Lepistes'e geçmeden önce sorular...


Ülgen-48Çevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2011
İl: Mugla
Mesaj: 418
Ülgen-48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 16:11
Arkadaşlar,

bu ay içinde 30ltlik akvaryumuma 1erkek 2 dişi lepistes almayı düşünüyorum. Tankın resmini ekleyeceğim fakat tek isteğim heves kırıcı şeyler söylemeyin. Çünkü bettaya geçerken sağolsun forumdan bir arkadaş yağdırdıda yağdırdı. En sonunda bırak dedim en iyisi canlı doğuran. Ve tabii ki bence en güzel canlı doğuran türü olan lepistesleri seçtim. Neyse;şimdi size sormak istediğim şeyleri soruyorum. Lepistesleri güzelce araştırdım;ama pek fazla bilgi edinemedim. En temelden başlayalım;lepistesleri 28c civarı sıcaklıkta bakıyoruz sanırım. İlkbahar geldi muğla ısındı bile yani biz kısa kollu giyinmeye başladık onun için ısıtıcıyı şimdi almam gerektiğini düşünüyorum. Ama tamamen bilgisizim. Bana varsa bir marka önerseniz fiyatıyla. İkinci sorum ise şu;lepistesleri almaya gidince erkek ya da dişi olup olmadığını anlamak için gonopoda ve arka yüzgece bakmam gerektiğini biliyorum. Peki en açıklayıcı(kesin) sonucu gonopoddan alırsın diyen bir arkadaşım var. Gonopod üremedemi çıkar ,yoksa normal varmıdır. Eğer yoksa yüzgece nasıl bakmalıyım. Son bir soru daha;köydeki dereden bitki alıcam onun için şimdilik plastikle idare etsem olur mu?zaten şimdi görürsünüz fotodan kaya var bir tane üzerinde de o gerçek yosunlardan var(eline alınca eriyen den değil)şimdilik idare eder mi?.

K@@N KURT132012-03-20 16:12:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blitzkriegÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 981
blitzkriegÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 17:47
Gonopod diğer canlılardaki ve insandaki penise eşdeğer organdır,her zaman vardır. Lepisteste gerek yoktur ona bakmaya,erkeklerin kurukları çok büyük ve renklidir. Dişiler az renkli ve iridir. Isıtıcı ve soğutucu olmalı mutlaka,sıcak bölgedesiniz. ısıtıcının ayarlandığı derece üstüne çıkarsa sıcaklık soğutursunuz,düşerse ısıtıcı otomatik çalışıp ısıtır tekrardan. Gece-gündüz sıcaklık farkı balıkları 1 haftada öldürür. Isıtıcı,filtre ve hava motoru akvaryumda bulunmalı ve 24 saat kapatılmamalıdır(filtre dalga yapıp yemler dağılmasın diye 5 dakika kapatabilirsiniz o sorun olmaz). 

28 derece değil,26 derece uygundur. 28 derecede erkekler dişilerle sürekli çiftleşmek isterler ve yorarlar.Bitkilere de zarar verebilir yüksek sıcaklık. Hastalık tedavisi dışında 27 dereceyi geçmesin.

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir