ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crayz_metin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2011 21:29
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2014 17:57
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Sormagir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Sormagir

SON 7 MESAJI

Şelale Sisteminin Filtrelemesi Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
Çoğu kişi dip çekiminin kesinlikle uygulanmalı olduğunu savunurken kimiside önermiyor. Filtreleme sistemini artık piyasayı araştırıp yavaş yavaş kurmam lazım. Fakat akvaryuma 15 adet kadar daha balık eklemeyi düşünüyorum. Yavaş yavaş bir düzene sokacağız artık.

[QUOTE=serkan42]Ben seramik-sünger-elyaf öneriyorum en son elyaftan çıksın su .[/QUOTE]

Temizlik için yeterli olurmu peki bu sistem?
Şelale Sisteminin Filtrelemesi Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
[QUOTE=akvaryum22]Akvaryumun güzel . Kendi orjinalinde olan sistem . Eğer Kaliteli güzel temizlik  istiyor isen  subrast sünger  zeo-karbon elyaf kullan .
19 adet balık yeterli  akvaryumunuza  ayriyette tabana ince silis kum  bol miktar dehlizli kayalıklarla dekore ederseniz balıklarınız için daha iyi olur  gemiyi falan çıkarmanızı tavsiye ederim  arka fonu ise düz siyah yapmanız bit gibi görünen balıklarınızı açığa çıkarır. iyi forumlar
[/QUOTE]

Dediğiniz filtreleme sistemini kurabilmem bana ne kadara mal olur?
Bundan önceki akvaryumunda deniz kumu gibi kum kullanıyordum. Ebatı küçüktü akvaryumumun. Sarı renk olduğu için ve dip çekimi yaparken kumunda bir kımını sürekli çektiğim için kumdan soğudum aslında. Altınna kum koymamam dip çekimi yaparken kolaylık sağlıyor ama görsel olarak biraz görüntüyü bozuyor.
Siyah arka fonu ise bir ara kırtasiyeden siyah defter kaplarından alıp denerim. Ama bu seferde huzur bulalım derken içimiz kararmasın :)
İstanbul Bayrampaşa'dan Merhabalar.
Burada bayağı bir bayrampaşalı var anlaşılan :)
Şelale Sisteminin Filtrelemesi Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
[QUOTE=akvaryum22]Metin bi fotoğraf atsan  çok iyi olurdu .
Fİltre malzemeleri temel ve ucuz  olanları  Seramik-sünger-elyaftır. bunların fiyatı 5 - 10 tl arası değişmekte  haznesinin ebatına göre  dolduracaksın bana kalır ise bir dış filtre al kafan rahat olsun  senin bahsettiğin sanırım  üstten filtre  hem görüntü kirliliği  oluşturur . Balık sayın iyi nasıl olsa  7 8 olduğunda üremeye başlayacaklar.  sayını az tut. hem hacmin geniş ancak dış filtre olur o hacme

[/QUOTE]

Resimleri şimdi ekledim bakabilirsiniz.

Dün akvaryumcunun birine danışmıştım kalitesiz birşey alırsan eğer elyaf karbonu kömürü felan sana 18 TL'ye felan gelir demişti. Kaliteli birşey istersen 26 TL felan tutar demişti.

Bu arada ne 7-8 olduğunda üremeye başlıyacaklar onu anlamadım.
İstanbul Bayrampaşa'dan Merhabalar.
Hoşbulduk arkadaşlar teşekkürler.

[QUOTE=yılmazz]
Hoş geldin metin  keyifli forumlar,bende bayrampaşadayım.[/QUOTE]

Siz neresindensiniz bayrampaşanın?
İstanbul Bayrampaşa'dan Merhabalar.
Merhabalar. İsmim Metin. Yaşım 21. Bayrampaşa/500 evler'de ikamet ediyorum. Kabul ederseniz sarı prenseslerimle, bilgi alışverişleriyle birlikte artık bende sizin aranızdayım :) 
Herkeze keyifli forumlar.
Şelale Sisteminin Filtrelemesi Hakkında Bilgi Almak İstiyorum
Geçen gün akvaryum sevdam birazdaha büyüdü. Bende geçen gün dayanamayıp gidip 2. el 280 litrelik bir akvaryum aldım. Akvaryumun yanında;
1 adet büyük iç filtreli motor
1 adet ısıtıcı
1 adet suyun şelale sisteminden geçmesi için suyu çekip akvaryumun üzerindeki bölmeden geçirmek için bir motor
Ve aydınlatma ekipmanları verildi.

Akvaryumun içerisinde filtre carbon elyaf felan birşey verilmedi veya satan kişi bunları aldı. Bunları koymam için akvaryumun içinde arka yukarıda bir bölme var. Ben hortumlarla felan buraya su girişinin yapılacağı bir hat uzattım. Motor suyu çekiyor akvayumun üzerinden geçirerek köşeden suyu tekrar akvaryuma boşaltıyor. Buna şelale sistemi deniliyor heralde. Herneyse. Ben bu akvaryumun içerisineki iç filtrenin yetersiz olduğunu düşünerekten bu şelale sisteminin filtrelemesini devreye almak istiyorum. Bunun için gerekli olan ekipmanlar nelerdir? Bu konuda biraz fransızım. Elyan carbon vs neler gerekli? ne kadar gerekli? Bana ne kadara mal olur bunlar nasıl kurulur? Bunlarla ilgili sizden yardım isteyecektim. Akvaryumda sarı prenses besliyorum daha ufaklar boyları 1cm ile 4cm arasında değişiyorlar. Şuan 19 adet kadar var. Akvaryum içerisinde pire gibi duruyorlar ama büyük akvaryumda daha hızlı büyür dedikleri için böyle idare ediyoruz sayılarını arttırıyorum yavaş yavaş. Birde bu balıklar ne kadar sürede ne kadar boy atar? Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Resimler;


Keyifli forumlar.
crayz_metin2013-05-13 20:35:36

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.