ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Typhoon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2011 23:39
Son Ziyaret:
30 Ekim 2011 19:35
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Refik özkur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Refik Özkur

SON 10 MESAJI

Nasıl bir bitki ?
Araştırmalarıma göre kesinlikle  değil kandırıldım.. sadece kökü suda kalırsa yaşayabiliyormuş ve çürürse balıkları zehirliyormuş.
Lepistes. Yeni doğaan yavruların durumu
Yavru almak ve onları en doğal şekilde büyütmek istiyorsanız ki en sağlıklısı bu olucaktır akvaryumu bolca bitkilendirin eğer bitkiendirmeyi sağlayamıyorsanız bolca rafya kullanabiirsiniz benim yavrularım bu şekilde  büyüyorlar ve oldukça sağlıklı ve hızlı gelişim gösteriyorlar..hatta zamanla yavrulara alışıyorlar 1 günlük yavrular anaçlarla birlikte yüzüyor şuanda..
- DİKKAT - Akvaryum bitkisi değildir...
Arkadaşlar bugün bu bitkiden aldım tabi şuanda araştırmalarımla haberim oldu bir salon bitkisi olduğu. .Güvenilir gibi gözüken halbuki işi gücü 3 kuruş para ve fesatlık olan iğrenç insanlar yüzünden bu hobiyi yaşatamıyoruz. Bnde araştırmalarıma göre bi zaman sonra çürüyüp balıkları zehirliyormuş. Bunu okuduğumda kan beynime sıçradı. .Yazıklar olsun diyorum ama bunu tüm ilçeye yaymassam ne olayım daha öncede güvenip trafikten dolayı vatos hazırlamasını sölediğim akvaryumcu bakmadan güvenip aldığım aynı akvaryumcuydu balık full beyaz benek ti eve geldiğimde ve oyüzden biçok balığı kaybettim ona göz yumdum ama buna asla. .Ne yani ben araştırmasaydım balıklar bizaman snra zehirlenip ölücekmiydi. .Benim gibi araştırma imkanı olmayan arkadaşların sonuna üzülüyorum açıkcası :( tabi ya balıklar ölsün akvaryumcu kazansın ama çok büyük müşteri kaybı yaşıyacaktır bunu için elimden geleni yapıcam. .Gözüm gibi baktığım balıklarımı kaybetmeyi hayal bile edemiyorum. .Öfkem büyük.
Nasıl bir bitki ?
Arkadaşlar merhaba. biraz önce akvaryumcudan bir bitki aldım. Halbuki limon, çam, java moss, zeytin, gül, sbulata gibi bitkiler almaktı amacım. Ama malesef ki iki çeşit bitkiyle karşılaştım. Getirtmiyormuş. Bu aldığım bitkinin oda ne olduğunu pek bilmiyordu. Bende üstelemedim. Bu bitki nasıl bir türdür? Nekadar büyür? Çoğalma şekli nasıldır? Hangi şartlar altında yaşar? Sizlerden bunları öğrenmek istiyorum.


vuslat2011-10-29 08:37:29
Şans bambusu ve japon şemsiyesi
Teşekkür ederim. Başka bu tür bitkiler var mı? Kök akvaryum içinde. Yaprak ve gövdesi akvaryumun dışında kalacak şekilde. Yani hem akvaryum içinde, hemde dışında yaşayabilen ve canlılara zararsız olan bitki var mıdır ? vuslat2011-11-04 14:05:11
Lepistes Yemleme
Ben lepisteslerime  marulu kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp yumuşamasını bekliyorum afiyetle  yiyorlar.. 
Uyumluluklar.
Lepistes,platy,velifera,balon molly gibi türler besliyebilirsiniz.. canlı doğuranlı bir tank kesinlikle bolca bitkili olmalı.. bitkileriniz büyüyüp akvaryumu kaplayana kadar  yavru almak istiyorsanız rafya öneririm.. yavruluk tavsiye etmiyorum hem anaç balık strese giriyor hem yavrular  normalden 3 kat daha yavaş büyüyor.. yavrulukta balık kaybı bile yaşayabilirsiniz acemilik döneminizi atlatana kadar  bol bitkilendirin akvaryumu ve rafya ile destek verin..Ama size tavsiyem bukadar  canlı doğuranlı bir karma akvaryum kurmayın 2 tür besleyin mesela lepistes ve plati olabilir oldukça şirin balıklardır..yavru almak istiyorsanız bukadar karma akvaryumda durum zorlaşabilir..Zira kılıç kuyruk iyi bir avcıdır..
Moli mi? Lepistes mi?
Hızlı soluk alıp verme sürekli saklanma içgüdüsü bitkilerin araları gibi kendini rahat hissettikleri yerlerde durgunlaşma görülebilir..
Rafyam nasıl olmuş ?
Rayfanın ortasından düğüm atıp üzerine bir taş koymuş.
yerlibitki.com dan bitki alacakların dikkatine
15 adet denilen rotala lar bana 30 lu olarak geldi 20 adet elodea 23 adet geldi yani fazlasıyla gönderilmiş ayrıca paketlemede oldukça iyi ve sağlamdı tek bir yaprak çürüme kırılma kopma görmedim bitkilerde ama ben akvaryuma ya adapte edemedim yada ilaç kullanımı yüzünden bitkileri kaybetmiştim rotalalar sağlam kaldı birtek..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 19 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.