06 Ocak 2014 20:11
Toplam Mesaj:
73 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fikret Özberber
Doğum Tarihi:
24 Mart 1968
Yaş:
56
İl:
Izmir
Meslek:
İnt. Cafe İşletmecisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fikret Özberber Bayraklı - İZMİR

SON 10 MESAJI

dış filtre temizleme ex1200
[QUOTE=odysseus11]Dostum almıştım zaten var filtre de bunu nasıl açıcam tamam içindeki malzemeleri yıkarız yada yenilerzide bunu açınca her yer su olmayacak mı neresinden açılır bu alet yapmam gereken başka bişey var mı mesela içindeki suyu boşaltmalı mıyım ne yapmalıyım[/QUOTE]

Arkadasım bak sırayla anlatayım.Önce fişini çek. sonra kafa kısmındaki muslukları cevirerek kapat. Üstte 2 tane kilit mekanizması var, birini yukarı kaldır, altta gördüğün küçük kilidi ise cevirerek aç. sonra musluk kısımlarından yavasca oynatarak  musluk kısmını cıkart., damlamaması için ana gövdeden ayırdıgın parcayı bi miktarpecete ile tıka. Sonra ana kova kısmını kucakla, doğru banyoya yüksek bi yere  götür. yandaki mandalları ac ve içinden sepetleri çıkar, kova içindeki suyu tuvalete dök.Elyafı degiştir, içinde substrat yada süngerleri akvaryumdan aldıgın suyla yıka. kovayı temizle. Gereekiyosa hortumlarıda sök ve bir telin ucuna sardıgın bez parcasıyla içindeki yosunu temizle. Sonrada uygun sıralamayla tekrar sepetleri yerleştir.

Kendim temizliyomuş gibi yoruldum yazarken . Kullanma kılavuzunu okumayı denesen.BU KADAR ZOR DEGİL . Kafanda büyütme.
Memento-Mori2013-06-04 12:29:37
Balık Beslemek ve Canlı Yem Hakkında Diyanetten Aldığım Fetva
[QUOTE=heroglu] [QUOTE=Memento-Mori] Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan  hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
[/QUOTE]

Ben müslüman olduğum için diyanete sorma gereği duydum siz gerek duymayabilirsiniz. Diyanet Kaf Dağı' nda değil www.diyanet.gov.tr işte bu kadar yakın ;) Ben normaldede canlı yemi kullanamam herhalde ama dinen bir sakıncası yoksa doğal dengeye zarar vermiyorsa kullananada birşey demezdim malum bir beslenme döngüsü var.
[/QUOTE]


Dikkat edersen cevabım canlı yemlerle ilgili degil tamamen hasta balıkların diğer balıklara yem edilebilirmi kısmı ile ilgiliydi. Diyelimki konuya vakıf olmayan bir din adamı evet hasta balıkları diğer balıklara yem edebilirsiniz, yada farklı bir soru da hasta  bir kediyi yada köpegi yem olsun diye bir pitbull un önüne atabilirsiniz dese demekki inanıp atacaksın. Niye sırf konuya vakıf olmayan  biri bunu dedi diyemi. Diyorumki senin kadar bende Müslümanım . Ama önce vicdan.
Balık Beslemek ve Canlı Yem Hakkında Diyanetten Aldığım Fetva
Diyanete sormaya ne gerek vardıki. Zaten içinde biraz hayvanlara sevgisi olan insan  hasta da olsalar her canlının yasam hakkı oldugunu bilir ve onları canlı yem olarak kullanmayı düşünmez. Bu kadar net. Cevapları kendi içinizde arayın , kaf dagına gitmeye gerek yok.
Memento-Mori2013-05-31 13:31:13
300lt akvaryumda dalga motoru gereklimi
Arkadaşım verdiğin ölçülerdeki bi akvaryum için dalga motoru nun olması zarar degil fayda getirir. 110,50,60 ölçülerindeki akvaryumumda kullanıyorum. Dalga hareketini su yüzeyine doğru verince hem oksijen ihtiyacını karsılıyorum hemde pisliklerin belli bir yerde toplanmasını sağlıyorum.Kullandıgım dalga motoru Hydor koralia 2. Ölçülerime uygun geliyor. Aynı zamanda newawe 3000 seriside var ama 110 uzunluğu olan akvaryumumda kullanamadım, öylece kenarda yepyeni söktüm duruyor.. Sebebi ise su yüzeyine verdiğim halde akvaryumun diğer ucundaki silis kumu kaldırması. Hydor koralia eger kurcalanmayacaksa , sık sık söküp mili falan kurcalanmayacaksa kullanılabilir, eger merak edilip sık sık acılırsa mil kırılabiliyor 4 mil degiştirdim şimdiye kadar. . Ama senin ölçülerindeki bi akvaryuma newawe 3000 tam gelecektir. Resun gibi dalga motorlarınıda asla kullanma uzun ömürlü olmuyorlar.
330 lt Malavi Akvaryumum.Son resimler ve yavru tankım 2. sayfada.


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JIcud-_OqGU[/VID]

200 litrelik yavru akvaryumumda ilk ürettiğim yavruların da yumurta almalarını görmek cok mutluluk verici. Umarım begenirsiniz.
Memento-Mori2013-02-28 16:02:07
hydra 30 iç iltre
Verdiğim linkte konu ile ilgili bilgiler var. Konu açmadan önce biraz araştırsak bu forum da  bulunamayacak bilgi yok.


http://www.akvaryum.com/Forum/hydra_30_nitrit_amonyak_ve_ph_duzenliyici_filtre_duydunuzmu_k525601.asp
Citizen Of Planet Malawi(Yavrular Yolda Resimler s:5)
Kardeşim seni tebrik ediyorum. bu yaşta bu ilgi ve bu bilgiler herkeste yok. Malaviciler de bu arada bitmedi bende varım. Senle aynı ölçülerde ve markada tank kullanıyoruz. Dalga motoru ve iç filtre kullanmalımıyım diye sormuşsun. Kendimden örnek vermek gerekirse ben her ikisinide kullanıyorum. Dalga motorunu suyun yüzeyine doğru ayarlayarak oksijen ihtiyacını karsılyorum hemde dıskıların akıntıdan dolayı sabit bi yerde toplanmasını sağlıyorum. Tanıtım linkimi inceleyebilirsin. Sağlıklı balıklar.
http://www.akvaryum.com/Forum/330_lt_malavi_akvaryumumson_resimler_sayfa_2_de_k583392.asp
tetra ex1200 mu jbl e901 mi?
[QUOTE=sek_onder]Fikret bey e901 en az tetra ez1200 kadar cevirir kanisindayim. o yuzden e901 dusunuyorum. e1501 de dusunuyorum aslinda ama fiyat iyice artiyor. Peki izmirde jbl filtreleri uygun fiyata alabilecegim biryer varmi bildiginiz. [/QUOTE]

Hocam firma ismi vermem doğru olmaz sanırım burada.istersen pm den yardımcı olabilirim. Ama kısa bi arastırma ile 387 tl ile 420 tl arasında taksitli fiyat secenekleri bulabilirsin.

Bu arada Tetra iy filtre, sessiz filtre ama tek sıkıntım 1 ay sonra yasadıgım debi düşüşleridir. Sırf bu yüzden mecburen ayda1 istemedende olsa filtre temzilği yapmaktayım. JBL i çok arastırdım evet fiyatı yüksek gibi gelebilir, o fiyata Eheim de alınabilir ama saatte 1500 lt cevirebilen bi eheim biliyorumki JBL den daha pahalı. Bi kaç yerdede kullanan kişilerde inceleme fırsatım oldu gercekten güzel debi sorunu olmayan tasarruflu ve kailteli bi filtre.
Memento-Mori2013-02-13 11:36:47
tetra ex1200 mu jbl e901 mi?
[QUOTE=sek_onder]

Arkadaslar daha oncede filtre icin baslik acmistim ve fluval 406 almistim malesef sesinden rahatsiz oldum ve elden cikardim. Akvaryumum net 300 litre su almakta.Sessizlik ve elektrik tuketimi onemli. jbl 11 w tuketmekte. sessizlik konusunda tetra basarili jbl i bilmiyorum. fiyatlari nakit ex1200 172 tl. jbl e901 240 tl. Ex1200 yaklasik 600 litre civari cevirmekte jbl fabrika verisi 900 litre ama en az tetra kadar cevirecegini dusunuyorum. Her iki cihazida kullanmis birine rastlamam oldukca zor. fluvalide tavsiyelerle almistim ama ses konusunda hassas olanlara tavsiye etmiyorum. 

   Siz degerli forum uyelerinin bilgilerine ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler.

[/QUOTE]

Merhaba. Hocam 300 litrelik bi akvaryum sahibi isen seceneklerinden e901 i çıkar. Alacagın filtre e1501 greenline olmalı. 2 akvaryum sahibiyim. 330 litrelik olan akvaryumum salonda ve Tetratec 1200 ile kullanıyorum. Yatak odamda ise 200 litrelik diğer akvaryumumda lifetech in 4 sepetli olan modelini kullanmaktayım ama musluklarından özellikle filtre temizliğinden sonra su kaçağı meydana geliyor ve baya tedirginim. Filtre alma aşamasındayım ve alacagım bu filtre e1501 greenline modeli olacak.JBL i salondaki 330 litrelik tankıma, Tetrayı ise yatak odamdaki 200 litrelik tankımda kullanacağım. Şu an bunun araştırmasını yapmaktayım fiyat olarak. Aldıgım zamanda kapsamlı bi ön incelemesini forumda yayınlayacağım. Tavsiyem e1501 Greenline dır.Saygılarımla.
Konu kapatılabiilir.Teşekkürler
Güzel türler tebrik ederim. Fakat sanki akvaryuma alışamamış gibiler. Çok ürkek ve panik halindeler.. Bende aynı türleri besliyorum(Demasoni hariç) kayaları tabana daganık degilde mağaralar oluşturacak sekilde dizayn edebilirsen kendilerini daha güvende hissedecekler ve akvaryumun doğalarına daha uygun hale gelecektir. Sağlıklı balıklar .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.