Low Tech Akvaryuma Melekle Yaşayabilecek Bitki.


elixiraÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 69
elixiraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2019 03:32
Merhabalar akvaryumum 100x40x55. Akvaryumda yosunlanma olmasın diye ışığımı çok az açıyorum günde 1-2 saat açık kalıyor. 1 metre 5730 smd led kullanıyorum. Zamanında aşırı yosun problemi yaşadım ışık yüzünden. Işığı açmayarak bu sorunu çözdüm. Işığım güçlü ancak az anlayacağınız. Akvaryumda melek, rasbora, lepistes, çöpçü vb var. Meleklerin bitki yiyebildiğini okumuştum. Akvaryumu tekrar bitkilendirmek istiyorum. Deneme amaçlı bir kaç bitki alıp ekeceğim ona göre ışığın seviyesini de belirleyeceğim. Anubias istemiyorum. Aklımdaki bitkiler şu şekilde:
Rotala Rotundifolia
Limnophila Sessiliflora
Hygrophila Polysperma
Bacopa Monnieri
Ludwigia Repens
Hydrocotyle Leucocephala
Bu bitkiler low tech ve çok kolay bakılan bitkiler diye biliyorum ve yetiştirdim de. Ancak bunlar arasında meleklere dayanamayacak var mı? Siz ne önerirsiniz? Akvaryumum 55cm olduğu için yüksek kalıyor biraz. Işığım da az açılacağından bunlardan hangileri az ışığa dayanır? Kum olarak en alt katmanda aqua deco marka siyah kum(hagen), Üzerinde sineklik, Orta katmanda lav taşı kum, En üst katmanda Eurostar Aquaclay Kum var Ayrıca akvarum içinde gnays kayalar ve lav taşı var yani suyum biraz yumuşak olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2019 03:56
Aqua deco nun hagen isimli bir kumu yok öncelikle, o şekilde almış olabilirsiniz ama gerçek değil. Meleklerin bitki yediğini ben de şaşırarak okuyorum, kendim şahit olmadım, yumurtalar için iri yapraklı bitkiler idealdir ama karma tankta zaten yavru büyütülemez, cryptocoryne türleri, cabomba, rotala olabilir, yalnız rotala da ışık sever diye bilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elixiraÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 69
elixiraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2019 05:17
Evet biliyorum hagen isimli kumu olmadığını hagen tarzında olduğu anlaşılsın diye hagen diye parantez içinde yazdım. Ben de şahsen deneyimlemedim meleklerin bitki yediğini ancak bir kaç konu görünce böyle tedbirli davranmak istedim. Dediğiniz gibi yavru büyütmeyeceğim. Benim saydığım bitki türlerinden önerdiğiniz var mı? Seçebileceğim bitki türleri bunlar çünkü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir