Lepistes erişkinler ölüyor, yavrular yaşıyor.


erkanyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 2
erkanyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 16:11
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kırmızı leke( sanki balığın doğal rengi gibi duruyor)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 180 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 elma salyangoz ,1 çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): bilmiyorum

Filitrasyon: Tepe filtre ( 1800 lt/h)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera toxivec 50 ml.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada bir



Herkese merhaba,

Ben de 3 hafta önce akvaryum sevdası başladı ve bütün interneti, kurulum aşamalarını, balık ekleme, bakımı vs. hepsini ezberledim.
Akvaryumu kurduktan 1 gün sonra 2 adet lepistes aldım. Amacım bu balıklarla döngünün oturmasını beklemekti ancak bir abim hediye olarak 40'a yakın irili ufaklı lepistes verdi. Kepçeyi daldırdık gelenlerin hepsini aldım. Yani balıklarda hastalık olma ihtimali yok çünkü balıkları aldığım arkadaş yıllardır bu işi yapıyor.Farkındayım birden akvaryuma çok yüklendim ama açgözlülük işte.

Sorum şu: Balıklarım her gün teker teker yada ikişer ikişer ölmeye başladı.Ve ölenler hep erişkin balıklar oldu.Sadece yavrular ya da küçük olanlar kaldı. Ben amonyak patlamasından şüpheleniyorum ama amonyak zehirlenmesinden ufak balıklar nasıl etkilenmedi anlayamıyorum. Umarım hastalık değildir. Korkum bu. Erişkin balıkların üzerinde kırmızı lekeler oluştuktan sonra ölümler başladı. Bu lekeler yara gibi, kanama gibi değiller sanki doğal renkleri gibi duruyorlar. Sizce neden olabilir? Şu anda içinde 10 a yakın balık kaldı. Ne yapmam gerekir? Biraz bekleyip su oturduktan sonra kribensis atmayı düşünüyorum ancak onlarında ölmesinden korkar oldum. Acaba suda bir hastalık var mıdır yoksa sadece amonyak zehirlenmesi midir?

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enes ysnÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 66
enes ysnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 16:58
Merhaba bir kaç soru ve önerim var ? ısıtıcı kullanıyor musunuz yada ısınız sabit mi ? benim tecrübem ısının ani düşüşleri ölümlere ve hastalıklara meydan veriyor aniden bu kadar balığı da daha tam oturmamış bir tanka eklemek çok sağlıklı olmamış bence biraz taze su ile değişim yapıp ısınızı sabit tutun.ayrıca iç filtrenizin debisi biraz yüksek gelip hayvanları yoruyor olabilir bir cama çevirerek debisini azaltabilirsiniz, balıklarınız yeme karşı ilgisizse aşırı yemleme yapmayın  ani ölümler hastalıktan çok zehirlenme ve su değerleriyle alakalı yani aldığınız balıkları suya alıştırmadan koyduysanız da bunlar olabilir kısaca ben olsam böyle düşünür ve bunları yapardım tabi daha usta abileriminde tavsiyelerini de dikkate alın derim kolay gelsin. Vieja2014-04-16 09:26:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir