Lepistes Yavruluk


ozanrelaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Antalya
Mesaj: 149
ozanrelaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 10:20
Baligim dogurcak 1-2 gune eskiden bitkili tankim vardi fakat yeni akvaryumumda yavruluk aldim tam olarak nasil kullancam aciklarmisiniz tesekkurler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shimendiferÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 814
shimendiferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 11:20
Merhaba basit esasında yavruluğunuzu akvaryumunuza kurup sonrasında hamile doğumu yaklaşmış balığınızı içine koyacaksınız. ne çeşit bir yavruluğunuz var tül mü yoksa plexi mi hani yavruların aşağıda bir bölmeye düştüğü türden mi ? 

Dişinin yavrulaması bittikten sonra bir iki gün orada bırakıp dinlendirebilirsiniz. Ama en güzeli yavruluk yerine küçük 10 lt / 15 lt lik bir mini tank alıp hamile balığı oraya almak oluyor. Dogum sonrası da 1  hafta 10 gün orada dişiyi dinlendiriyorsunuz da hem yavrular hem dişi için daha sağlıklı oluyor düşüncesindeyim. En azında ben bu şekilde yapıyorum. Yavrulukta dişi sanki strese giriyor hatta yavruluktaq kaybettiğim dişilerim bile oldu. Şu anda bir tane minik boş tankım var. Yavrulama zamanı ana tanktan aldığım su ile dolduruyorum ve hamile dişiyi bu tanka alıyorum sonrasında dogum bittikten sonra 1 hafta daha burada dinlendirip sonra yine dişiyi ana tanka salıyorum yavrularıda yavrularımı buyuttuğum karides tankıma atıyorum :) orada yenmeyecek boya geldiklerinde yine ana tanka dönüyorlar :=)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir