ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozi979797
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2011 12:11
Son Ziyaret:
29 Ekim 2019 00:43
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuzhan Tura
Doğum Tarihi:
28 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan Tura

SON 10 MESAJI

malavi yavruları karidesle
Plati beslemediğim için pek fikrim yok ancak koyduktan sonra biraz takip ederseniz kendiniz bir sonuca varısınız diye tahmin ediyorum.
Bu akvaryumda ne tür balık bakılır?
Renkli güzel balıklardır. Çok ucuza alabileceğiniz kırma türler varken saf kan pahalı türler de vardır. Su değişimlerine dikkat etmeniz gerekir. Ani sıcaklık değişimi sıkıntı olabilir. Balıkların oranı 2 d 1 e şeklinde olmasında fayda vardır. Bitkili akvaryumları severler. İyi beslenirlerse 5-6 haftada bir yavru verirler. Bitkilendirme iyi olursa ayırmanıza gerek kalmadan kendiliğinden çogalabilirler. 
İlk tankım
Resim görünmüyor.
Tropeus ve frontoza
Daha gösterişli balıklardır ancak frontosalar sp ve yunusa göre daha az hareket ederler . troplar hareketlidir keyif verir ancak frontosa ve troplar s.p ve yunuslara göre daha hassatır. SU değerleri ve beslenme açısından dikkatli olmalısınız.
malavi yavruları karidesle
Ben bir arada tutmanızı tavsiye etmem.İlk önce karides yavrularını yerler daha sonrada büyükleri tırtıklamaya başlarlar.
Bu akvaryumda ne tür balık bakılır?
Bu tarz bir akvaryumda canlıdoğuran türleri bakılabilir. Hafif bitkilendirme ve canlı doğuranlarla çok füzel bir akvaryum olabilir.
Yeni tür tavsiyesi
Japon yada canlı doğuran beslenebilir.
Dev Akvaryuma Tür Tavsiyesi
Seyir zevki isteniyorsa bence akvaryumun üç seviyesinde yaşayan birbiriyle uyumlu balıklar almalısınız. Sadece dipte yüzen balıklar üretim kaygısı olmayan insanlara bence zevk vermez. Dipte orta seviyede ve üst seviyede yüzen balıklar tercih edilmeli. Belki aynı anda birbiriyle uyumlu üç seviyeyi dolduramazsınız ama en azından iki seviye uygun balıklar alınmalı. Bu sitede balıklala ilgili verilen bilgilerde hangi seviyede yaşayan balıklar oldukları bilgisi de veriliyor diye hatırlıyorum.Ayrıca seyir zevki isteyen insanlar devamlı hareket halinde olan balıkları tercih etmeli. Örneğin bir maymunkafa böyle bir akvaryumda pek birşey ifade etmez. Ayrıca tek bir göl belirlenmeli yarısı malavi yarısı amerikan olmamalı. Para problemi yoksa ve tecrübeli bir hobiciyse trop. türleri olabilir. Tecrübe yönünden eksikse biraz daha dayanıklı diyebileceğimiz s.p. m.p. gibi balıklar olabilir. Çok fazla da balık koymayın bence 300 gibi bir rakam okudum bence fazla bunların büyüyüp 10-12 cm oldukları zamaları da düşünmek lazım. Ayrıca beslenme türleri aynı olan balıklar tercih edilmeli. Şahsi görüşlerim bu şekilde teşekkür ediyorum:)
Zebra için nasıl olur
Merhabalar, hocam zebralar yumurta döktükten sonra akvaryumda başka balık varsa onlara karşı çok agresif olurlar. Akvaryumunuz boyut açısından 2 çift beslemeye yetmeyebilir. ağar ciklet konusunda tecrübeniz az ise sarı prenses de besleyebilirsiniz güzel ve dayanıklı balıktır. tek erkek ve 3-4 dişilik 4-5 balıklık bir  grup akvaryumuzda güzel olur bence.
Mutluluğun Resmi Bu Olmalı Sizce
Bu resimdeki balığın cinsini bilen var mı arkadaşlar görebildiğiniz kadarıyla?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.