ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OnurŞahin60
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2011 19:28
Son Ziyaret:
15 Ekim 2012 19:39
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Şahin
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Şahin

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Kurdum Sonunda
Yeşil renkli granül yem dediğin abi resmini koydum kırmızı ve yeşil karışık olan yemimi diyosun ? Tatlı su karidesi var 4 günde bir veririm  , 2 günde bir kesinlikle asla unutmam haşlanmış bezelye,kaz ciğeri biraz tuhafıma gitti iç parazit durumunda kullanılması gerek diyo yoksa japonları çatlatır filan diye duymuştum. beyaz pond yem, kırmızımsı etcil pond yem merak ettim bulursam alırım bu ikisinide.Ancak bir yemlemede hepsini karma yapıpmı vereyim yoksa 2 şerden öğünleremi bölsem iyi olur.?

Çok saol Nurettin abi işallah yavru alırımda pek oralı değiller bu sıra su ısısı 26.5 filan ne aşşa ne yukarı ısıyı düşürdüm olmadı arttırdım olmadı bakalım 26 derecede filan napcaklar sabit kalsın böyle ama forumda bayram abi ve mesutok abinin yavru hakkında bilgilerini okuyorum uzun zamandır.Aklımda bişeyler belirdi.
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Teşekkür ediyorum abi herzamanki gibi değerli yorumlarından dolayı.15 tatilde geldi biraz daha fazla akvaryuma yoğunlaşıcam sanırım elim değmiyordu uzun zamandır.Balıklarda çiftleşme kovalamacası başladı ancak 1 erkek 2 dişi filan var akvaryumda diğerleri daha küçükler onun üstüne düşünmeye başladım napacağımı.Balıkları bi kaba sağıp sonra erkeği sağıp ısıyıda bi şekilde sabitleyip yavru almayı denicem ve senin önceden paylaştığın konun aydınlatıcaktır beni 1 haftadır inceliyorum...Canlı bitki gelmişse alıcam bu pazartesi.Bide abi bu yem yeterlimidir dip yemi gibi bi yemde alıyımmı ve karma yapıpmı vereyim. Başladımı susmak bilmiyorum abi. 
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Öncelikle gerçekten uzun oldu foruma uğramayalı çünkü öğrenciyim ve vakit ayırmam gereken başka şeyler var.Ancak okulumun yakınında bulunan akvaryumcudan 3 adet balık.dip sifonu.derece arka fon vb. şeyler aldım.Canlı bitki getireceğini söylediği için ordan alırım büyük ihtimal ayrıca 2 adetde cüce vatoz almayı planlıyorum.


İşte yeni aldığım balıklarım bunlar..



Kullandığım yemler bunlar ve ayrıyeten 2 günde bir bezelye,4 günde bir karides kurusu ufalanarak vede ayda birde yumurtanın sarısını veriyordum vazgeçtim artık suyu çok kötü yapıyo ancak bu 2 yemi kullanıyorum diğer ek besinler hariç günde 3 kez bu yemlerden veriyorum karışık olarak...
 

Dip çekimi yapacağım için eksilen suyu tamamlama gereği duymadım.Balıklarım gayet hareketli ve sağlıklı olduklarını düşünüyorum.Cep telefonu ile ancak bu kareleri yakalayabildim görüntüler pek net sayılmaz.Birde kısa video ekliyeyim diye düşündüm balıklarım genelde yüzerler ama yemlemeyi oradan yapıyorum genelde belkide o yüzden toplandılar oraya bilemicem he bu arada ısıyı sabitlediğim için balıklarım çiftleşme kovalamacaya başlkadı bnde ısıyı düşürdüm çünkü şuan için yumurta yavru vb. olsun ne ayrı bir hava taşım nede ısıtıcım var o yüzden yumurta dökerlerse bi işe yaramaz diye düşündüm.Şuan için aklıma gelenler bunlar unuttuğum birşey varsa bana hatırlatmanızı isterim uzun oldu biraz yazım ancak anlatabildiysem ne mutlu bana.Bu arada o hava taşının hortumunuda akvaryumun dibine yapıştırıp üstünü kumla örtücem kötü duruyo gerçekten. Dediğim gibi öğrenciyim ve 15 tatilde bütün zamanımı akvaryuma harcarım sanırım .

Buda video.

http://www.izlesene.com/video/onur107/5458721

Umarım yüklenmiştir video.

Hepinize Değerli Yorumlarınızdan Dolayı Teşekkür Ederim (Akvaryumun Çok Eksiğinin Olduğunun Farkındayım)...

Akvaryumu Kurdum Sonunda
Bu Cumartesi günü bi terslik olmaz ise bitki almayı düşünüyorum bi arka fon mavi bi kaç eksik daha var onları aldıktan sonra balıklarımıda ekleyip burdan paylaşıcam.Yorumlarınız çok değerli Teşekkürler.
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Değerli yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.bagzı eksıkler var Dediğiniz su düzenleyiciyide alırım bu haftasonu petshopa gitmeyi dùşünüyorum. Şuan akvaryumu paylaşmak istedim sağdece yani görsellik açısından hiç uğraşmadım sanırım balık bitki filan alıcam derken haftaya akvaryumun bitmiş halini eklerim.(en alta lav taşı.carbon.zeolit (kesik hortm gibi olan şeyler)biyolojik sünger ve elyaf.bir yanlış varmı acaba)Teşekkürler sizlerin manevi desteğiyle güzelleşicek bu tank.
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Diğer akvaryum suyunda var bi terslik abi bu akvaryum suyuna hiç katmaya gerek yok.o dediğin çekvalfdı sanırım tam hatırlamıyorum ama hortumun ortasında çıkışta değil bi sorun olurmu.bitki en kısa zamanda alıcam sağdece kumun az olması görsellik açısından rahatsız etti beni.Yine değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ediyorum abi sana.(Herzamanki Gibi) 
YENİ YILIINIIZ KUTLU OLSUN
Abi eline sağlık şahane olmuş :D Nice senelere abi bu hobiyle birlikte.
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Çok teşekkürler 160 lt imiş bende baktım biraz önce :D 
Akvaryumu Kurdum Sonunda
Fotoğraf:

Boyut (cm):80.40.50
Kapasite (litre):140lt diye biliyorum
Canlılar:şuan diğer akvaryumdalar japon besliyorum(cüce vatoz alıcam)

Malzemeler:jebo dış filtre.200 wat ısıtıcı

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:pul ve stick yem 

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
akvaryumcunun dediğine göre su hazırlaması için contra hiçte inandırıcı değil :D 1 kaç damla damlatmış bulundum.

Akvaryumumu kuralı 3 gün oldu dış filtrem devamlı çalışıyo ancak ısıtıcımın kırık olma sebebiyle takamadım su ısısını sabitlemeden balık koymucam akvaryuma buda 1 hafta balık yok demek.kendimce dekor vermek istedim kum biraz az farkındayım.Görüşlerinizi bekliyorum.
Bana dış filtre ve malzemeler hakkında bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.bitki vs dekorda eklenicektir zamanla.

Japonum da yapısmıs birsey var ve gözü vs canlı gibi duran birsey
Merhabalar balığınıza  Argulus adı verilen balık biti yapışmış ismi yazarak arayabilir daha derin bilgi alabilirsiniz.Ancak onu balığınızdan ayırmalısınız balığı bir kepçe yardımıyla alın cımbız veya başka bir aparatla balığa zarar vermeden çıkartın dediğğim gibi ismi yazıp aratırsanız daha derin bilgi alırsınız sağdece argulus su biti olduğunu biliyorum.Yumurta filan değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.