ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Toradora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2011 15:45
Son Ziyaret:
06 Haziran 2012 22:21
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömür Acer
Doğum Tarihi:
30 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ömür acer

SON 10 MESAJI

ileri tarihe ERTELEME
Önceki organizasyonda sipariş için geç kalmıştım malesef. Umarım yeterli kişi sayısı toplanır. Benim almayı düşündüklerim 'Sera Flora' ve 'NLS THERA A' . Sera Flora düşünülüyor zaten. Diğeri olmazsa da olur buna da şükür.
Toradora2012-01-08 05:47:07
Bu hobide gorerek balık almak lazım aman dikkat
Büyük geçmiş olsun. Yaşadığınız sıkıntılar insanın asabını cidden bozar.

Burdan ben de bir uyarıda bulunmak isterim. Lütfen 18 yaş altı kimselerle, özellikle de tanımıyor- elden alamıyorsanız, herhangi bir alım satım işine girmeyiniz. Balıkların durumu bir yana başınıza hukuki sorunlar da alabilirsiniz. Sınırlı ehliyetli olan bu kimseler kendilerini borç altına sokacak sözlü ya da yazılı hiçbir işlem yapamazlar. Heleki durumu biliyorsanız sıkıntı büyür. Balık babasına ait çıkar, o geri almak ister filan. İşin yoksa uğraş dur ondan sonra. Burada balığın hasta- sağlıklı- cins ya da değil önemi kalmaz. Dikkat etmek gerek.
LÜLEBURGAZDA kanarya 1907 nick GÜVENMENIN SONUCU 165TL DOLANDIRILMAK
[QUOTE=klaws]

Güzel kardeşim bence kapısına gitme,

1-Bu işi meslek haline getirdiyle zaten adres yanlıştır.
2-Kapısına gittiğinde bir tartışma çıkarsa haneye tacavüzden suçlanırsın.
3-Kişi bunu birçok kişiyi yapmışsa veya yapıyorsa kendince önlem almıştır.
 
Bence yapılması gereken tek şey var Savcılığa dolandırıldım diye bir dilekçe vermen ve hiç birşeye karışmadan polisin onu bulmasını ifadesinin alınmasını sağlaman.
Butarz bir işlem yaparsan bir daha kimseye birşey yapamayacaktır korkacaktır, hemde sen hakkını aramış olacaksın.
Birkaç Ay önce bende Ankaradan bir üyeden JBL tablet almak istedim bana önce para gönder sonra ben yemi gönderirim deyince bende ptt kargo ile gonder dedim ürünü alır parasını öderim deyince ben o şekilde çalışmıyorum dedi.  Oysa kendisini hobici olarak tanıtmıştı. Hobiciler ticari çalışmazlarki  şüphelenip almaktan vazgectim..  Bence herkes ptt kargo ile calışsın alan içinde satan içinde en güvenli yol. ürünü alıp parayı ptt ye ödüyorsun ve ptt yetkilisi satıcının hesabına yatırıyor parayı. resmi bir islem.
Kargolarıda oldukca ucuz.
Çok geçmiş olsun. Tekrarlıyorum bence kapısına gitme
 
[/QUOTE]

Konu eski, hadisenin yaşandığı tarihin üstünden aylar geçmiş. Bu saatten sonra yapılacak fazla birşey kalmıyor insanın elinde, ancak konuyu okuyacakları bilgilendirme maksadıyla birkaç şey yazmak istiyorum (alıntı yapmamın sebebi yazılanlara tamamen katılmam, eğer evine giderseniz her türlü siz haksız duruma düşersiniz).

Malesef internet üzerinden yapılan satım sözleşmelerinde dolandırıcılık ziyadesiyle var. Önleyecek olan kişiler yine sizlersiniz. Elinizde, satışını gerçekleştirdiğiniz ürünün detaylarını ve alacaklı tarafından teslim alındığını belirten belge bulundurduğunuz takdirde paranızı alabilirsiniz. Bunu da otobüs firmalarıyla değil kargo şirketleriyle gönderim yaparak sağlayabilirsiniz. Bunun yanısıra alışveriş yaptığınız kişinin ad soyad bilgilerini ve ikamet adresini mutlaka öğrenmeye bakın.

Bu şekilde savcılığa duyuru vs yapmadan, noterden adrese ihtar çektirerek, belirli bir süre sonunda borcun ödenmesini talep edebilirsiniz. Karşı taraf hala ödemeye yanaşmıyorsa, somut hadisedeki duruma göre icra ya da dava yoluyla alacağınızı alırsınız (genel bilgi veriyorum, her olayda işlem farklı olabilir). İhtar duruma göre zorunlu ya da ihtiyaridir ancak her koşulda delil teşkil etmektedir.

Konuyla iligli fazla detay var şuan mesajı daha uzatmamak için girmiyorum. Ancak 2 hafta kadar sonra bu sorunlar için bir konu açmayı planlamaktayım, yönetimden arkadaşlarla da konuştum, sağolsunlar destek verdiler. Şu an final dönemimdeyim (hatta sabaha sınavım var hala çalışıyorum ), bittiği gün çalışmalara girişeceğim. Yaşanılan olay için üzüldüm, geçmiş olsun.
Toradora2012-01-04 03:06:51
Hoşgeldin 2012 Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi 8 Ocak Ankara Trgm Buluşması
[QUOTE=dichter06]
Burdan tarih her zaman yetersiz geliyor. Çünkü gelen arkadaşlar giriş kapısını bulamıyor. Araçla girmek için kapı Fatih köprüsünün altında. Yani Konya yolundan gelirken Nissan bayisini geçtikten sonra sağ tarafta Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün kapısını görürsünüz. Ancak girişler burdan olmuyor. Yolu takip edip sağ taraftan, yani Tandoğan tarafına dönünce hemen köprünün altında, taksi durağının karşısından köprü altına bir yol giriyor. Ordan girdiğiniz zaman giriş kapısı 20 metre ilerde sağ tarafta. Umarım anlaşılır olmuştur bu sefer. Yine eğer bulamayan arkadaşlar olursa o gün beni arasın ben yardımcı olurum. Çünkü o gün Mehmet abiye ulaşmak imkansız oluyor. 
[/QUOTE]

Ben hala anlamadım desem? Anladığım kadarını yazayım düzeltin lütfen. AŞTİ'den Ankamall istikametine doğru dolmuşa binmem gerek (yoksa ters istikamete doğru mu? Nissanı orda hatırlıyorum  ) Tandoğana dönüş yeri dediğinizde gözümde ancak gazi hastanesinin ordan beşevler dönüşü, devamında tandoğana çıkış var, o geliyor. Ama tandoğan köprüsüyle konya yolunun alakasını hala çözemedim

Kıssadan hisse Bahçelievler'den tabanvay geleceğim.Kızılaydan kalkan otobüsler kütüphaneden geçiyor, onlar olabilir, konya yolu yani AŞTİ 'den geçen vasıtaların tamamı olabilir, hiçbiri yoksa kesin olarak 'şurdan kalkan şu vasıtalara binmek gerek'olabilir, hangisine binilip hangi istikamete giderken nerede inmek gerektiğini söylerseniz süper olur. Fatih'e, Keçiörene daha önce hiç gitmedim, nasıl bulacağımı bilemiyorum Elimde ufak bi tarif olsa her türlü bulurum da henüz ne adresi ne bulunduğu yeri anlamış değilim
Lepistes Üreme
[QUOTE=cashercash]Evet ısıtıcının aylık masrafı en fazla 2tl olur ki ben maximum değerden bahsediyorum babana şöyle bir hesapla gidersen izin verebilir 20 kuruş ortalama 1kw elektrik kullanım ücreti günlük 100 wattlık bir ısıtıcı 1 saat bile çalışsa ki zannetmem ev çok soğuk değilse 30x100=3000 saat 3000x22=66000watt= 66 kw =>  66x0.2tl= 1.32tl 2 lira bile değil günde 2 saat çalışsa 2.64 lira balıkların hayatından değerliyse besleme zaten hayvanlara yazık canlı onlarda sonuçta sen soğukta karda ısınmadan öyle kalsan birde öyle düşün[/QUOTE]

Ahhaha bu kadar hesaptan sonra babanızın gözleri dolar; 'benim çalışkan evladım' der kendi elleriyle alır

Babanız muhtemelen elektrikli aletin suyun içinde sorun yaratacağını düşünmüştür gidecek paradan ziyade. Dikkatli olmazsanız çarpılacağınızdan endişe ediyordur. Bence güzelce oturup anlatmayı deneyin. Yeni bir kontrol kalemi alacağınızı, bunu temiz tutacağınızı ve elinizi suya sokmanız gereken durumlarda önce kontol kalemiyle bakacağınızı söyleyin. Aletleri kapatıp fişleri çekeceğinizi de ekleyin (ki suda elektrik kaçağı olsa balıklar zaten ölür, bunu da söyleyin).

İşe yaramazsa ve babanızın daha önce akvaryumla ilgisi olmadıysa - ki görünen o, olsaydı bu kadar gaddar olmazdı - ısıtıcıyı ilk görüşte tanımayacaktır. Siz ekleyin, farkedince de 'a-aaa ısıtıcı mıymış? ben derece sanıyordumi kazıklandım' diyerek yırtmaya çalışın. Ya da rafyayla filan kapatın ısıtıcının önünü


Toradora2011-12-25 18:57:49
Canlı Doğuran Tankı
[QUOTE=Spreewell]

[QUOTE=cashercash] Izdırap çektirmezsin hamile değillerse şimdilik sıkıntı olmaz idare etsinler şimdilik daha sonra 2 3 balık daha alıp 30-50 litre arası bir akvaryumla başlayabilirsin senin açından iyi olur o akvaryumuda yavru akvaryumu , doğum akvaryumu olarak kullanırsın eziyet falan çektirmezsin ama daniolardan 2 3 tane daha alırsan güzel olur sürü halinde 2-3 tane de çöpçü ama şimdi değil tabiki büyük tankı alınca canlı doğuran türleri çabuk ürediği için küçük akvaryum olmamalı hamile değillerse en azından 1 ay daha zamanın var ki o zamanda ara tatil girmiş oluyor başarılar dilerim korkma sitede alay etmezler daha bilgili ve yardımcı olabilcek abilerimizde yardımcı olurlar sana bu konuda endişen olmasın son bir not kılıçkuyrukların 2erkek 1dişi ya da 3erkek 1dişi oranını korumaya dikkat et[/QUOTE]

Birde oran 1 erkek 3 dişi yada 2 dişi olması gerekmiyor mu? Öyle okumuştum sanki.?
[/QUOTE]

Doğru okumuşsunuz, ben de okurken direk bunu yazmayı düşünmüştüm. Dişi sayılarınız erkeklerden fazla olmalı.

35 ltrik bir akvaryumla başlayabilirsin (tavsiyem 50 litrelik bir akvaryum, işini çok güzel görür) ama uzun bir süre alacağın akvaryumu kullanacaksan ve imkanın varsa 60 cmlik eni geniş bir akvaryum vardı arkadaşımda plastik kapaklı (ebatları tam hatırlayamıyorum 60x40x40 gibi birşeydi) onu öneririm, böylelikle ebat açısından fazla geniş bir yer tutmaz ve hacimde büyüklük sağlamış olursun. Kapak ve aydınlatma sıkıntılarını da yaşamazsın (standartlar genellikle metal kapaklı oluyor).

Zebra danioların üremeleri için suyun seviyesi düşmeli, karanlık ortam sağlanmalı, efenime söyleyeyim dişi erkeği iki gün görmemeli gibi durumlar ayarlamak gerekiyor ve iki erkek bir dişi gibi oranlarla üretiliyorlar. Bir ara tipini beğenip almıştım, üreme koşullarını gördükten sonra 'amaann üremesinler takılsınlar' diyerek bırakmıştım. Kılıçkuyruklarla sorunları olmuyor da çok hareketli balıklar, lepisteslerim tırstı :D Bir süre sonra da arkadaşıma hediye ettim. Kısacası zebralarını üretmeyi pek düşünme şu sıralar. 2 erkek de olsa sorun yok.

Hoşgeldin bu arada
Toradora2011-12-25 18:42:03
Balıklarımı kurtarabilirsiniz
[QUOTE=metinking]Hava motoru yok ama daha dün dinlemiş su koydum. 5 litre suyu değiştirdim. akvaryum 37 litre yan yüzen balığımın kuyruğunda yırtılma var. Kurtulur mu? Kovaya koydum. Akvaryum cama cam hiç birşey yok. Yem yaprak yem kullanıyorum akvaryumcu kaliteli dedi. Isı 27 derecede sabit
[/QUOTE]

Bir gün önce su değişimi yapmışsınız, birgün sonra iki balık kaybetmişsiniz. Akvaryumun ve balıkların fotoğrafı olmadığı ve konuyu açtığınız vakit sizi yönlendiren sorulara toplu bir şekilde cevap vermediğiniz için yardımcı olmak zor, tahminim eklediğiniz suyla alakalı olduğu. Akvaryumda vatoz yoksa az miktarda kaya tuzu ekleyebilirsiniz. Metilen mavisi (mavi damla) hemen uygulamayın. Hatta balıklara ne olduğunu kesinleştirmeden hiçbir kimyasal uygulamayın.
Lepistesim ne zaman doğurur?
Burak arkadaşımızın açtığı bir konuyu anımsıyorum. Diğer arkadaşların belirttiği lepistes yavrusu ve meleklerle iligli bir konuydu ve bu husustaki öneriler karşılıklı paylaşıldı. Şuanki konu meleklerin lepisteslerle olan sorunları değil.

[QUOTE=burakmertsnr]
bide 2 sorum olucak
1. Si filte uygun mu ve cama zarar verir mi o şekilde
2. Si dişi lepistesimin kaç günü var :). 

[/QUOTE]

Filtreyi arka cama sabitlemişsiniz, sanırım sorunuz bununla ilgili. Ben de bu şekilde kullanıyorum. Debi çok ise bu şekilde bir nebze azaltma yoluna gidiliyor. Aynı şekilde kullanan arkadaşların da bir sorun yaşadığını görmedim (belki problem yaşamış olan arkadaşlar var olabilir diyerek konuyu takipteyim ).

Lepisteslerinizin yaklaşık 1 hafta zamanı var. Balıklarınızın en şişmiş olanını birkaç gün sonra ayırabilirsiniz. Yine önceki konuda yavrulamaları için ayıracağınız yer ile ilgili konuşulmuştu. Sanırım rafyayı önlem olarak koydunuz. Ben görüntüden ziyade işlevi açısından oldukça iyi buldum (gönül isterdiki yeşil bulabilseydiniz ama rafya rafyadır). Rafyayı köşeden biraz daha ortaya çekebilirsiniz.

Sağlıklı yavrular edinmenizi dilerim
Dolandırıcı Doğan Ateş...
Konu açılalı uzun zaman olmuş, durum çözüldü mü, netice ne oldu bilgi verilmemiş. Ben ufak bir hukuki eksikliği düzeltmek istiyorum sadece, bu tür sorunlar yaşayan arkadaşlar da faydalanabilirler bu sayede.

[QUOTE=aykutayhan]Tolga bey eğer yaşınız doğru ise zaten sınırlı ehliyetsizsiniz borçlar kanununa yasal temsilcinizin izni olmadan kendınızı yukumluluk altına sokan sözleşmede bulunmazsınız. .
yasal temsılcınızın ıznı olmadan dava açamazsınız sıze sıkı sıkıya bağlı olan haklar hariç. .Mutlaka işin peşine düşeceğim diyorsanız savcılığa yasal temsılcınız ile başvurupbsuç duyurusunda bulunun fakat ıddanızı ıspat etmenız ıçın elınızde belge olmalı. 
o mıktarda bır ucretın peşine duşersenız astarı yuzunu geçer ancak kısının gerçek kımlığını tespıt ettırıp sıcılıne işleticem dıyorsanız sızın kararınız. 
[/QUOTE]

Aykut Bey'in de dediği gibi rüştüne ermemiş kimselerin yine kanundan kaynaklanan özel durumları yoksa, kanunen sınırlı ehliyetsiz kategorisine girerler ve kendilerini borç altına sokacak sözleşmelere taraf olamazlar ( Sözleşmeler illaki yazılı imzalı olmak zorunda değildir, örneğin bakkaldan aldığınız sakız zımni bir satım sözleşmesidir bilgi almak isteyen olursa konunun detayına girerim - bakkal sakız hadisesini sadece örnek olarak verdim bakkalınıza dava açmaya kalkmayınız  )

Peki sınırlı ehliyetsizlerin yaptığı satım sözleşmelerine ne olur? Edimini (borcunu) yerine getiren reşit olmayan kişinin, bunun üstüne su mu içmesi gerekir? Kesinlikle hayır. Sözleşmenin tarafları; sözleşmenin kurucu unusuru olduğundan, yapılan bu sözleşmeler butlan ile sakattır. Yani yapılmamış sayılır. Bu durumda edimini yerine getiren taraf kim olursa olsun, sözleşme yapılmamış sayıldığı için, yerine getirdiği edimin iadesini talep edebilir, karşı taraf iade etmekle yükümlüdür. Aynen ifa mümkün değilse (malzeme satıldıysa, kısa zamanda bozulacak bir ürünse vs.),  paraya çevrilmesine karar verilir, iade bu şekilde gerçekleşir.

Hmm.. Kolay yoldan anlatmanın yolunu bulmaya çalışıyorum. Örnek vermek gerekirse, A kişisi 20 yaşında, B kişisi 17 yaşında bir satım sözleşmesi yaptılarsa,A 'nın, B'nin reşit olmadığını bilip bilmemesine göre değişen durumlar vardır. Taraflar karşılıklı borçlarını yerine getirmişlerse, reşit olmayan kişinin kanuni temsilcisinin sonradan vereceği onay, sözleşmeyi geçerli kılar. Ancak A, B'nin reşit olmadığını biliyorsa, iyiniyet ortadan kalkar. Bu durumda ister edimler yerine getirilmiş, ister getirilmemiş olsun, taraflar iadeyle yükümlüdür (konuyu çok özet şekilde geçiyorum kafa karışıklığı oluşmaması için, eksik görecek arkadaşlar vardır bu konularla ilgili bulunan, ekleme ve düzeltmelere kapım açık parça parça olacağından anlaşılması da kolay olur)

İyiniyetin ortadan kalkması kolaydır; elinizde kimlik bilgilerinizin de yer aldığı dekontlar varsa, karşı taraf kişinin ehliyetini öğrenebilecek durumdaysa, kişi kimlik nosu gibi bilgileri paylaşmışsa, iyiniyet ortadan kalkar. Somut olayda daha kolay yardımcı olabilirim. Şuan sadece teknik bilgileri, belirgin örnekleri veriyorum.

Noterden imzalı ihtar çekmek, yapılacak en kolay ve ucuz işlemdir. İhtar ile karşı tarafa belirli bir süre verilir, bu süre içinde iade istenir (zorunlu olduğu ve olmadığı durumlar vardır ama en kolay yöntemdir ve delil olarak kullanılır). Süre bitiminde yerine getirilmezse, dava açılır.

Mesela 100 lira için dava açılır mı? Açılır. Akla gelen ilk durum, dava giderleri ve avukat masraflarıdır. Dava dosyasına eklemeniz gereken, iadenin yanısıra dava masraflarının da giderilmesidir, kazandığınız takdirde dava için harcadığınız parayı karşı taraf ödeyecektir. Unutmayın, her şekilde zarara uğrayan sizsiniz. Hukuk bunu az ya da çok koruyor. Şuanki düzende vekalet ücretleri (avukat masrafları) karşı tarafa ödettiriliyor. Dava açarken yatırdığınız harç masrafları da az ya da çok aynı şekilde geri dönüyor. Dava açtığınız takdirde borcunuzun ifası gerçekleşir, zarara uğrarmıyız derseniz, cebinizden eksilen paranın bir miktarı geri dönmeyebilir. Bunlar dediğim gibi harç masraflarıdır.

İyi bir avukatla görüştüğünüz takdirde bu eksilme riski çok aza indirgenir, ben 100ün 200ün derdinde değilim, karşı taraf hak ettiğini bulsun diyorsanız, dava açmak için çekinmeniz gereken bir durum yoktur.

Önemli Not: Dava açarken görüştüğünüz avukata vekalet ücretini ödeyip, dava kazanılması halinde geri alma gibi çetrefilli işlere girmeyin. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de insanlar haybeye laf sallayabilir. Kazanamayacağı davaya ''Kesin kazanırız'' diyerek davayı alan çok avukat var. Ne de olsa onlara birşey olmuyor, her şekilde vekalet ücretlerini icra zoruyla alırlar. Bunun yerine anlaşmanız şu şekilde olmalıdır; Kesin kazanırız diyen bir avukatla görüşüyorsanız, '' Davayı kazandığın vakit ücretini karşı taraftan alacaksın'' diyerek anlaşmaya varmaya çalışın. İşini iyi yapan avukatlar kabul edecektir. Yapmayanlar ise yan çizecektir. İkinci durumda orayı terkedin

Bu şekilde anlaşırsanız, avukat parasını karşı taraftan en hızlı şekilde almak için davaya daha çok asılacaktır. Bu da sizin işinize gelir. Ancak düşük meblalı işlere büyük bürolar bakmaz. Onların işleri büyük(!) neticede. Sizden alacağı vekalet ücretinin iki katını başka işten aldıklarından, kovalamakla uğraşmazlar. Yine de şansınızı deneyin. Malum ekonomik kriz var

( Merak edenlere; Hukuk fakultesi son sınıf öğrencisiyim ve bu piyasayı yakından takip ediyorum  )
BİBERONLA BALIK BESLEMEK :)
Ticari kısım işin espirisi . Olmasını ben de çok isterdim.. Ama balıkları buna alıştırmak gerçekten çok zor bir uğraş 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.