Japon Balıklarım ve yumurtaları


necatiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 63
necatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 22:51

Öncelikle hayırlı bayramlar ve İyi seneler...

Yaklaşık 2.5 senden beri japonların egemen olduğu bir akvaryumum var.Geçen günlerde 1 koi ve 1 japon balığım hırçınlaşıp diğer balıkların kuruklarına saldırıyorlardı (ikisi bir olup).bende çözümü ikisinide diğer boş olan akvaryumuma aldım.aradan 4 gün geçti ve balıkları tekrar diğer akvaryuma koydum ve birde ne göreyim küçük akvaryumumda yüzlerce yumurta.daha sonra hemen japonların ürmesi adlı makaleyi okudum ve ona göre uygulumalar yaptım.fakat aradan 4 gün geçmesine rağmen yumurtalar oldukları gibi duruyor.

 

Şimdi ;

1.sorum acaba yumurtalar döllenmemiş olabilirler mi?

2.sorum hepsi de mantarlaşma olabilirmi?

cep telefonumla resimlerini çektim,fakat su an yükleyemiyorum.birde yumurtalar özellikle ısıtıcının olduğu bölgeye düşmüş.

Ne yapabilirim Bununla alakalı bilgilerinize ihtiyac duymaktayım..

Saygılarımla.

NECATİ ÖZTÜRK  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2006 23:44

Isı kaç derecede idi ? Herhangi bir elektrik kesintisi oldumu ? Havalandırma mevcutmuydu ? Mantar olmasın diye herhangi bir ilaç damlattınız mı ?

Isınız eğer 20-22 derece arası ise muhtemelen yarın ve akabindeki günlerde çıkacaktır endişe etmeyin , yumurtaların döllenip döllenmediğini yakından baktığınız zaman içinde küçük siyah noktacık görmeniz lazım döllenmiş yumurtalarda aksi varsa döllenmemiştir , mantar olan yumurtaları gözlemleyin ve akvaryumdan uzaklaştırın suyunuzu bozar bunların haricinde şu an aklıma gelen birşey yok iyi bayramlar mutlu yıllar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sevko31Çevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2006
İl: Antalya
Mesaj: 1099
sevko31Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2007 10:32
 Necati bey sizede iyi bayramlar.Bir iki gün daha beklemenizde yarar var. Isınızı 22 dereceye getirin ve.Mutlaka mantar ilacı kullanmalıydınız.Umarım kullanmışsınızdır.Saygılar sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir