Lepistes tek tek ölümler ve hareketsizlik


SpeedyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 242
SpeedyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2015 21:04
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Low-tech bitkileri

Akvaryum Kapasitesi (litre):120 taş kaya vs 100 e denk geliyor.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2 adet elma salyangoz 2 adet helena 8 adet ithal lepistes karma, 10 a yakın yavru

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece sıcaklık

Filitrasyon:Atman iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: --

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İki haftada %35 su değişimi


Lepisteslerimin alalı yaklaşık 2-3 ay oluyor. 10 tane almıştım bir tane bile ölü vermemiştim. Fakat bu aralar iki erkek en sağlıklılarını ölü verdim. Bir erkeğim kaldı oda kendi kafasına göre takılıyor dişilerle hiç alakası yok :) Yavrularıda ben bilerek başka tanka veya yavruluğa almadım hem uğraşmak istemiyorum hemde doğal ortam yemeleri önemli değildi. 2 lepistesim yavruladı onlardan 12-13 yavru renklendi diğerleri yenildi. Bu aralar 2-3 yavruyu tek tek kaybettim. Erkekleri kaybettim. Tek düşüncem il dışında okumam ve ailemin çok sık su değiştiremediğinden dolayı olmuştur düşüncesindeyim. Yemlemeyi günde 3 defa yapıyordum belkide o fazla gelmiştir diye 2 ye düşürdüm. Şuanlık aldığım tedbirler tembihledim en azından haftada bir olmadı 1.5 haftada bir su değişimi yapmalarını sağlıyorum. Ama bir sıkıntı daha var benim kanaatimce. Diğer akvaryumcularda baktığım lepistesler çok hareketliler, benimkilerde hareketli fakat gerçekten diğerlerine göre çok yavaşlar. Hatta tembeller gibi duruyorlar. Su yüzeyinde durma vs sadece gece oluyor gün içinde hiç su yüzeyine çıkmıyorlar. Fakat  gün içindede olsa çok tembeller. Oksijen azlığı çekiyorlar desem su yüzeyine çıkarlar. Onun için yinede ben havasını açtım iç filtrenin ama doğru adımları mı uyguladım bilmiyorum ölüm ve tembellikler için?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 09:26
Bir filtre bakımı yapın, birde fazlaca bir kereye mahsus su çekimi yapın, yeni balık alıp katmadıysanız tanka bulaşıcı bir hastalık getirmediyse yeni alınmış bir balık, muhtemelen kirlilikten kaynaklanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlpSoysalÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 37
AlpSoysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2015 15:14
Merhaba , öncelikle geçmiş olsun.Su değişimi problemi olduğunu düşünmüyorum.Bu filtrasyonun canlıları yorması olarak gözlemlenebilir.Size tavsiyem dış filtrasyon düşünmelisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir