Lepistes yavruluk tavsiyesi


ecologicalÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 225
ecologicalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 23:06
   Herkese merhaba, hamile lepistesler doğum yaklaştığında nasıl yerlerde doğurmayı tercih ederler? Bitkili mi? Akıntılı mı? Akıntıya karşı olan yönde mi akıntı yönünde mi?

Yeni doğan yavrular nereye doğru hareket etmeyi sever? Yukarı, aşağı? Akıntı yönünde? Akıntıya ters yönde? Bitkili alan, açık alan?

Normal yavruluklarda dişi strese giriyormuş, o yüzden nasıl bir doğum alanı-yavruluk önerirsiniz? Özellikle varyete üretimi yapan lepistes yetiştiricileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2014 23:30
Bitkili bir tank her zaman avantajlıdır doğum için. Lepistesler çok fazla akıntıyı seven balıklar değillerdir ancak yine de akıntıyı belli bir düzeyde balıkları yormayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. 

Hamile lepistesler genelde kuytu yerlere girip yavrularını oraya doğurmayı tercih ediyorlar ama balığın karakterine göre bazıları da her bulduğu yere doğurabiliyor o yüzden saklanma alanı bu esnada devreye giriyor.

Yeni doğan yavrular dibe çöktüğü kadar otomatikman yüzey kısmına doğru çıkanlarda oluyor ancak yavrular akıntıya doğruda yüzebiliyorlar bazı zamanlar ve bu esnada daha hızlı ve atik olan yetişkinlerin daha fazla dikkatini çekip mideye indirebiliyorlar. Tabi tüm yavruları zaten koruyamazsınız illa ki yenenler ya da sağlıksız olup ölenler oluyor.

Ben yavrulukta doğum önermiyorum balık ölmese bile çok huzursuzlanıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir