Malavinin Mbunanın Tropheusun Ayrı ayrı özellikleri Nelerdir?


statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2013 08:46
Merhaba arkadaşlar , bu 3 tür yaygın olduğu için yeni başlayan arkadaşların 3 tür hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla açılmıştır.
Tabi sadece 3 balık türü değildir.
Malavi grubu sarı ,mavi ,beyaz prenses,yunus, ıceman vss
Mbuna grubu mpanga,afralar,saulosi,demosoni vs..
Tropheus rrk ,ilangi, kasakalawe,dubois ikola vs.. sınıflarından oluşmaktadır.
 
Bu 3 farklı türde en hassası olan tropheustur .Yeni başlayacak olan insanların malavi mbuna ve tropheus sırasını izledikleri görülmektedir. Lakin kesin bir kural değildir. Akvarist çok bilgilidir , etrafında bu hobiyi bilen dostları vardır tropheus ile de başlayabilir.
Tropheus da da neden rrk ilangi çok hassastır . ( Daha değerli türleri kriza gold ,albino kipili falan beslemediğim için onlar hakkında bir şey yazamıyorum ) Ani bir su kalitesi düşüklüğünden , suyun ısısının yükselişinden, ph değişiminden nitrat patlamasından vss hemen bir balık yem yememeye başlayabilir.Ve ben hiç kurtamadım nereden baksanız şuana kadar 3000-4000 tl lik balığım ölmüştür artık tabiri caizse çocugum kadar dikkat etmekteyim balıklara :D
Bana göre en önemli durumda akvaryumdaki balık sayısının çok olmamasıdır. Oksijen miktarına , temizliğine ,balıkların rahatlığına gibi durumlara negatif etkendir.
Malavi ile mbuna grubunu ben kardeş gruplar görüyorum. Mbunalar daha ürkek geliyor bana, daha canlı renkleri var gibi gelsee de bir sarı prensesi hiç biri tutamıyor  
Malavi ve mbunanında kendine has fiyat tarifesi vardır, tropheusun yavruları pahalıdır ( anaçlardan az yavru alındığı için ) Bir gruptan diğer gruba geçiş besleyenler için de çok görülmektedir, insanoğluyuz balığı sevmemiz yeterli oluyor.
 
 
Şuan aklıma gelenler bunlar ,umarım faydalı bilgiler ile devam eder...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Oğuz uzunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 3
Oğuz uzunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2013 15:58
bizde 1 büyük ve onun yavruları 12 yavru var (mavi prenses) birde 3 büyük sarı prense var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir