Lepistesimdeki Sıkıntılar


EsraCemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 322
EsraCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2021 17:11
Merhaba,
5 gün önce 2d 1e lepistes aldım. Onlara daha iyi bakabilmek için ve sağlıklarını korumak için endişelendiğim birkaç konu hakkında soru sormak istiyorum.
1) Erkek lepistesim titriyor. Bu durum ilk günden sonra oldukça azaldı. Suya alışmaya çalıştığını düşünüyorum. Ama azalmasına rağmen devam ediyor.
2) erkek lepistesim sanki kambur gibi. Ve su üstüne cıkıp nefes alma eğilimi göstermekte.
3) Erkek lepistesimin kuyruğu yırtık mı? Alırken fark etmemistim. İlk günden beri kuyrugunda yırtık var. Kuyrugun üstündeki renkli yüzgecide zaman zaman acık /dik durmak yerine bükülüyor. Görüntülerde normal gözüküyor bu kanat gibi olan sey. Daha sonralar dik durmamaya başladı.
4) Dişi lepistesleri kovalamıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214697/060120211710301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214697/060120211710451.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2021 17:25
Öncelikle fotoğrafa göre yorumlar isek, erkek lepistesiniz sağlıklı, kambur da değil. Biraz yaşlı sadece. Ben hiç titreyen lepistes görmedim. Dişiye kur yapar iken vücudu titretir. Dişileri kovalama zaman ile olur. Alışması ve yeri benimsemesi gerekir. Kuyruğu o yaşa göre yırtılması normal. Hassas ve büyük olduğu için zamanla deforme olması kaçınılmaz oluyor. Balıklarınız fizikken sağlıklı duruyor. Erkeğinde dorsalı ve rengi çok güzel. Zamanla alışacaktır.
Akvaryumda yapay olan her şeyi çıkarın, ışığınız da var gerçek bitkiler (kolay bitkiler) eklemelisin. Lepistesler bitkileri çok sever.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EsraCemÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2019
İl: Ankara
Mesaj: 322
EsraCemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2021 17:54
[QUOTE=Alpercicek35]Öncelikle fotoğrafa göre yorumlar isek, erkek lepistesiniz sağlıklı, kambur da değil. Biraz yaşlı sadece. Ben hiç titreyen lepistes görmedim. Dişiye kur yapar iken vücudu titretir. Dişileri kovalama zaman ile olur. Alışması ve yeri benimsemesi gerekir. Kuyruğu o yaşa göre yırtılması normal. Hassas ve büyük olduğu için zamanla deforme olması kaçınılmaz oluyor. Balıklarınız fizikken sağlıklı duruyor. Erkeğinde dorsalı ve rengi çok güzel. Zamanla alışacaktır.
Akvaryumda yapay olan her şeyi çıkarın, ışığınız da var gerçek bitkiler (kolay bitkiler) eklemelisin. Lepistesler bitkileri çok sever. [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim. Evet özel tür olarak ve rengini çok beğenerek aldım fakat fark etmemişim yırtıklıgı :( Yaşlı olduğunu nasıl anlıyoruz bundan sonra dikkat etmek isterim. Bu arada saz bitkilerim var, fakat yavruları koruyacağını düşünmedim. bu yapayı da dogum yapacakları icin katkısı olur belki diye ekledim tekrardan, ama çıkarırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir