ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lordbarbaros
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2010 22:53
Son Ziyaret:
03 Kasım 2022 19:37
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barbaros YURTTAGÜL
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barbaros YURTTAGÜL 90x45x45(h) Iwagumi Bitkili Tank Fluval 205 Dış filtre Taban: Aquario Neo Soil for Plants Tasarım: Frodo Kaya Bitkiler: %90 Monte Carlo, %5 Parvula %5 Reineckii Mini

SON 10 MESAJI

Aquario Neo Co2 Diffuser (mayalı Sistem)
[QUOTE=SelimCenk]Hocam bende joleli mayali sistem kullanıyorum ve bu difuzoru almak istiyorum nerden hangi model boy aldiniz ayrica akvaryumunuz kac litredir iyi gunler.[/QUOTE]

Atakanpetshoptan aldım. Akvaryumum 90x45x45(h). Aquario Neo Diffuser Normal Special M boy aldım. İndikatör 5-6 saat içinde yeşile döndü. Bide benim aldığımın extend versiyonu var, o daha şık duruyor ama M boyunu onu atakan’da bulamadım. Şimdi gelmiş olabilir

[QUOTE=BlackMesa]Mayalı sistem için çok iyi olmuş Co2 güzel çözüyor. [:iyi:]
Her difüzör mayalı sisteme olmuyor.[/QUOTE]

Teşekkürler[EDIT]lordbarbaros,2022-05-19 23:22:22[/EDIT]
Aquario Neo Co2 Diffuser (mayalı Sistem)
Merhaba Mert hocam,

Maya+ şekerli sistemi ben de yeni denemeye başladım. Süresini yaşayıp göreceğim. Youtube da gördüğüm yabancı bir kanal var. Onun tarifini 2.5 litrelik kola şişesine göre denedim. Video linkini aşağı bırakıyorum. Videonun sahibi jelatin kullanarak karışımın 5 hafta kadar gittiğini iddia ediyor. Göreceğiz.

[VID]https://youtu.be/OtpfltN15-8[/VID]

[URL]https://youtu.be/OtpfltN15-8[/URL]
Aquario Neo Co2 Diffuser (mayalı Sistem)
Mayalı CO2 sistemime daha önce sigara izmaritiyle difüzör denemiştim ama zamanla CO2’yi iyi çözememişti. Bende Aquario Neo Difüzör denemek istedim. İşte videosu altta.

[VID]https://youtube.com/shorts/AVc2H8sDrtQ?feature=share[/VID]

[URL]https://youtube.com/shorts/AVc2H8sDrtQ?feature=share[/URL]



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/102950/170520222133131.jpg[/IMG]

[EDIT]lordbarbaros,2022-05-17 21:35:25[/EDIT]
60x40x40 Cuba Akvaryum
Güzel çalışma olmuş. CO2 seti detaylı olarak ne kullandınız? Bir de ortadaki kırmızı bitkinin adı nedir? Cevap verirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
Sae Balıklarım Ölüyor
[QUOTE=ErtanGulen]Çeşme suyu vurgunuzda sormak istedim, herhangi bir dinlendirme yada filtreleme var mı yoksa direk mi veriyorsunuz.

Direk veriyor iseniz mevsimsel olarak sıcaklık farkı + klorun olumsuz etkileri olacaktır. Tavsiye edilen bir durum değildir burayı düzenlemeniz balıkların sağlıklı devam etmesi için çok önemli olacaktır. [/QUOTE]

Merhaba, çeşme suyunu kombiden ayarlayacak şekilde termometreyi de gözetleyerek veriyorum. Termometrede +1 veya -1 derece bir değişiklik oluyor bu sırada. 130 lire su alan tankıma 65 litre su değişikliği yaptığımdan dinlendirme imkanı bulamıyorum. O yüzden 15 litrelik su dolu kovamı içindeki partiküller çökene kadar 10-15 dakika bekleyip ekliyorum. Filtreleme kafamda var. Creaqua express diye bir ürün gördüm. Banyodaki aç kapa banyo bataryasına takılabilir mi bilmiyorum tabi.
Sae Balıklarım Ölüyor
Merhabalar,

90x45x45 bitkili tankımın (Fluval 205 dış filtreli-Sıcaklık 24-25 derece) 18.günü tamamlamasını müteakip (iki günde bir çeşme suyuyla yüzde 50 su değişimi yapıyorum) akvaryumcumun tavsiyesiyle ilk olarak yosun yiyici balık aldım. 4 adet SAE, 4 adet CAE, 3 adet Panda Garra ve 3 adet Nerite salyangoz.

Dükkandaki arkadaş SAE'leri poşete koyarken "Alla alla biri hareketsiz gibi duruyor" demişti ama sonra koymaya devam etti. Tabi önümü kapattığı için, daha sonra da 11 balık poşette olduğu için dikkatli bakamadım.

Eve geldiğimde, balıkları ayrı bir kapta kendi tankımdan 10'ar dakika aralıklarla bir bardak su ilave ederek alıştırma yaptım. 40'ıncı dakikada balıkları tanka koydum. Bir adet SAE tanka girdiği anda ters düşerek tankın dibinde can çekişir gibi durdu, hızlı hızlı nefes alıp veriyordu ama kısa bir süre sonra hayatına devam etti. Ancak ertesi gün akşam öldü ve hemen tanktan ölü balığı çıkardım.

Aradan 11 gün geçti (geçen süre zarfında 3 günde bir çeşme suyuyla yüzde 50 değişimi yaptım) ve bu sefer diğer bir SAE balığım dipte hareketsizleşmeye başladı, solungaçları hızlı hızlı nefes alıp veriyordu ve kısa süre sonra öldü ve hemen tanktan çıkardım. Endişelenmeye başladım. Aldığım akvaryumcuyu aradım. "Oluyor maalesef bu tür şeyler, bizde sorun yok dedi".

Ölen balıklarda en ufak bir yara, benek, iz yok. Diğer balıklar CAE ve Panda Gravalar sağlıklı bir şekilde yüzüyor. Tankta başka balık yok. Tek dikkatimi çeken balıklar arada bi cama yapışık şekilde su yüzeyine dik duracak şekilde kafaları çıkıyor. Oksijen mi almaya çalışıyorlar yoksa cam da yosun mu arıyorlar bilemiyorum. Akvaryumcum bitkili tankta hava motoruna gerek yok demişti, o yüzden almadım.

Balıklarımı tek bir yerden alıcam diyordum kendi kendime ama şu an akvaryumcuda ki balıklarda mı sıkıntı var emin olamıyorum. Çünkü başka bir arkadaşım da ordan aldığı 4 adet melek balığının öldüğünü ancak diğer akvaryumculardan aldıklarının ölmediğini söyledi. Tabiki bu birşeyi ispat etmez ama ölüm sebebini bulmak istiyorum çünkü hem canlı kaybına üzülüyorsun hemde ithal balıklar maalesef çok ucuz değil.

[B]Bitkili tankımda Fluval 205 dış filtre var, su cam gibi berrak. İlk 18 gün iki günde bir çeşme suyuyla yüzde 50 su değişimi, müteakip 12 günde 3 günde bir çeşme suyuyla yüzde 50 su değişimi yaptım. Tank su sıcaklığı 24-25 derecede. Tankın üstü açık, kapaklı model değil. Herhanbi bir su düzenleyici kullanmadım. Bitkiler sadece aktif toprağım Neo Soil'den faydalanıyor.[/B]

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
90p Yeni Kurulum
Merhaba, CO2 seti için bende araştırma yapıyorum. Regülatör olarak Yıldız'ın hangi modelini kullanıyorsunuz? Sıfır mı aldınız?
2022 Co2 Tüp Ve Regülatör Tavsiyesi Verecek Var Mı
[QUOTE=GETS34]Selamlar
tankınız kaç litre ne tür bitki ler ki co2 istiyorsunuz acaba[/QUOTE]

Tankım 90x45x45(h). Ama toprak, kaya vs derken 130 litre su alıyor. Iwagumi tarzı yaptım. Monte carlo taban bitkisi var, çok az parvula ve reinecki mini var.
2022 Co2 Tüp Ve Regülatör Tavsiyesi Verecek Var Mı
Merhaba akvaristler,

Tüplü CO2 sistemi kurmak istiyorum ve tabiki fiyat performans olsun istiyorum.

1. İlk olarak tüple başlayayım. Araştırdığım kadarıyla uzun süre CO2 dolumuyla uğraşmamak için 5 litrelik bir tüp ideal. Bugünün fiyatıyla Atakanpetshop da sıfır dolu CO2 5 lt tüp 1200 TL . Ankara'da Canvar gaza uğradım bugün. 2008 yapımı bir 5 lt tüpe 950 TL + 70 TL de gaz dedi. Toplam 1020 TL. Eski bu falan dediğimde, CO2 lerde önemli değil basınç yok falan dedi. Atakan daha mantıklı geldi.

2. Regülatör olarak Yıldız 5950 AQ modelini araştırdım. Hem garanti kapsamında firma desteği, hem garanti dışı ücreti karşılığı onarım desteği olduğu için mantıklı geldi. Üstelik selenoidli ve ince ayar vanası da kendiliğinden var. Fiyatı 1200 TL civarı bulunabiliyor. Ista-581 modeli 2300 TL civarı.

Sizce mantıklı mı?

İlk Akvaryum Denemem (ıwagumi)
[QUOTE=mkocak]Merhaba, aynı ölçülerde benim de akvaryumum var. Lowtech bakıyorum 32 watt smd led kullanıyorum ben de. Gördüğüm kadarıyla aydınlatmanızın watt değeri co2 olmayan lowtech için yüksek gibi duruyor. Bu konuda uzman değilim ama lowtech için yeterli bitki gelişimi sağlanamazsa bu değerdeki ışık size türlü yosun sorunlarıyla uğraştırabilir. CO2 ile birlikte daha iyi bitki gelişimi sağlarsanız, yosun sorununuz daha az olabilir. [/QUOTE]

Merhaba Koçak, paylaşımın için teşekkür ederim. Birbirimize tavsiyelerle en doğruyu bulmamız çok güzel bir olay. Gelelim benim tank özeline;

Zemin bitkisi kullanmayı düşünüyorum. Bu da monte carlo olacak büyük ihtimalle. Ben de naçizane araştırdığım kadarıyla zemin bitkisinin yetişebilmesi/büyüyebilmesi için ışığın ona ulaşması gerektiğini öğrendim. Yani zemin bitkisi olmasa sizin kullandığınız gibi 30-35 watt lık bir aydınlatma yeterli olabilirdi kanımca. Tabi birde watt dediğimiz şey aslında sadece elektrik çekim gücü. Ne kadar elektrik yaktığını gösteriyor. Aydınlatma da bence önemli olan ışığın lümen gücü, spektrumu ve tankındaki su hacmi. Aslında bu yüzden ilk mesajımda Tropica'nın web sitesindeki bilgiden bahsetmiştim. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu ışık kaynağı için bir hesaplamaları var. Benim aydınlatmam 5280 lümen. Tank ise 165 litre su alacak. 5280'i 165'e böldüğümüzde 32 rakamı çıkıyor. Tropica'ya göre 20-40 arası değerler Medium zorluktaki bitkiler için yeterli. Monte Carlo'da medium zorluktaki bitkilerden.

Tankta alg oluşumu ise direk CO2 ve aydınlatma arasındaki ilişkiden mi kaynaklanıyor? Yine sadece araştırdığım kadarıyla (henüz tecrübem yok), alg'e sebep olan şey suda ki amonyum/amonyak düzeyinin fazlalığı. Yani alg'i engellemek için amonyum/amonyağı dışarı atmak veya bunu bitkilere ve bakterilere kullandırtmak gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacağız?
1. İyi bir filtrasyon (Amonyumu hızlı şekilde nitrata çevirmek),
2. Su değişimleri (Amonyumu dışarı atmak),
3. Az canlı yükü (Amonyum/Amonyak yükünü azaltmak)
4. Veya Co2 verip bitkilerin daha fazla besin tüketmesini sağlayarak bitkilerin amonyum/amonyağı kullanması.

Benim kendi teorime göre, eğer tankta fazla bitki varsa, bitkiler için yeterli besini sağlayacak bir zemin varsa ve gerekli güçte aydınlatma varsa, bitkiler ortamdaki besini bitirecek ve algler için besin kalmadığından üremeyecekler. Ama az bitki olursa, ortada tüketilecek fazla besin kalacak. Algler'e gün doğdu yani. E birde fazla ışık. Tam büyümeleri için gerekli ortam. Peki çözüm aydınlatmayı azaltmak mı? İşte burada tankınızın özelliğine göre denge oturtulması gerektiği kanaatindeyim.

Bitkinizin tipine göre aydınlatma gücü kesinlikle şart. Nasıl ki doğada bazı bitkiler gölgeyi severken bazısı aşırı ışık istiyor. Ona göre ışık seçmeli yani. Besin kaynağı olan kum da diğer bir etken. CO2'ye karşı değilim. Çok pahalı geldiği için düşünceliyim sadece. Ama CO2 olmazsa alg oluşur denklemini tartışmaya açık buluyorum. Yukarıda saydığım maddelerle amonyum/amonyak düzeyini azaltmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Ne düşündüğünü bilmek isterim. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.