Melek Balıklarının Üremesi İçin Ne Yapmalıyım?


CSDogaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2015
Mesaj: 3
CSDogaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2015 13:07
Merhaba. Ben foruma yeni katildim. Aslinda baliklarla ilgili cokta bilgim yok. Mayis ayinda esime hediye olarak aldigim akvaryum sonrasi ilgim olusmaya basladi. 45 lt lik bir akvaryumda tetra melek vatoz camgoz baliklarina bakiyorduk. Ancak 2 hafta once melegin yumurtlamasiyla akvaryumun tum dengesi degisti. Melek cifti akvaryumdaki diger baliklara saldirdi ve sadece 2 gunde 2 camgoz ve 2 tetra oldurdu. Sonrasinda yumurtalar mantarlasti ve sonucta hic yavru olusmadi. Bu olaydan 1 hafta sonra melek tekrar yumurtlama hazirligina basladi.Melek cifti disinda sadece 1 vatoz vardi akvaryumda. Melekler vatozada saldirinca vatozu akvaryumdan almak zorunda kaldik. Disi ve erkek yumurtlama oncesi cok kavga etti. Hatta saldirganliklari yumurtlama asamasinda da devam etti. Disi yumurtladi ama erkegi hic yumurtalara yaklastirmadi. Sonucta bu kezde yavru olusmayacaginin farkindayiz. Ancak bu baliklarin uremesini saglamak icin ne yapmamiz gerektigi konusunda yardima ihtiyacimiz var. Not olarak belirtmek isterim erkek melek disiden biraz daha kucuk.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2015 10:18
Melekler yumutlama zamanı bölge sahiplenirler o bölgeye başka balıkları yaklaştırmaz öldürebilirlerde dediğiniz gibi onu için eşleri tek beslerler. Link ekleyeyim faydalanırsınız. Besleme üretme gibi.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/melek_baligi_k691462.asp[/URL]

Sitede Melek balıkları bölümü bu linkte:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/guney_amerikan_cichlidleri_f184.asp[/URL]


[EDIT]mesutok,2015-11-16 10:21:32[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jcaua16Çevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3
jcaua16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2015 18:11
Tecrübemi anlatayım istersen yararlanırsın;

Ben bir çift meleğimi sadece ısıtıcı olan çok da büyük olmayan bir akvaryuma koymuştum.camları bile yosunlaşmıştı,heryerde anlatılan artemia vs.. yemler ile uğraşmadım akvaryum içinde anabias türü 2 adet yapraklı bitkim vardı.yumurtlama oldu başlarda hep müdehale ettim stres tüm balıklarda olduğu gibi melek te de çok oldu ve yavruları büyütemedim.Çare kendi hallerine bırakıp biraz sakin odaya almamla oldu.pipo filtre ve ısıtıcı haricinde bişeye ihtiyaç yok,gerçi ben filtre kullanmadım ama kullananlar da var.Profesyonel üretici değiliz 500 balığa ihtiyacımız yok 20 de yeter,balıkları kendi haline bırak,yemleme yap,dişi yumurtaları o yaprak bu yaprak gezdiriyor sonra kendiyle yüzecek hale getiriyor.Bu arada fazla zaman geçmeden erkeği ayırabilirsin,ben ayırmadım kendi başlarına yüzer hale lepistes yavru büyüklüğüne gelince hazır artemia (Torbada turuncu enkli yem)verdim az,pul yavru yemi de verebilirsin,zamanın varsa artemia çıkarabilirsin ama dişi bir şekilde besliyor vermesende,ve sonunda dişi 2 hafta sonra tekrar yumurtlama evresine giriyor tam o zaman yavruları ayır.ben herşeyi akışına bırakıp hatta gazete ile de kapatıp akvaryumu çoook yavru aldım,müdehale etmedim 2 hafta sonra erişkinleri aldım 20 adet sağlıklı melek büyüttüm,40 dan 20 ye indi ama hepsi el ayası kadar oldu,sen de başarırsın en büyük iş eş tutması sonrası kolay...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MTTEKÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 12
MTTEKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2015 23:02
Akvaryumun içerisine eski plak kırık olabilir (müzik plakları) yada yüzeyi düzgün siyah renkte salınım yapmayacak balığın kolayca temizleyebileceği siyah mermer,fayans,porselen vb. şeyi akvaryuma tam dik değil dike yakın yatay olarak bırakınız işiniz biraz daha kolaylaşır suyu temiz tutunuz mümkün mertebe akvaryumun bulunduğu odaya yavrular çıkıncaya kadar giren çıkan olmasın balıkların sitrese girmemesi çok önemlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir