Lepisteslerin Yaşayamaması


pathfinderÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 127
pathfinderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 18:37
Merhabalar. 230 litre bir akvaryumum var 1 aydır su döngüsü oturmuş durumda lepistes, moli, neon tetra, çöpçü, zebra danio besliyorum. Haftalık su değişimimi eksik tutmam, Bitkilerim de var. Tüm balıklar sağlıklı lepistesler dışında. Bu akvaryumdan önce de baya uzun süre karma canlı doğuran baktım yine aynı durum söz konusuydu. Lepisteslerim ölüyor. Sadece lepisteslerim ama... 2 gün önce 11 tane lepsites aldım daha şimdiden 2 tanesi öldü. Ne molilerde ne tetralarda ne zebralarda sorun var. Lepistesleri yaşatamıyorum. Moliler için sorun olmayan ancak lepistesler için sorun olan ne olabilir akvaryumumda?
İçi tam dolu lifetech 838 kullanıyorum hiçbir şekilde kapatmıyorum, günün 18 saati hava moturum çalışıyor. Haftalık su değişimi yapıyorum. Sıcaklık bulunduğumuz aylar nedeniyle 27-28 derece arası değişiyor. Aşırı yemleme asla yapmıyorum, Kaliteli yemler kullanıyorum sera,tetra vb. Gerçekten anlam veremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cıbırlover1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2017
İl: Denizli
Mesaj: 772
cıbırlover1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 18:53
Lepistesler cok hassas baliklar. Sizin icin demiyorum ama ülkemizde yaygin kanı olan lepistes baslangic baligidir dusuncesi kesinlikle yanlistir. Kuyruklari erir ic parazit olur beyaz benek olur.
Karma akvaryumlardansa sadece lepistes tanki lepistes sagligi icin daha uygundur. Diger baliklarin vucut direncleri daha yuksek oldugu icin lepisteslerin o kadar iyi olmadigi icin diger baliklarin tasidigi hastaliklarda kolayca etkilenir.

+1: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pathfinderÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 127
pathfinderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 19:22
Haklısınız kesinlikle katılıyorum bu yorumunuza. Hiçbir şekilde başlangıç balığı değil. Sanırım çok kolay üredikleri için bu kanı oluşmuş. Evet çok kolay üreyip çoğalabiliyorlar ama en ufak şeyden inanılmaz etkileniyorlar. Akvaryumda diğer balık türleri azınlık durumda zaten. Yarısından fazlası lepistes balıkların. İşin ilginci böyle mi rast geldi yoksa önemli bir sorun mu var bilmiyorum ama sadece dişi lepisteslerim ölüyor. Erkekler sapasağlam en ufak sorunları yok. Daha önce de hep böyle oldu. Kendi büyüttüğüm lepisteslerde bile erkekler yaşadı dişiler öldü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 20:49
11 balık aldım demişsin, hangi lepistesler öldü yeniler mi eskiler mi?
Bu 11 balık bakteri çakışmasından sebep ölmüş olabilir ya da aldığın balıklar taşıyıcı olup gelen balıklara da bakteri bulaşmasına sebep verebilir.Lepistes zor bakımı olan bir balık türü değildir de. Bence sorun ölümlerin kaynağı. Bunu bulman içinde balıkların ölmeden önce ki durumlarına bakman gerekir. Misal yeniler mi eskiler mi? Ölmeden önce dışkı, kuyruk, yüzgeç, deri, pullar, karın kısmı, yüzme durumları genel olarak fikir verecektir.

Bir de dikkatimi çekti, sera ve tetra kaliteli yemler sayılmaz. Sadece ülkemizde en çok kullanılan ve satılan Alman malı ithal yemdir. Ama kullanırken ya suda yağlanma, ya suyu veya filtreyi renklendirir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pathfinderÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 127
pathfinderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 22:13
Yeni balıklar öldü. İkisinde de en ufak bir belirti yoktu hastalığa vb dair. Kuyrukları, yem yeme şekilleri, yüzmeleri hepsinin gayet normaldi.

Peki ne gibi yem bulabiliriz kaliteli olabilecek?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BabySoulÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4186
BabySoulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2018 23:50
[QUOTE=pathfinder]Yeni balıklar öldü. İkisinde de en ufak bir belirti yoktu hastalığa vb dair. Kuyrukları, yem yeme şekilleri, yüzmeleri hepsinin gayet normaldi.

Peki ne gibi yem bulabiliriz kaliteli olabilecek?[/QUOTE]

Yem olarak ocean nutrition, hikari, tropical, nls, dainichi, omega one, osi.. Yerli ve kaliteli olarakta artakua iyi yemdir.
Yeni balıklar öldüyse bakteri çakışmasından kaynaklanmıştır. Forumda Mesut abi sık sık paylaşır bakteri çakışmasını önlemek için bu yazıyı.

[QUOTE=mesutok]Forumdan bir arkadaşın tekniğini örnek olarak ekleyeyim.

YENİ ALINAN BALIKLARI BAKTERİ ÇAKIŞMASI OLMAMASI İÇİN DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.[/QUOTE]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]198614,suleyman146[/T][T]209067,schwartz[/T]
Teşekkür Edenler: [T]209067,schwartz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir