ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ardadem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2012 15:45
Son Ziyaret:
07 Mart 2012 00:03
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Demircan
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda Dem

SON 3 MESAJI

Araştırma sonucu artık sizlere danışma aşaması...
Murat bey öncelikle teşekkürler. bilgilerim çok kısıtlı ondan dolayı sizin de belirttiğiniz gibi bazı hatalar yapmışım sorularımı bile sorarken. Zaten dediğiniz gibi yeterli bilgiye sahip olmadığımdan öncelikle ekipman olayını halletmek istedim. Bundan dolayı canlı olayına hiç girmedim, giremedim bile :) Öncelikle su ortamını sağ salim bir sağlayayım dedim. Tekrardan çok teşekkürler ilginize. Şu ortam işini bir halledebilirsem o sırada suyun oturması ve canlılar için elverişli ortam oluşabilmesi adına anladığım kadarıyla 40-45 günlük bir süre gerekecek. Canlıları da o zaman diiminde araştırıp görüşlerinizi alarak sağlamayı düşünüyorum. Tekrardan sağolun. :)
Araştırma sonucu artık sizlere danışma aşaması...
Arkadaşlar öncelıkle herkese merhaba. Ben bu akvaryum işine yeni merak saldım ve öncelikle herkesin de dediği gibi foruma üye olarak benim ilgilendiğim deniz akvaryumu forumunu bayaa bir okudum. Bıir çevre mühendisi olarak arıtma sistemleri hakkında bilgim geniş olsa da tabii ki bu işin teorisi ve pratiği farklı oluyor. Bundan dolayı sizin de bilgi ve tecrübelerine ihtıyacım olduğunu düşünüyorum. 
Sizlere bir kaç sorum olacak, eğer cevaplayabilirseniz bende buna göre yol almaya başlayacağım. İlerde de sorularım olacaktır tabiki ama o zaman bu sorular artık canlılarımla ilgili olcak diye umuyorum :)
Sorularıma geçeyim:
Başlamadan önce akvaryum ölçülerini belirteyim: 150x50x50=375lt olarak düşünüyorum, ayrıca ortam olarak mercan, kaya, balık gibi komple bir deniz yaratmak istiyorum.
1- Öncelikle sump sistem kullanmayı kesinlikle istemiyorum ve filtrasyon işlemini dış filtre kullanarak halletmek istiyorum. Tuzlu su-deniz akvaryumlarında bu mümkünmüdür? Kullanmayı düşündüğüm filtre: tetratec ex1200 http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/tetra-tec-dis-filtre-ex-1200-dolu-yeni-musluklu-53107187
2- Protein skimmer ve bubble magus olayına girmek gerekir mi? İlle de alıcaksam ikisini birden mi almalıyım, yoksa ikiside aynı işi görür fakat bunlardan biri diğerine göre daha üstün bir sistem midir, o mu alınmalıdır?
3- Ters osmos cihazı gerekli midir?
4- Soğutucu alınması şart mı?
5- Isıtıcı alınmalı mı, ne kadar bir ısıtıcı yeterli olur? (Tahminim 300w ama yine de sormak istedim)
6- Kafa motoru ne içindir, niye gerklidir? (Bunu bir türlü çözemedim)
7- Bunların dışında donanım olarak nelere ihtiyacım olacak? (lamba-dalga motoru vs. gibi)

Forumu araştırdım ancak cok çeşitli görüşler gördüm. Mesela 200lt lik tank protein skimmer olmadan kurulur ve olur denmiş. Bunun yanında sump sistem olmadan deniz akv. yapılabilir diyenler var. Ters osmos tam bir muamma, anlayamadım gerekliliğini. Soğutucu-ısıtıcı olayına da tam bir açıklık getiremedim. Yanı forumu okudum, bilgi de edindim ama benim sorularıma tam bir cevap bulamadığım için bu konuyu açtım. Gözden kaçırdıysam da affedin. Tekrardan teşekkürler herkese...
ardadem2012-03-02 23:56:43
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
herkese selamlar. bende uye olalı yaklasık 1 hafta oldu. ılk kez akvaryum yapacagım ıcın arastırma amaclı burdayım. bol bol okuyorum sımdılık. ılerıde bılgılerınızden de bol bol faydalanıcam ınsallah. herkese merhaba...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.