kusturma


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 13:29

Balığın ağzındaki yavrular görününce mi kusturmalıyım? Ben hep yumurtaları ağzına alışının 11. günü kustururdum. Nasıl yapmalıyım?

Lütfen imla kurallarına özen gösterelim.
Echoe2007-07-24 14:02:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 13:50

Tercihen hiç kusturmayanlarda vardır, balığın kendi yavrularını bırakıp toplamasını izlemekten keyif alanlarda vardır, kusturmkda amaç ne ise ona göre günde değişir. Balığı kusturmak için ideal zaman 10-15 gün arası değişir, sebebi ise yumurtadan balık formuna dönmeye başlayıp, yaşatması daha kolay olduğu için. İşi garantiye almak içi dahada geç kusturulabilinir, o zaman yumurta keseleri artık neredeyse kaybolmaya başlamıştır ve balık kendini garantiye almıştır. Dahada erken kusturulabilinir 4-8 gün arasında, balığın çabuk kondisyon kazanması güçten düşmemesi, yumurta sayısının yüksek olmasıve  en kısa zamanda tekrar yumurta tutması içindir ama bu işlemde yumurta zahiyatı çok olur, gerekli donanımınız ve tecrübenizin olması gerekir. Uygun şartlar sağlanmazsa yumurta kaybının çok olacağından ve riskli olacağından, dişi bir dahaki sefere yumurtaları ağzında tutma iç güdüsünüde yitirebileceğinden dolayı erken kusturmak önerilmez! Siz 14. gün kusturmaya devam edin. Hem yavrular hemde anne için en sağlıklısı budur.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maverÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 35
maverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2007 02:50
Ben son iki haftadır sarı prensesimin ağzının büyüdüğünü fark ettim. Ben erkek sanıyordum bunu meğer dişiymiş. Yanına yeni bir sarı prenses almıştım dişi diye ama anlamadım nasıl oldu bu iş. Acaba aldığım bu balık erkek miydi yoksa başka balıklarla çiftleşmiş olabilir mi. Hiç bilgim yok çiklitlerde ilk kez yavru alıyorum.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir