Kendi tasarımım ?


reco77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 234
reco77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 00:10
Arkadaşıma 2 adet su kaplumbağası hediye aldım fakat kendisi bakamadı ve 1 tanesini malesef öldü. Ben dayanamadım ve 2. kaplumbağayı kurtarmaya karar verdim. Önceden plastik kapta ortasında palmiye şeklinde olan abuk subuk bir kaptaydı ! ( akvaryumcularda sıkça görülen ölüm kaplarından) yaklaşık 1 sene kadar bu kapta hayatını sürdürdü nedeni ise internetten hiç araştırma yapmamam akvaryumcuların yada kulaktan duyma şeylerin buna sebep olduğunu söyleyebilirim... Tabiki her akvaryumcuyu bu kategoriye eklemiyorum kesinlikle aralarında paradan önce hayvanların canını düşünenlerde var tabiki !! Neyse oturdum internetten araştırdığım kadarıyla kendi kafama göre bir akvaryum çizdim ve bunu akvaryum imalatı yapan bir firmaya yaptırdım.Kaplumbağalar daha küçük olduğu ve yer sorunum olduğu için akvaryum şimdilik eh denilebilecek bir büyükülkte 30 lt su alıyor anca.Yerim genişlediği zaman tabiki yine kendi kafamda tasarladığım çok daha büyük bir akvaryuma geçireceğim.Fikir olması için bir kaç resim eklemek istiyorum. Yaptıklarımıda tek tek sayayım eğer yanlış yağtığım birşey varsa ikaz etmenizi rica edeceğim.

Akvaryum 30lt şimdilik, 1 ısıtıcı su sıcaklığı sürekli 28 derecede,kuru alan kaplumbağaların çıkabileceği şekilde ve kayaların üzerinde ve tam ısıtma lambasının altında,uv lamba filorasan şeklinde gündüzleri yanık bırakıyorum geceleri kapatıyorum karanlık olmazsa sanki uyumayacaklar sürekli yem ister gibi çırpınıyorlar çünkü sizi görünce :) , ısı lambasınıda bir duy sayesinde 45w bir halojen lambayla sağlıyorum oda 35derece gibi bir sıcaklık veriyor, 2 adet derecesi var biri akvaryum dışı birisi suyun içinde, iç filtre kullanıyorum sık sık temizlediğim için şimdilik yeterli gibi 3 haftada birde suyunu yarı yarıya değiştiriyorum.Yem olarak sadece sera yem kullanıyorum yemlerde temel olarak kullandığım raffy P diye bir sera yemi, buna ek olarak raffy mineral, raffy I , yine sera carnivor diye bir yem. P dışındakileri çok fazla kullanmıyorum arada sırada destek yem olsun diye umarım doğru yapıyorumdur.Birde yinede uv li lambanın dışında küçük bir akvaryumum var arada içine su koymadan içine kaplumbağaları koyup güneşe çıkarıyorum üzerlerindeki ıslaklık kuruyuncaya kadar sonra tekrar akvaryuma :) akvaryum dibinde ne kullanacağımı çok düşündüm ama genelde eşelemeyi çok sevdikleri için ufak taşlarla döşedim rahatlıkla bir gecede biryerden diğer yere kaza kaza sürükleye sürükleye birikinti şeklinde tepe yapmayı çok seviyorlar sonra tekrar eski haline vs oynadıklarını düşünüyorum :)

Genel olarak tek bir problem var 1 senedir beslediğim kaplumbağanın yanına yalnız kalmasın diye 2 tane daha aldım 4 ay kadar oldu tabi aralarında ebat farkı oluştu.Birbirlerine kesinlikle bir sıkıntı yaratmıyorlar ama yem verme zamanı benim için sıkıntı oluyor çünkü elimde yemek kabıyla akvaryuma yaklaştığım anda hepsi birden cama doğru hamle yapıyor ve birbirlerinin üzerine çıkıyor sürekli bir kulaç içerisindeler tabi büyük olan biraz diğerlerini hırpalıyor gibi geliyor.Genelde büyük olanı başka bir kaba alıp besliyorum.Çünkü bazen diğerlerinin yemeğe çalıştığı yemi ağızlarında yakaladımı ufak olanları akvaryum içinde ordan oraya koşturduğunu gördüm ve diğerlerine zarar verebileceğini düşündüğüm için genelde ayrı beklemeye çalışıyorum.Neyse çok vaktinizi almayayım soru vs olursa cevaplamaya çalışırım resimleri eklemeye çalışayım. Tşk.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Efe ZorbaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2010
İl: Tekirdag
Mesaj: 807
Efe ZorbaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 00:37
Elinize sağlık , fikirlerinize katılıyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bako39Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 412
bako39Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 09:51
Kaplumbağa besleyen birisi değilim ama kaplumbağaların biraz zararcı olduklarını duydum ısıtıcıyı filan güzel montelemelisin yoksa çıkartabiliyorlar forumdan bir arkadaş kaplumbağasının lambayı söktüğünü söylemişti

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 13:11
Çok güzel olmuş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir