Lepistes Nasıl Üretirim


haktankaymak18Çevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2020
İl: Çankiri
Mesaj: 29
haktankaymak18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2020 19:49
Olur link atarmısınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedkitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 530
RedkitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2020 20:03
Yavruları ayrı bir kaba almakla uğraşmayın bence. Hobi yavaşça eziyete dönüşebilir, çünkü istediğiniz sonucu alamayınca bıkabiliyorsunuz. Aslında şartlar sağlandığında hiç uğraşmadan kendi kendilerine büyürler, ürerler. Şartları sağlamak da çok kolaydır. Sadece biraz zamanın akışına bırakmak gerekiyor.
Öncelikle saklanma alanı için plastik rafyanın çirkin durduğunu düşünüyorum. Eğer sadece üretip satma gibi bir amacınız yok ise ve hobi olarak (seyir zevki verecek bir akvaryum) istiyorsanız en iyisi Java Moss, çınar tarzı kolay bir bitki almanız. Çünkü az ışıkta dahi Java Moss çok hızlı yayılıyor ve bu sayede Anubiastan bile daha kolay ve lepistesler için çok iyi bir saklanma alanı oluşturuyor. Ben az ışık alan bir odada 15 Liraya mal ettiğim ışık ile iki koca avuç dolusu Java Mossu 7 ayda ürettim. Akvaryumun tamamını kaplamışlardı. Başka bir konu ise dişi erkek oranı. En iyi üretim için erkek sayısı çok az olmalı ve dişiler erkeklerden iki katı fazla olmalı. Ayriyeten filtreleme ve akvaryum hacmi de önemlidir. İç Filtre çok akıntı yapıyorsa içine sünger, elyaf koyarak debiyi düşürebilirsiniz. Olabildiğince az akıntı yapsın ama su yüzeyinde azcık hareket olsun. Ben sadece hava motoru kullanıyorum ama iç filtre de iş görür. Dediğim gibi filtreden çıkan su yavaş aksın yeter. Bu arada Akvaryum kaç litre? Hangi balıklardan kaç tane var? Akvaryumun litresi ve diğer balıklar ile uyum da bir diğer önemli konudur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pofdzmÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 884
pofdzmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2020 20:08
[QUOTE=haktankaymak18]Olur link atarmısınız[/QUOTE]

Benim aldığım ürün kaldırılmış fakat aynı fiyata aynı satıcıdan buldum yine bu satıcıya güveniyorum ben.
[URL]https://m.n11.com/cift-cikisli-akvaryum-hava-motoru-ap408-hava-seti-P389856638[/URL]

Not: Bunda kargo bedava değil ama :(. Ayrıca umarım hava motoru sesinden rahatsız olmazsınız biraz titreme sesi çıkartıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir