lepistes tankı , hastalık yayılıyor


TyphoonÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 42
TyphoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 21:55
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranızda yeniyim. .Uzun zaman önce akvaryum sevdasına ara vermiştim üniversite nedeniyle , 5 seneden sonra akvaryumumu yeniden kurmaya karar verdim. .2 hafta önce kurduğum 110 lt akvaryumum var 3 d 11 d lepistes aldım oldukça sağlıklılardı. .Tabi 2 gün önce seçmeden aldığım vatozu akvaryuma koyduğum ana kadar. .İlk gün bitkilerin arkasında tüm zamanını geçiren ve gözlemleyemedğim vatozu sabahta aynı yerde gördüğüm ve işe gittiğim için gözlemleme fırsatım olmamıştı. Akşam geldiğim vatoz gayet canlı fakat heryeri beyaz benekti. .Yani seçmeden aldığım akvaryumcunun kötü niyetlerine göz yumarak aldıgım bi balık. ..Ertesi sabah balığı geri götürdüm. .Bugün geldğimde lepistesimin 3 ünde ufak tefek beyaz lekeler gördüm ama beyaz benek değil sanırım daha çok mantar gibi nokta gibi değilde alan şekli,nde beyazlıklar soluk bir renk. .Ve balıgın soluk olan bölümünde ki yüzgeçin uçları hafif erimiş gibi ama gayet canlı ve hareketli. .2 gündür deepdezopur ve kaya tuzu ile destek yaptım fakat dahada yayılmış 1 balıktan 2 sine daha yayıldı. ayrı tanka alma gibi bi şansımda yok şuan için mantar için gayet etkili bi ilaç önermenizi istiyorum sizden yoksa balıkların hepsine yayılarak toplu ölüm olacak gibime geliyor şimdiden teşekkürler. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seyit MutluÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 209
Seyit MutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2011 01:35
Sera Baktopur anladığım kadarıyla sizin için ideal kuyruk erimesi mantar ve bir çok hastalık için kullanabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TyphoonÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 42
TyphoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2011 10:39
[QUOTE=Seyit Mutlu]Sera Baktopur anladığım kadarıyla sizin için ideal kuyruk erimesi mantar ve bir çok hastalık için kullanabilirsiniz[/QUOTE]

teşekkür ederim.. bir sorum daha olucak kaya tuzunu ne oranda kullanmalıyım ? forumda okudduğum kadarıyla bitkilere zararlıymış ben akvaryuma 3 yemek kaşığı gibi bi oranla attım ve bol miktarda depdezopur kullandım ısıyı 2 derece yükselttim fakat pek işe yaramış gözükmüyor tabi bu hastalık iyileşme dönemi biraz uzun olabilir belkide ben aceleciyimdir çabuk iyileşsinler  diye ama  tüm balıkların bu hastalığa yakalanmasından korkuyorum açıkcası.. 40 adet yawruda mevcut tankta.. bitkiler elodea ve rotala var..bitkileri çıkarmalımıyım sizce? ve son olarak ilaç ve tuz tedavisini yapalı 2  gün oldu bu akşam %50 gibi su değişimi yapıcağım dinlendirilmiş su ile yeni su balıkların iyileşme devresini ve akvaryum dengesini bozarmı yoksa bi süre daha aynı su ile gözlemlemeye devammı ediyim ?


Biyo mikrofish suspansıon aldım arkadaşlar etkili bir ilaçmış öylemi kullanmaya başlamadan sormak istedim işe yarar deilmi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir