ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
llosing
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2011 11:32
Son Ziyaret:
04 Aralık 2013 14:23
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kutay oruç
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kutay oruç

SON 10 MESAJI

30 Lt akvaryum kurmak istiyorum
Ben Bandırmaya gittiğimde iki tane petshop vardı ve sadece biri bile bütün ihtiyaclarımı karşılıyordu, 2-3 tane varsa çok rahat aradıklarını bulabilirsin motoru ucuz fiyat verirse al petshoptan ama bitki konusunda haklısın öyle her istediğini bulamazsın akvaryumunu bitirince mutlaka paylaş bizlerle :)
İç Sump Projem
[QUOTE=_U_U_R_] En son hali şu şekildedir. Suyu sürekli alttan yukarı taşıyoruz ki dipte tortu oluşumu minimum olsun. 1.basamaktan 2.basamağa taşınırken zaten 2.basamakta yağmurlama olduğu için o2 seviyemiz artıyor.

1. basamak içine ısıtıcı koyuyoruz başka bişey koymuyoruz.
2. basamak sadece elyaf
3. basamak sadece bioball
4. basamak mech ve mavi biyolojik sünger
5. basamak sadece substrat, mavi biyolojik sünger ve tercihe bağlı zeolit


[/QUOTE]
Sıvının akışkanlığı doğru yönde gidiyor fakat hesaba katmadığımız bir şey var, son hazneye konulacak olan motoru beslemek için yeterli olacağa benzemiyor buradaki akışkanlık, tabi çok büyük litrelerden ve basınçtan bahsetmiyorsak... Açıkçası umarım bu kadar ince detaylı emeğiniz boşa gitmez ve sistemin çalışır halde videosunu bizlerle paylaşırsınız saygılar. 
30 Lt akvaryum kurmak istiyorum
Sorularını okudum ve bir müdahalede bulunmakta ben istedim,

Bir filtrenin debi gücünün yeterli olup olmadığı kanısına şöyle var, bir akvaryumdaki suyu saatte ortalama 4-5 kez devirdaym yapabiliyor mu 30*5:150 sana en kücüğünden 120-160lt/h lık en ufakları 200 l/h sanırım bir filtre yeterli olur artar bile yavrulatmak istiyorsun anladığım kadarı ile 650lik iç filtren yavruların hepsini içine çeker, o yüzden ufak bir iç filtre alman yeterli olacaktır  bu tip bir filtre işini çok rahat görecektir , canlı doğuran besliceksin o yüzden canlı bitki al hoşuna giden bakımı kolay bitkiler kullan yavruların yaprak aralarına altlarına saklanabileceği güzel bitkilerden alırsın
dişi sayısını 1e-3d tut sae alabilirsin çöpçü yerine daha verimli olur, sağlıklı akvaryumlar..
Bilgilendirme ; Isıtıcı İhtiyacı Olanlar Baksın
http://www.tasis.gov.tr/yeni/neotas/esyap.asp arkadaşlar ben adana dayım ama bir gümrükçü olarak yardımcı olmak istedim :) bu ankara tasişte parekende satışta olan malların lise marka ve adetleri umarım işinize yarar adı geçen ısıtıcı markası atman BT-400 yalnız iki adet daha başka marka akvaryum ısıtıcısı görülüyor sistemde markaları girmemişler artık gittiğinizde göreceksiniz :) iyi alışverişler..
En sonunda iç sumplu akvaryum yaptım (sayenizde)

Tankımın son haliydi Bandırmadan gitmeden önce çektim şimdi Adana'ya geldim burada 20lt lik nano tank kurdum karides ve neon tetra üzerine çalışıcam bakalım nasıl olacak :)
135 lt ye iç motor yeter mi?
Merhabalar, 135lt nin olması gereken saatte temizliği 5-6 kez suyu temizlemesi yeterlidir, sizin filtreniz bu işlemi on kez yapacak neredeyse suda oluşan bu kadar akıntı balıklarınızı ne yönde etkiler bir süre sonra 7/24 yorar mı bilemiyorum açıkcası...  size 450-600 l\h bir filtre yeterlidir hem de voltajı az olur.. Sağlıklı balıklar..

- Şelale tipi filtre kullanabilirsiniz hem uygun fiyatlılar hem de içine filtre malzemeleri koyabilirsiniz karbon,zeloit,seramik vs. suya şelaleden akar gibi etki yaptığı için suyunuzda kendiliğinden oksijenlenmiş olur...
llosing2012-01-02 11:46:59
Yeni Kurdugum Akvaryum İçin tavsiye İstiyorum..
Öncelikle hayırlı olsun yeni akvaryumunuz  cystein arkadaşımızın dediği gibi 0 numara silis kuma bayılıyorlar erkek kayaların altını kazıyor ve çok mutlu bir ortamları oluyor ben SP besledim kumun üstüne kayaların çapraz altı oyuk kalacak şekilde ya da ev gibi üst süte koyarak dizayn edebilirsiniz kayalara ne kadar ilgi duyduklarını göreceksiniz , nereden bulacağanıza gelince bazı akvaryumcularda çok rahat bulabilirsiniz tabi ki yerinden alırsanız daha ucuza alırsınız taş marketler var oralardan istediğiniz kaya parçasını alabilirsiniz akvaruyumuzun ölçüsüne göre tek parça kaya bile bulabilirsiniz bol delikli yanınıza bi mezro alın derim :) sabahları et ağırlıklı yemler akşamları bitki ağırlıklı verebilirsiniz yemin kalitesinden kaçınmayın ilerde renklerini daha koyu veya açık sarı olmasının nedenlerinden biride bunlar olacak çünkü ;) sağlıklı balıklar..
En sonunda iç sumplu akvaryum yaptım (sayenizde)

Gün itibari ile son hali 2 elma salyangozu ve biraz taş
Sump ızgarası
ben iç sump daki ara camı deldirdim ve filtre başlığı cuk oturdu ne yapıştırmaya ne başka birşeye gerek kaldı bir adet filtre başlığı su girişine kafasını taktım dier hortuma bağlanan kısmınıda akvaryuma su veren kısıma taktım :)

  
llosing2011-11-30 16:58:48
En sonunda iç sumplu akvaryum yaptım (sayenizde)
[QUOTE=Insicam]Herşey kabak gibi ortada olduğu için de ürküyordur vatoz. Ciklette ürküyordur ilk sayfadaki resimde de görülüyor zaten süzgecin altına girmiş ciklet. Eğer akvaryumunuz hala ilk sayfadaki resimdeki gibiyse biraz kendilerini altına girdiklerinde güvende hissedebilecekleri saklanma alanları (magara) yaparsanız iyi olur. Birkaç taş işinizi görür.[/QUOTE]

çikletler akvaryumun her yerinde dolaşıyorlar çekingenliklerini üzerlerinden attılar ama mağara gibi bişeyler yapmam şart önerisi olan var mı yada elinde fazla olan varsa alayım  kumunm üstünde tek bir riccia bile yok vatoz mu yapıor çiklet mi keşfedemedim ama demekki çim bitkisi yetiştirmemek lazım artık diğer canlı doğuran akvaryumuma yapıcam inşallah  elma salyangozu alayım diyorum iki tane problem olmaz sanırım ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.