Kardeşlerim Akvaryumun eksikleri neler acaba ?


slymn000Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2013
İl: Adana
Mesaj: 144
slymn000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 11:32






Abilerim Kardeşlerim başlığı kötü yazdım kusura bakmayın..
Ben bu 50-35h-25lik bi akvaryuma şimdilik böyle birşey yaptım ..
Daha güzel hale getirmek için ne yapmalıyım co2 sistemim yok ona göre bitki önerirseniz sevinirim..
Daha hangi balık Çeşitlerini koyabilirim Işıklandırma sistemim dalgıç lamba var..Pipo Filtrem ve 50 watt Keniss ısıtıcım var..10KG'da Hagen kum var.. Eksiklerini söyleyebilirmisiniz?Yavru alabilmem ve cıvıl cıvıl bi akvaryum yapabilmem için şimdiden vereceğiniz öneriler için teşekkürlerimi sunuyorum ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendryÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 614
LegendryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2014 11:52
Daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha yardımcı olabiliriz. Dalgıç lamba yetmesi için W yüksek olması gerekiyor. Ama fazla bakım istemiyen bitkiler istiyorsanız ben Mavi 8W ile elodeaları 2 haftada 2 katına yükselttim. Elodea öneririm, elodeaları 3lü, 5li şekilde buketler halinde gömerseniz hem güzel görünür hemde uzadıklarında yavru saklamak için isteğinizi yerine getirebilir.

Gördüğüm kadarı ile 2 dişi lepistes 1 erkek lepistes 6 neon tetra görüyorum. Bence daha ekleme yapmayın. Belki 1 dişi daha ekliyebilirsiniz. Fakat neon tetraların olduğu yerde yavruyu kurtarma şansınız zor olacaktır. İyi bir bitkilendirme gerekiyor.

Nufüs çoğalıcaksa Pipo önermiyorum. İç sirkilasyon ve bitki bakımı için iç filtre kullansaydınız daha iyi olurdu. Bitki olarak yavrular için önerim Elodea, Cristmiss Moss, Saz, Amazon gibi tepeye kadar uzayan bitkiler kolay bakım ve yavru saklamak için iyidir. Ayrıca görsellik için Limon, tütün ve gül gibi bitkiler bakım istemiyen bitkilerdir. Işığınız beyaz bu ışıkda yetişebilir ama ayrıntılı bir resim ve bilgi olsaydı daha iyi yorum yapabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir