Karides Akvaryumu Bilgi Paylaşımı


OguzhanAkinerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 21
OguzhanAkinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 8 Saat 4 Dakika önce
Arkadaşlar hepinize selam. Yeniden bir karides akvaryumu kurdum sizlerinde tavsiyelerini almak isterim. Bitkili olduğu için gübre vs kullanmamda sorun olurmu, kaç derecede tutmalıyım, armatürüm kaç saat açık kalmalı gibi sorularıma yanıt bulabilirsem çok sevinirim. Ve son olarak 50 litre akvaryumda kaç karides besleyebilirim. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 820
bendeniztayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 7 Saat 2 Dakika önce
Merhaba Gübre kullanıcaksan da dikkatli kullanıcaksın çünkü hassas canlılar örnek gübrelerde eser miktardaki bakır varsa karideslerini öldürebilir. Sana tavsiyem lowtech bir karides tankı kurman. Çünkü karidesler tüm kimyasallara karşı hassasdırlar özellikle bazı türleri dahada narindir. İlla gübre ve kimyasal kullancaksan karidesleri ekleyerek riske atma .

İlla karidesler olsun gübrede koyacağım benim için sorun değil özellikle bakmak istediğim bitkiler var dersende misket gübre kullanırsan en derine göm tabanıda derin tut. sıvı gübreyide duruma göre yarı ölçekten de az kullan. 50 litrede 20 - 25 adet civarı olabilir.

Co2 vericeksen ona göre tekrar yazarım. İyi hobiler.

Beğenenler: [T]231847,MasterChief[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4809
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 3 Saat 13 Dakika önce
[QUOTE=OguzhanAkiner]Arkadaşlar hepinize selam. Yeniden bir karides akvaryumu kurdum sizlerinde tavsiyelerini almak isterim. Bitkili olduğu için gübre vs kullanmamda sorun olurmu, kaç derecede tutmalıyım, armatürüm kaç saat açık kalmalı gibi sorularıma yanıt bulabilirsem çok sevinirim. Ve son olarak 50 litre akvaryumda kaç karides besleyebilirim. Teşekkürler[/QUOTE]

Merhaba,

[B]Zehir dozdur. [/B]Kullanacağınız gübrelerin içeriği ve dozu üzerlerinde genellikle yazar. Buna göre zarar verip vermeyeceğini kestirebilirsiniz. Gübrelerin bakır dozu çoğunlukla tedavide kullanılan ilaçların ve karidesleri etkileyen dozun çok altındadır. Bunu nerden biliyorum, ben iz element gübresi kullanıyorum, içinde %0,0001 bakır var ve karideslere ciddi bir etki etmiyor. Bactofish adlı antiseptik ilacın ise 1 ml sinde 0,719 mg bakır sülfat ve 0,118 mg bakır 2 klorür var. Klor, kloramin, arsenik, siyanür, bakır gibi maddeleri ortamdan uzaklaştıran [B]reeflowers shrimps antioksidan[/B] benzeri ürünler de kullanabilirsiniz.

Tek türle başlayıp devam ederseniz ilerde kırılma ve yozlaşma olasılığını önlersiniz. Çünkü böyle bir durumda 2. kuşak yavrular çoğunlukla renksiz çıkıyor. 50 litrede 20 civarı karidesle başlarsanız şartlar uygun olduğunda 6 ayda 80-100 birey oluşarak kapasitenizi fazlasıyla doldurur.

Işığın niteliği ve şiddetine ve bitki türüne göre gereksinim değişir. Deneyerek 4-10 saat arasında aydınlatma yapabilirsiniz.

Beğenenler: [T]231847,MasterChief[/T][T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir