ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
nuhungemisi2006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 00:24
Son Ziyaret:
10 Kasım 2018 13:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
İsmail ELMALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Artvin
Meslek:
İnş.Y.Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İsmail ELMALI
Yeni Akvaryum Kuruyor
Yeni Akvaryum Kuruyor
SON 10 MESAJI
Balık Tavsiye
nuhungemisi2006 2013-01-02 20:49:56
Sizden balık ve cins tavsiyesi istiyorum. Bilgi ve fikirlerinizi benle paylaşırsanız mutlu olacağım.
80x80x50 h ebatlarında bir akvaryum yaptım. Sehpa ve kapağını da yaptıracağım. Amacım bitki akvaryumu yapmak. Timer, çarli kedi kumu, hidistan cevizi torfu satın aldım. Aydınlatma için yedi sekiz farklı renk veren bir let projektör aldım. Esas olarak T5 armatür olacak aydınlatmada. Kum için değişik seçenekler üzerinde duracağım.
Fakat dış motor + ısıtıcı + armatür + bitki kumu + c02 + sehpa vs vs deyince rakam şişiyor. Tabiki bide bitki ve balık canlı maliyeti var. Bunun için ilk etapta dış motor ve ısıtıcı ile bitki akvaryumu öncesi ara geçiş yapayım diyorum.
Tetratec 1200 fiyatı için ön plana çıkıyor fakat gözüm ve gönlüm eheim 2015 veye 2017 modeli. Tetratec sanırım için ful dolu yazmasına karşın dolu gelmiyor. Zeolit ve elyaf ile takviye yaparım.
Balık olarak çöpçü balıklarına özel ilgim var. En son sekiz türünden koloni şeklinde birlikte beslemiştim. Amatör olarak ürettim de.
92-93 senesinde amerikan cikletler ilk geldiğinde bir ciklet besledim, amatör olarak ürettimde. ondan sonra bana hep soğuk geldiler.
Bu arada dere kumu yada kırmataş malzemesi her çaptan işim icabı bulabilirim. Büyük geniş bir alanda çalıştığımız için farklı renkte kayalar vs de bulabilirim.
Melek besledim ve yine amatör olarak ürettimde. Aslında cins half black , incigövdeli tricolor yada blue olanlarından bulsam belki yine tercih edebilirim.
Asıl akvaryum malzemelerim şehir dışında. Ankara`ya gittiğimde aklınıza gelecek her malzemem evimde beni bekliyor. Nisan gibi ancak gidebileceğim. Ha bu arada şuan Artvin deyim.
Artvin de ve Erzurum da akvaryumcularda güzel balık ve canlı da bulamadım.
Bu geçiş dönemimde görselliği de ön planda hangi balıkları besleyebilirim. Bu çevreden nasıl edinebilirim.
Saygılarımla.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Çoook uzaklardayım. İnşaallah devamı gelirse bende gelmek isterim. Ankarayı da özlemedim değil. Balıklar hareketlensin, gelip güzel bir levrek avı yaparız.
Çoook uzaklardayım. İnşaallah devamı gelirse bende gelmek isterim. Ankarayı da özlemedim değil. Balıklar hareketlensin, gelip güzel bir levrek avı yaparız.
Albino Brikardi'den Öğrendiklerim
Albino birikardiyi nasıl edinebilirz. Uzun süre sonra akvaryum kurmak istiyorum ve bu balıklar koloni oluşturuduğu için oldukça ilgili çekiyor...
Albino birikardiyi nasıl edinebilirz. Uzun süre sonra akvaryum kurmak istiyorum ve bu balıklar koloni oluşturuduğu için oldukça ilgili çekiyor...
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Resimlere baktım. Çoktandır siteye girmiyordum. Vallahi kıskandım. Çok eylenceli bir av partisi olmuş.
Resimlere baktım. Çoktandır siteye girmiyordum. Vallahi kıskandım. Çok eylenceli bir av partisi olmuş.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
nuhungemisi2006 2011-09-10 08:15:36
Sabah güneş doğarken olması gereken ( atçek ile) malzeme ...
Bu malzemeleri göllerin tabanlarında oldukça fazla olta takılacağı için öneriyorum. Pahalı malzemeyi dibe takınca acısı büyük oluyor :)
Beyaz plastik kurt ( küçük olanından ) , 4 numara kurtun kolay kolay iğneden geri kaçmasını engelleyecek kısa paa ve gövde çıkıntılı iğne. Bu balıkların ağızları daha büyük o yüzden 4 numara kullanabiliriz.
0.30 mm. luk aşağıdaki misine. balık avında kaliteli misine çok önemlidir. kolay yıpranmaz, avın ortasında size kötü süprüzler hazırlamaz.
Göllerde at çek ile oltayı uzağa atacağız o yüzden olta uzunluğumuz önemli. 240 - 270 civarlarındaki olta ideal. İki parçalı olanları tavsiye ederim. Kapalı haldeki uzunluğunun aracınız içinde kolay taşınabilir olduğundan emin olun. Yük aldığında fazlaca esnememeli ve sağlam malzemeden yapılmalı. Çok uzun kamışlar çalılık kenarında ve zor bölgelerde atçek atarken oltanızı sağa sola atmanıza neden olacaktır. 240 ankarada tatlısu levreği için ideal bir uzunluktur.
Manine ise 40 lık levrek için iyi olacaktır. Makine olarak shimano tabiki bir numara olandır. Fiyatlar aşırı fazladır. Fakat kolay sarımı olan hafif olan ve kaliteli malzemeden yapılmış, tercihen yedek kafası olan makine tercih edilmelidir.
İyi bir olta takımı balık yakalama hazı, olta hissi ve hassaslığı yani başarı için oldukça önemlidir.
En son şu iki malzemeden de ediniyoruz ; (fırdöndü ve kurşun)
10-15 gr kurşun
Tarif : Kamış, makine ve misineyi önce kurun. İlk kurşun, kurşun sonrası fırdöndü, sonrasında 30 cm. lik bir misine ve ucuna 4 numara iğne ve iğne ucuna plastik kurt.
Tutuluş : At-çek metodu ile başlayın ava.
Öneri : Fırdöndülü birkaç yedek uç ile gidin ve yedek uçları kesinlikte strafor , mantar vb. ye ayrı ayrı sarın.
Güneş açtıktan sonra ise ;
Hazır 3 lü dip oltası takımı, takım ucuna 20-30 gr. kurşun veya tercihen düzgün bir taş parçası. (nedenini anlatmıştım.) ve yine av malzemesi satılan yerlerden temin edebileceğiniz toprak solucanı. Torba içinin tam dolu (sözde 50 adet) ve av için büyük tombul soluçanlar olup olmadığını sorun. Hazır takımın iğnelerinin sağlam istenilen büyüklükte ve kısa pala olmasına dikkat edin.
Hazırsınız ......
Turna için yine at çek fakat cleo marka gümüş üzeri kırmızı siyah göz desenli (güneşin durumuna göre) kaşıklar kullanın. Ama gideceğiniz yerde bildiğim çok nadir çıkmakta.
Ek malzemeler; kamış kazığı, zil, livar ve turna işin içine girecekse kepçe.
Ankarada olsam kesin gelirdim, sizle özendim.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Alabalık bölgede belli alanlarda ve sertifika ile tutuluyor. Diğer türlü kaçak tutuyorsunuz. Rize de fırtına vadisi kırmızı benekli alabalığın en çok çıktığı bölge. Artvinde sarıgöl ün üst kısımlarında tutuyorum ben. Son yıllarda azaldığı için bu sulara binlerce yavru alabalık bıraktılar. Kırmızı benekli tutmanın en güzel tarafı ise tuttuğunuz suyun doğal olarak bol oksijenli ve doğanında türkiyenin diğer bölgelerine göre bakir ve muhteşem olması. Yüzünüze suya yaklaştığınızda oksijen vuruyor. Balığı tutup elinize aldığınızda eliniz buz gibi oluyor. Omega açısından oldukça zengin bir besin kaynağı alabalık. Avcılığı levrek, sazan vs gibi kolay da değil. Sizi gördüğü zaman artık yakalama şansınız yok. Aynı zamanda kulvar zorlu ve akarsu hattında sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için orman içinde ve temiz su kaynağı yanında güzel bir yürüyüşe çıkmış oluyorsunuz. Gün sonunda sağlıklı gıdanız oluyor ve bunun yanında balık tutma uğraşınız ile ne sinir kalıyor ne stress. Doğaya karışıyorsunuz. Göllerde tutulan alabalık genelde gökkuşağı denilen cinsi. Esas makbul olanı ise yüksek rakımlı soğuksu kaynaklarında olan kırmızı benekli olanı.nuhungemisi2006 2011-09-09 10:25:58
Alabalık bölgede belli alanlarda ve sertifika ile tutuluyor. Diğer türlü kaçak tutuyorsunuz. Rize de fırtına vadisi kırmızı benekli alabalığın en çok çıktığı bölge. Artvinde sarıgöl ün üst kısımlarında tutuyorum ben. Son yıllarda azaldığı için bu sulara binlerce yavru alabalık bıraktılar. Kırmızı benekli tutmanın en güzel tarafı ise tuttuğunuz suyun doğal olarak bol oksijenli ve doğanında türkiyenin diğer bölgelerine göre bakir ve muhteşem olması. Yüzünüze suya yaklaştığınızda oksijen vuruyor. Balığı tutup elinize aldığınızda eliniz buz gibi oluyor. Omega açısından oldukça zengin bir besin kaynağı alabalık. Avcılığı levrek, sazan vs gibi kolay da değil. Sizi gördüğü zaman artık yakalama şansınız yok. Aynı zamanda kulvar zorlu ve akarsu hattında sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için orman içinde ve temiz su kaynağı yanında güzel bir yürüyüşe çıkmış oluyorsunuz. Gün sonunda sağlıklı gıdanız oluyor ve bunun yanında balık tutma uğraşınız ile ne sinir kalıyor ne stress. Doğaya karışıyorsunuz. Göllerde tutulan alabalık genelde gökkuşağı denilen cinsi. Esas makbul olanı ise yüksek rakımlı soğuksu kaynaklarında olan kırmızı benekli olanı.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Kurtboğazında sonlarına yakın bariyerlerden hemen sonra bir giriş var. gidecekseniz oraya gidin. her zaman kullanılan yerler acayip pis. insanın orada bırakın balık tutmayı ve çıkan balığı yemeyi durası gelmiyor. insanlığınızdan utanıyorsunuz. eğrekkaya 2 sene önce çok güzeldi. eğer levrek tutulacaksa dip oltası ve solucan tavsiye ederim. sessiz olmanız birinci şart. büyük gurupla yani bol gürültü ile başarılı olmak zor. fazla uzağa dip oltanısını atmanıza gerek bile yok. yalnız dikkat göllerin dipleri taşlık ve dip oltası aşırı şekilde takılır. misineye bağlanacak uygun büyüklükteki taş bu konuda baya işe yarıyor. levrek sabah saatlerinde beyaz sahte kurta gelir. 4 numara iğneye plastik küçük beyaz kurttu bağlayın, otuz cm sonrasına da 10-20 gr kurşun ve kıyıdan sallayın. güneş doğması ve doğduktan sonra oldukça bereketli olacaktır. güneş açıp saat dokuz oluncaya kadar dip oltası işe yarayacaktır. öğlen vakitlerinde yemeğe gidin ve çevre gezisi yapın yada arabanıza gidip uyuyun zahten yorgun olacaksınız bir ihtimalde eve geri dönmeniz. akşam üstüne doğru yine dip oltası güzel olacaktır. oltanıza zil takın ve bekleyin. uzun beklemeyeceksiniz :)
Kurtboğazında sonlarına yakın bariyerlerden hemen sonra bir giriş var. gidecekseniz oraya gidin. her zaman kullanılan yerler acayip pis. insanın orada bırakın balık tutmayı ve çıkan balığı yemeyi durası gelmiyor. insanlığınızdan utanıyorsunuz. eğrekkaya 2 sene önce çok güzeldi. eğer levrek tutulacaksa dip oltası ve solucan tavsiye ederim. sessiz olmanız birinci şart. büyük gurupla yani bol gürültü ile başarılı olmak zor. fazla uzağa dip oltanısını atmanıza gerek bile yok. yalnız dikkat göllerin dipleri taşlık ve dip oltası aşırı şekilde takılır. misineye bağlanacak uygun büyüklükteki taş bu konuda baya işe yarıyor. levrek sabah saatlerinde beyaz sahte kurta gelir. 4 numara iğneye plastik küçük beyaz kurttu bağlayın, otuz cm sonrasına da 10-20 gr kurşun ve kıyıdan sallayın. güneş doğması ve doğduktan sonra oldukça bereketli olacaktır. güneş açıp saat dokuz oluncaya kadar dip oltası işe yarayacaktır. öğlen vakitlerinde yemeğe gidin ve çevre gezisi yapın yada arabanıza gidip uyuyun zahten yorgun olacaksınız bir ihtimalde eve geri dönmeniz. akşam üstüne doğru yine dip oltası güzel olacaktır. oltanıza zil takın ve bekleyin. uzun beklemeyeceksiniz :)
ama en güzel balık avı tatlısuda kırmızı benekli alabalıktır. levrek ne kadar yakaladıysam hep başkası yedi..... tutup yediğim tek tatlısu balığı kırmızı benekli alabalıktır. doğu karadeniz ve doğu anadoluda bu haza ulaşmanızı tavsiye ederim.
L 46
Bu balıklardan yada benzer balıklardan tecrübem, akşam aktif oldukları ve gündüz akvaryumda sürekli biryerlerde saklandığıdır.
Bu balıklardan yada benzer balıklardan tecrübem, akşam aktif oldukları ve gündüz akvaryumda sürekli biryerlerde saklandığıdır.
LEDLi Sistem Deneyim
Su dinlendirme tankı yapıp bunuda yine mobilyanın içinde barındıracağım. Suyu dinlenirken oksijen ile havalandırıp, ph ve ısı ayarlamasından sonra ana tanka basacağım.
Su dinlendirme tankı yapıp bunuda yine mobilyanın içinde barındıracağım. Suyu dinlenirken oksijen ile havalandırıp, ph ve ısı ayarlamasından sonra ana tanka basacağım.
Aslında uzakdoğu pazarında biraz daha araştırarak akvaryum için üretilmiş led sistemleri buldum. Fakat fiyatlar uzakdoğu için uçuk. Ama yinede fiyat avantajlı...
Ürün 1 : Reef sistem...
Link :
Ürün 2: Bitki büyümesi için iyi olabilecek mavi ışık . Fiyat cazip.
Ürün 3 : pahalı ve doğru ürün gibi gelmedi
Ürün 4 : Ürün 3 ün aynısı yarı fiyatına
Ürün (Favori 1 ) :
Ürün (Favori 2) :
SON MESAJLAR
- Betta Üretiminde Yardıma İhtiyacım Var Cyber_Scout, 10:34
Labirentliler - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin BatuhanTufan, 06:53
Yeni Üye Forumu - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? yigitglu, 03:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Takip Uygulamamı Test Edebilir Misiniz? vadrigar, 03:42
Akvaryum Dünyasından Haberler - Balığımda Beyaz Benek Mi Var Yoksa Mantar Mı? vildos, 00:11
Yeni Üye Forumu - Bu Bir Myriophyllum Mu reano, 23:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Şelale Filtrede Yosun Problemi reano, 23:27
Yosun - Balık Önerisi Ve Bitki Sorunu reano, 23:24
Yeni Üye Forumu - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? reano, 23:23
Omurgasızlar - Karidesler İçin Güvenli Sıvı Bitki Gübresi reano, 23:17
Omurgasızlar - Bu Cichlid Türü Nedir? omererbas, 21:22
Yeni Üye Forumu - Sürekli Su Değişimi pianoƒish, 19:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:48
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:09
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Nitrat Kültürü Oluşturmak ceyh, 19:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Gibi Fustun, 13:14
Yeni Üye Forumu - Neo Soil Ve Gübreleme Meryemmm, 12:12
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Mantarı Fustun, 11:37
Yeni Üye Forumu - Bu Sarı Prenses Değilse Hangi Tür? NavisLamia, 01:05
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin BerkBey, 00:57
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Tavsiyesi. MCY4, 23:57
Yeni Üye Forumu - Güney Amerika Tankım BerkBey, 19:04
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığında Garip Oluşum Cyber_Scout, 18:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Tavsiye İhtiyacı Tortuga7, 18:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Çiftleşmesi Hk. İzmirBetta, 17:39
Canlı Doğuranlar - Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi pianoƒish, 15:35
Forum ve Site Hakkında - 27 Litre İçin Tür Seçimi TonyMcLegend, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Aşılama Hakkında EmiirKaan, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kullanılmayan İç Filtre Süngerlerinden Pipo Yapımı VaranusSalvator, 23:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yem Tavsiyesi Verir Misiniz ? semih058, 22:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum SaidAlabas, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 15:15
Yeni Üye Forumu - Ranchu Beslemek İstiyorum. GhostKoi, 13:32
Sazansıgiller - Vatoz Elma Salyangozunu Rahat Bırakmıyor Ahmet özşen, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi Cyber_Scout, 04:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Kınayu, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧪 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 pianoƒish, 01:15
Akvaryum Bilimi - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar pianoƒish, 01:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımda Bakteriyel Kuyruk Erimesi Var alpekim, 00:12
Yeni Üye Forumu - Discus Beslemek Cyber_Scout, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Green Teror Yumurtlama Cyber_Scout, 20:53
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 19:35
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 16:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 16:20
Labirentliler - Betta Rubra Cyber_Scout, 16:18
Labirentliler Tanıtımı - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 16:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:04
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 11:04
- Dawkinsia Assimilis/ Maskara Barb tunaytaskinsu 11:04
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 10:51
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 10:43
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 10:43
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 10:20
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:30
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 09:30
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:30
- L144 Mavi Göz Vatozlar Kalite Beslemek İsteyenlere FULL RED MEHMET 07:43
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız FULL RED MEHMET 07:43
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 07:19
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 03:56
- Saf Kan Endler ENDLERIUM07 02:53
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:29
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:29
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:29
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:29
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 01:50
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 01:45
- İhtiyaç Fazlası Oase Skimmer Cam Lily Pipe Co2 Gös platinium 01:29
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 00:59
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 00:13
- 10x10 Su Mercimeği oguzozt 23:59
- Yeni Sarım Moss oguzhanns 23:56
- Satılık Motorlar, Filtre Malzemeleri, Isıtıcı, Kum Deathgrip 23:21
- Frogbit - Su Üstü Bitkisi ALTEMUR 23:21
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 23:21
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 22:35
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 22:25
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 22:25
- Ocellatus Gold Balikcidede 22:25
- Kendi Üretimim Nadir Balıklar.. Cyber_Scout 20:21
- Betta Albimarginata, Rubra Cyber_Scout 20:21
- Bayram Hediyeniz! Beta Spelenders Cyber_Scout 20:20
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 20:18
- Ista 3in1 Mayalı Sisteme Uygun Co2 Difüzör iSMaiL_1074 20:18
- Moss -pelia Moss - mightymurat 18:55
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 18:55
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 18:55
- Siyah Molly mightymurat 18:55
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 18:49
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 18:48
- Nemo Candy Erkek Betta aupqua 18:05
- Sarı Ateş Neon Karides aupqua 18:05
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 17:54
- Apistogramma Elizabethae Red Bely aquaticathearmi 17:30
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 16:31
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 16:08
KULLANICILAR
- 40 Online Kullanıcı, 22 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.











