Japonda Kırmızı Benekler? (resimli)


MuratKarabulutÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2007
Mesaj: 2
MuratKarabulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 23:23

Merhaba,

Eskiden yıllar önce bir akvaryumum vardı.. Seneler geçti ben yaşlandım :) (33) şimdi 3 yaşında balıkları çok seven bir oğlum var..

Sadede geleyim.. 20 lt civarı bir akvaryum kurdum yaklaşık 3 hafta önce.. İki adet japonumuz var.. Bir tanesinde son 3-4 gündür halsizlik, yana yatma su yüzeyine yakın hareketsiz durma ve uzun dışkı vardı..yem yemede problemi yoktu.. Önce sarımsaklı yem uyguladım.. Ertesi gün iç parazit olma ihtimaline karşılık Dün flagyl uyguladım (500 lt suya 3 tablet eritip balığı 1 saat beklettim). Balığı akvaryuma geri koyduğumda tam olmasa da belirli bir düzelme olduğunu gözlemledim..
Bugün ise kırmızı 4-5 adet yara benzeri izler var.. bu izlerden de bi tüy benzeri bir şey çıkmış gibi.. Flagyl yan etkisi midir diyeceğim ama balığı ilk aldığımda (alırken maalesef farkredemedim) da aynı kırmızı benekten 1 adet vardı; yaklaşık 2 cm boyunda bir tüy benzeri bir şey çıkmıştı 2-3 gün içinde kendiliğinden tamamen geçmişti..

Resimleri aşağıda.. Yol gösterebilecek olan varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Akvaryum ile ilgili değrelri bilmiyorum. Dış filtre kullanıyorum..

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MuratKarabulutÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2007
Mesaj: 2
MuratKarabulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2007 11:19

Yok mu yardımcı olabilecek arkadaş?.. sanırım diğer japona da bulaşacak..

Sera bactopur işe yarar mı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2007 14:54

Yardımcı olamam ancak bulaşma riski açısından japon balığının türünden istifade, hemen bir 5 litrelik pet su şişesine falan ayırırdım bu balığı ben olsam...

Şu anda herhalde bu hastalık değildir ama benzer küçük kırmızı siil göbeğinde beyaz uzantı şeklinde iki adet çıkıntı(boynuz) var bendeki bir cüce guramide. İşin ilginci balık bu iki boynuz haricinde gayet keyifli, yemleniyor, başka hiçbir kusuru yok. Yaklaşık bir haftadır, baktopur, omnipur, mycopur üçlüsünü(büyük oranlı su değişiminden sonra) 2'şer gün arayla falan kullandım(yanlış olduğunu bilmeme rağmen teşhis koyamadığım için, birisi fayda sağlasa ondan devam edecektim), bana mısın demedi, ağız altında iki yandaki iki boynuz aynen duruyor. Balık 1 haftadır ilaçlı su içinde, bu beyaz göbekli kırmızı siiller hiç geçmedi, küçülmedi, değişmedi.

Sanırım bu durum pek bilinen hastalık belirtilerine benzemiyor. Resimli mesajınıza pek çok tecrübeli arkadaş bakmıştır, birisi bir teşhis tahmini yürütebilse yazardı.

Bence balığı ivedi ayırın, karantina tankı yoksa da, hemen bir pet şişeye, vazoya neyse... Ne olur ne olmaz. Japon kavanoz balığı değildir, hiç bir balık değildir ama özel durumlarda, türün özelliklerinden faydalanmayacağız diye bir şey de yok.

delikan762007-3-15 14:56:5

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir