lütfen :(ölümler devam ediyor :( :(


melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 00:42
 suanda son 2 balik , bunlarinda karni içine çökük yem yemiyor ölücekler... baliklar öldükten sonra suyu bosaltip akvaryumu kumuyla filtreleriyle yıkayip komple tekrar kurmayi dusunuyorum.

kurulum sirasinda ilk basta tuz ekleyip, ardindan bir gün sonra 10ml sera nitrivec eklesem, bir hafta hiçbir şekilde mudahale etmeden beklesem sorun olurmu ?
Elimde canli olarak 3-4 tane elma salyangozu kaldı suan. bunlari içine ekleyip oturmasi için 3-4 parca bitkisel yem (seragranulu green ) ufalayip , 1 hafta sonra yavru 1e 2 d sari prenses eklemelimiyim veya bulursam uygun fiyata brichardi 1e1d ? brichardi fiyatlari ne kadar bana 3 cm bile gelmeyecek brichardi için 75 sayarim demişti gittigim petshop?

Veya bu salyangozlar parazit taşiyici olabilir diye onlarida bir şekilde elden cıkarmalimiyim?

elimdeki ilaçlar;
 -sera mutlivitamin
-sera bio nitrivec
-deep cözelti dezenfektani ( mavi mürekkep- metilen blue)
-tuz tabletleri
-deep su duzenleyici

Elimdeki yemler;
-seragranulugreen
-seragranulumeat 
-new life spectura chichled formula 
-tetra discus

4-5 adet elma salyangoz
2 tane minare salyangoz

Herseye dogru bir baslangiç için yeni bir yol cizmem lazim. Elimdeki bu mazemeler ve bu akvaryumla ne yapmaliyim?
melankoliq012014-04-01 00:48:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hipokondriyakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Tokat
Mesaj: 153
hipokondriyakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 01:22
Akvaryumu yazdığın şekilde kur nitrivec koymayı unutma. Daha sonra salyangozları at suya. Ondan sonrada uygun hacimde beslenecek balık besle brichardi demişsin 1e1d olur ama akvaryumcu biraz fazla sallamış bana kalırsa. İnternetten araştır ona göre git al. Balıkları eklerken ışığı ve filtreyi kapat ayrıca akvaryum suyundan azar azar alıp balıkların suyuna dök suya ve sıcaklığa alıştır ki şoka girmesin balıklar daha sonra bırak akvaryuma filtreyi ve ışığı daha sonr açarsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 08:54
Buna yeni tank sendromu denir bunu internette bu isimle ararsan ayrıntılı bilgilere ulaşırsın, birden bire sıfır suya balıkları ekleyince bu tür olumsuzluklar olabiliyor arkadaşlarda belirtmiş üstteki mesajların birçoğunda olabilecek şeyleri. Bir arkadaşa daha su hazırlamayla ilgili notlar yazmıştım. Yeni bir akvaruym kurarken suyu olabildiğince hazır getirmeye çalışmak içni bazı basit yöntemler var, şimid onları sana ekliyorum. Sana bir fikir verir. Metilen şu bu kullanmana gerek yok kurulum yaparken. 

Aldığın kumu akvrayuma eklemeden önce geniş bir legene dökeceksin eskiden büyük çamaşır legenleri olurdu onun gibi sonra eline bir teneke tabak gibi birşey al onunla karıştır kumu içine su doldur legende. bulanacaktır su dök. böyle 5-6 kez iyice karıştırarak yıka. sonra asıl mevzuya geliyorum. Kumu zemine kürekle yada bir tabakla zemine yayacaksın sonra kumun üstüne bir tabak koyacaksın suyu bu tabağın üstüne dökeceksin su tabaktan akvaryuma yayılacak, tabak koymaz direk kuma dörersen suyu hem kum dağılacaktır hemde kumu karıştırdığı için su bulanacaktır fazlaca. Bu şekilde direk çeşmeden suyu doldurdun yine bulanıklık olacaktır bunda kurtuluş yok. Sonra tüm filtreleri çalıştaraksın o bulanıklık kendiliğinden kaybolacaktır birkaç güne. filtreler emecektir ondan sonra sen daha kumu karıştırma balıkarı ilk eklediğidede balıklar karıştırırken biraz bulanıklık olabilir zamanla geçer gidir. İlk bir hafta hiç balık alma. içinde balık varmış gibi akvaryumu çalıtır. suyu doldurduğun ilk gün akvrayum suyuna bir tutam yemi iyice ufala ez at, bu çürüyecek ve faydalı bakterilerin oluşmasını sağlayacaktır. birbaşka yöndem bir elma salyangozu alırsın 2. gün 1 hafta onu beslersin, bir başka yöntem başka bir akvrayumun varsa iç filtreni nsüngerini senin akvaryum suyuna sık, başka bir yöndem bakteri kültürleri vardır satılır örneğin Sera nitrivec 50 ml (10 TL) akvaryuma suyu dolduduktan sonra her 50 litre akvrayum suyu için bundan 20şer damla damlatabilirsin. 1. haftadan sonra sadece birkaç balık al besle sürü alma çünkü ilk hafta amonyak çok yüksek olacaktır balıklar için en zararlı element nüfuz fazla olursa amonyak ilk hafta fazla salgılanacak ölümler fazla olabilir, nüfus ne kadar az olursa o kadar iyi olur amonyak az salgılanır, ilk hafta bu balıkların salgıladığı amonyağı faydalı bakteriler yavaş yavaş daha az zararlı olan nitrite sonra daha az zararlı nitrata falan dönüştürecek derken faydalı bakteriler konolileşecek kumlarda kayalarda, filtre malzemelerini süngerlerinde 3. haftadan sonra en az riskli döneme gireceksin 3 ay sonrada suyun tam anlamıyla oturmuş olacak. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliq01Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2014
İl: Gaziantep
Mesaj: 18
melankoliq01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 11:35
 Tamam aynen bu şekilde uygulama yapacagim , hepinize teşekkür ederim...Suan suda olan salyangozlar parazit taşir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grafiker55Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 99
grafiker55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2014 13:51
Bir akvaryuma balik atmak icin en az bir hafta beklemelisin minimum sure olarak. Akvaryumunu kur suyunu ekle sadece sera nitrevec ve sera aquatan ilac damlat ilk kurdugunda sonra bir hafta bekle. Acele etme. Akvaryumunada surekli ilac atma dongunu bozarsin. Her akvaryumcunun lafina bakma. Onlar ticaretci. Bu iki ilaci at tamamdir. Hastalik oldugundada ana tankta ilaclama yapmamaya ozen goster.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir