ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spyoner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ağustos 2011 13:04
Son Ziyaret:
23 Eylül 2014 17:37
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
öner özdemir
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

öner özdemir

SON 8 MESAJI

hopar 100 cm t5 4x21 watt -bitkili akvaryum
[QUOTE=serkan_cetinkol] Merhaba.
21 watt HE kodlu lambalar 85 cm sanırım. Bu uzunlukta 21 watt bitki lambası bulamazsınız. 39 watt'lık modeline yönelmenizi öneririm.
[/QUOTE]

Merhabalar,
ilginiz için teşekkür ederim. Sanırım o şekilde yapacağım. Tekrardan teşekkürler.

İyi günler
hopar 100 cm t5 4x21 watt -bitkili akvaryum
Merhabalar Arkadaşlar,
Başlıkta belirttiğim ürünü bitkili akvaryum da kullanan arkadaşlar var mı? Varsa 21 watt t5 floresan olarak ne ve nereden aldınız. Çünkü içerisinde gelen florasanlar gün ışığı ve mavi bu nedenle grolüx vb florasanları bulamadım. Ayrıca 21 watt lık t5 florasanlar kaç cm oluyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

iyi günler.
Eheim 2213-05 Dış Filitredeki Ses Problemi
[QUOTE=almanfordu]Öner kardeşim bu dediğini ben defalrca denedim olmadı. Mıknatısın gövedsiyle kendisi arasında boşluk var. bu boşluğu doldurup mıknatısı gövdeye yapıştırmadıkça ses kesilmiyordu bende. Kaç gece uyutmadı beni benim 2217. Servisten değişti yenisi de eski malım laciverdi. o da ses yaptı. sonra mıknatıs operasyonu iş tamam. [/QUOTE]

Demek ki şans işleri herzaman denildiği gibi. Peki mıknatıs operasyonu nasıl oldu. Onu anlatırsan hepimiz yararlanmış oluruz.
Eheim 2213-05 Dış Filitredeki Ses Problemi
Merhabalar,

Sizlerin yaşamış olduğunuz olaylar ve paylaşmış olduğunuz bilgiler ile bendede bulunan ve tabiri caize su motoru gibi çalışan 2213 ün sesini öyle kulağını dayayınca duyulacak kadar olmasada yanına yaklaşınca duyulacak kadar indirmeyi başardım.

Sorun şu, seramik mil pervaneyi tam oratalayamıyor bunun nedenide seramik milin motor kısmında kalan lastik ucunun mili tam olarak tutmaması. bunuda şu şekilde halledebilirsiniz.

Dikkatlice seramik mili çıkarın ve çıkarmış olduğunuz mil büyük ihtimalle baş kısımdaki kilit sistemi ile çıkacaktır. Normalde millerin ucunda bulunması gereken lastik uçlardan biri kafa motorunun üzerindeki pervane yuvasında diğeri ise kilitleme sisteminin içerisinde kalır. Şimdi yapmanız gereken. Kafa motorunun içindekine dokunmadan (ben çıkarmak istemedim sanki tutturulmuş gibiydi belki onuda çıkarsaydım ses dahada azalacaktı.) kilit sistemindekini çıkarın ardından dışarıdaki mili pervane içerisinden geçirerek kafa motorunun içindeki lastik uca takın hafiften bastırın dikkat edin kırmayın. Ardından kilit sisteminden çıkardığınız lastik ucu milin diğer ucuna takın ve üzerine kilit sistemini takın. Artık filitre hazır. Çalıştırma şeklinide anlatılanlar gibi yaparak daha sessiz bir filitreye kavuşabilirsiniz . (umarım :) )





Birgünde kafa motoru içindeki lastik ucu sökerek yapmayı deneyeceğim belki çok az yana kayarak yapışmıştır belki ondan ortalamıyordur tam olarak.

Umarım benim gibi kafayı yemek üzere olanlar için yardımcı olur.
Herkese sessiz , temiz ve sağlıklı akvaryumlar dilerim.
İyi akşamlar.
spyoner2011-12-01 18:14:59
Led seçimi
[QUOTE=Ramazan41-10] 200x50x60 metrelik bir tankım var.
Bunu bitki tankına cevirmek istiyorum yujkseklik 60 olduğu için  15 cm civarı kalınlıgında taban hazırlayacagım  ve led aydınlatma düşünüyorum.Led aydınlatma yapıpta bitkilerinde gelişme gören bir arkadasımdan yardım almak istiyorum.
[/QUOTE]

Size bu konuda yardımcı olmak isterim ama hala tam anlamıyla verim alabilmiş değilim ama bitkilerim de köklenmeler vs var yeşiller ama gelişimleri sanırım birazcık yavaş ayrıca tam olarak anlamdığım konu arkadaşlardaki led ler 3 çipli mi tek çiplimi çünkü bildiğim kadarıyla 3 çipliler 1.5 amper tek çipliler 0.4 amper. Benim ledler 3 çipli olmasına rağmen yeterli bir aydınlatma olmuyor gibi geliyor bana. Acaba farklı renkler kullandığımdan dolayımı böyle. Arkadaşlar sadece gün ışığı kullanmışlar o yüzden mi daha parlak görünüyor hemde daha düşük enerji ile. O yüzden tam anlamıyla karar verebilmiş değilim hangi ledler fiyat / performans açısından daha verimli olduğunu.

Ama şunu belirtmek isterim ledlerle bitkiler gelişiyor ama uygun kombinasyonu bulmak lazım ve bu konudada birazcık şanslı olmanız lazım ki uygun aydınlatmayı tek seferde elde edebilesiniz.

Benim ledler ve trafo:
- 2m Beyaz
- yaklaşık 2m gün ışığı (ama birazcık fazla sarı sanırım satıcı gün ışığı olarak satmıştı ama gün ışığı biraz daha beyaza yakın diye biliyorum) 
-yaklaşık 1m kırmızı
- 12v 8.5 amper (ızgaralı olanlardan)

Yardımcı olamadım ama belki kombinasyondan nasıl bir ışık eldeedebilceğinizi kestirirsiniz.


Ayrıca benimde led konusunda bilgisi olan arkadaşlara sorum olacak.

Aynı şerit led üzerinde bazıları çok parlak yanıyor bazıları ise sönük. Bunun nedeni nedir acaba? led bağlama şekli seri diğer tabiri ile yılan gibi :) paralel bağlar isem herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim  ve bu konuyu araştırdım kimse tam olarak cevap verememiş bazıları paralel yazmış bazıları seri, trafoyu aldığım elektirikçide cevap veremedi trafo çift çıkışlı olduğu için diğer çıkışından ledlerin boş olan ucundan elektirik vererekten kuvvetlendiririz dedi bana pek mantıklı gelmedi sonuçta iki ayrı uçtan elektirik verilecek ama bakalım sonuçta kendileri yapacak göreceğiz. Ama sizlerinde tecrübelerinden bilgilerinden yararlanmak isterim.

Herkese iyi günler.


Led seçimi
[QUOTE=visamlord]1) Isınma problemi olmaz deniyor ama bencede ısınıyorlar. Silikonlu kısmı yüzünden ısı tahliye edilemiyor sanırım buda ısının giderek artmasına sebep oluyor. Benim fikrim bu yönde.
2) Yapmış olduğunuz kombinasyon yeterli sanırım. Birkaç yerde mavi kullanıldığınıda okudum ama bitkilerde yeterli seviyede büyüme varsa hiç maviye girmeyin sonrasında yosunlarla uğraşmayın
3)Harcanan watt kısmında farklı bilgiler mevcut. Şuan bende bilmiyorum desem yanlış olmaz.

ÜRÜN ADI

LED ADETİ

BOYUT

VOLT

GÜCÜ (W)

LUMEN

T8-9W

140 Ad.  SMD Led

60 Cm

AC 110-240V

9W (18W yerine)

700-800 lm

T8-18W

280 Ad.  SMD Led

120 Cm

AC 110-240V

18W (36W yerine)

1500-1700 lm

T8-22W

330 Ad.  SMD Led

150 Cm

AC 110-240V

22 Watt

1800-2200 lm

Lümen konusunda ilk defa bir bilgiye rastladım 300 led yaklaşk 2000lümen yapıyor demekki. tablodaki watt değerleride pek tutarlu değil gibi. Firmadan firmaya markaya göre değişiyor olabilir

[/QUOTE]

İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım kombinasyon yeterli gibi olsada ışık şiddeti az gibi geliyor bana. Karanlık değil ama çokta aydınlık değil. Sank bitkilerin üstü sürekli gölgeli gibi. Sazlardan olabilir belki, birazcık uzamışlar dün epeyli söktüm. Bakalım diğer bitkiler bu olaya sevinecekler mi? 

Tekrardan teşekkürler.

İyi günler.
onuruygun2011-11-22 14:05:48
Led seçimi
Merhabalar,

Yapmış olduğunuz proje çok güzel ama kafama takılan bir konu var. Ben de uzun zamandır led kullanıyorum. Yaklaşık 100x40x50 cm lik bir akvaryumda 3 çipli metrede 60 adetlik olanlardan 2 m beyaz 1,8 m kadar gün ışığı 80 cm kadar kırmızı. Bitkilerimde olumsuz bir etkisini görmedim ama sazların uç kısımları sürekli parçalanmış şekilde ve sizin belirttiğiniz gibi aydınlanma kadar değil. Kullanmış olduğum trafo ise 12 volt 8.5 amper.

Kafama takılan konulara gelecek olursak.

1-) Ledler de  ısınma problemi olmaz deniliyor ama ben şeritlere elimle dokunamıyorum.bu ısı neden kaynaklanıyor? Geçen akımdanmı kaynaklanıyor?
2-) Yapmış olduğum led kombinasyonu nekadar doğru? Doğru değil ise olması gereken kombinasyon sizce nasıl olmalı?
3-) Kullanılan watt değeri bildiğim kadarıyla. 1 metrede 3 çipli 60 lı led için 1.5 amper oda watt = voltxamper den 12x1,5= 18 watt yapar yaklaşık 5 m der isek oda 90 watt yapar. Siz ise 25 watt diyorsunuz, acaba ben mi bir hata yaptım?

Benide bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.

İyi günler
onuruygun2011-11-22 14:02:14
Led Adaptörü Sıkıntısı..
Merhabalar.

Sanırım sizin sorun benim yaşadığım sorun.metresinde 60 led ise tahminimce 3 çipli led lerden kullanıyorsunuz ve eğer  3 çipli ledlerden ise metre başına yaklaşık olalrak 1.5 amper yani size 5x1.5 ten 7.5 amper sağlayan yani piyasada olan 12 volt 8,5 amper led trafolarından almanızı önerebilirim ama ilerisi için sorun çıkmamasını istiyorsanız 12 volt olup 8,5 amper üzeri olan bir trafoda tercih edebilirsiniz. tek çipli ise arkdaşın belirttiği gibi metrede 0.4 amper çekmekte. oda 2 amper yapar toplamda ve yine arkdaşın belirttiği gibi 3 amperlik almanız sizin yararınıza olur.

eğer bu şekilde yapmaz iseniz ledleriniz zarar görebilir ve sürekli adaptör almak zorunda kalabilrisiniz. ayrıca uygun amperde trafo alırsanız daha güzlü bir ışık elde edersiniz.

Umarım yardımcı olur.

3 çipli led için trafo aşağıdaki gibidir:


iyi günler.
spyoner2011-11-16 16:56:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.