Kusturmak İstemiyorum ama Zor durumda...


yigityyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 104
yigityyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 17:10
Arkadaşlar merhaba. 300 lt lik tankımda 1e 4d sp ve 1e 4d yunus var. Dış filtre, iç filtre, ısıtıcı vs. hepsi eksiksiz. Sp ler için kayalar, mağara dekorlarıda mevcut. Herşey yerli yerdinde. Akvaryumda şuan dişi sp ve yunusun ağzında yavru var. Sp için sorun yok bir şekilde kendine saklanacak yerler buluyor ama yunus çok büyük yani yaklaşık olarak 14 cm o yüzden pek saklanacak yer bulamıyor aslında saklanmakda istemiyor. Ağzında yumurta olmasına rağmen oda yeri geldi mi ağız ağıza kavga ediyor. Balıkları damızlık olarak aldım ve eminim daha öncede doğum gerçekleştirdi ve bu konuda tecrübeli o yüzden kimseden saklanmıyor kendilerini kovalayan diğer dişinin sadece iki tanesine kafa tutabiliyor. Bu arada lafa tutamadığı sadece bir erkek ve bir dişi var. Onlarda kendisinden büyük olduğu için kafa tutamıyor hemen yana doğru dönüp kendisini koruyor. Sizce bu balığı diğer 40 litrelik akvaryumuma ayırsam nasıl olur? Yakalama aşamasında strese girmesinden de çok korkuyorum ya da diyorum hiç müdahale etmeyim ana tankta kalsın 15. gün sp ile onu kusturum. İkiside birer gün arayla yumurta aldılar. Bugün akvaryumcuma gittim kuluçka makinası önerdi ama olası bir elektrik kesintisi sonucunda yumurtalar hareketsiz kalacağı için kaybetme ihtimalim çok yüksek. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kısacası ;

1- Sizce balıklar ana tankta 15. güne kadar durmalı sonra mı kusturulmalı?
2- Dişi yunusu 40 litrelik akvaryuma almalı mıyım?
3- Sp ve yunusu aynı anda kuluçka makinasına kusturup hava vererek mi yavruların oluşumunu beklemeliyim ?

Benim şahsi düşüncemi soracak olursanız kuluçka makinasını hiç kullanmak istemiyorum. Sonuçta bu işi hobi için yapıyorum ticaret için değil. Balıklarda ana tankta kalsın 15. gün kusturma yöntemiyle yavruları alım diyorum. Bu süre içerisinde de stresten yumurtaları yutacak ya da tükerecek olurlarsada şansa kadere. Sonuçta sonraki yumurta alışlarında daha da profosyonel olacaklar ve yumurtaları tükürmeyecekler. Gerçi sarı prensesin yavrularını ben kusturuncaya kadar bırakmayacağından da eminim. Çünkü sp ler yunuslara göre daha dirençli ve saklanabileceği alanda daha fazla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xFishheroxÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 440
xFishheroxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 17:19
Merhaba benim sahsi fikrim 40LT akvaryuma alın balıgı alcakken ısıgı kapatın 1-2 saat sonra balık sersem olur ısıgı acın ve alın sitrese girmez boyle yapınca orda kendi yavrularını kendi cıkartsın. Kulakca makinesi isine hıc bulasmayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farukkarahanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 93
farukkarahanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 19:24
17-18. günde başka akvaryuma ayırarak yavruları bırakmasını sağlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir