Japon Ve Beta Balığım İçin Yem


ali159Çevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 59
ali159Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 21:19
Japon ve betamın yenleri azalmaya başladı ve biraz kokusu artığından bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle yenisi alacağım.
Normalde şu anda kullandığım yemler Betta için: Discus color (seranın ) (sera bettagran kalmadığı için almıştım güzel bir şekilde yiyip bir azarı olamyınca devam ettim) bu yemden oku laçıkken sabah akşam 1 tane veriyordum. Japonlarımada Ekol'ün pont (bu renkli yemelrden ) balık başı 1 tane sabah akşam (toplam balı kbaşı 2tane yani ) veriyordum.
Ama okul kapanıp benimde uyku saatlerim değişince balıkalr çok uzun süre aç kalmaya başladı.
Şimdi size birkaç sorum oalcak
1) Bettaya hangi yemi alayım (aklımda bettagran veya discus color dan almak var)
2) Japona hangi yemden alayım.
3) Normalde dediğim gibi betaya sabah akşam 1 toplam 2 tane veriyordum şimd isabah öyle akşam 1 er toplam 3 tane versem fazla gelirmi?
4) Japonlarda toplam 3 tane sabah akşam 3 toplam 6 tane veriyordum onu sabh 2 öyle 2 akşam 2 şeklinde vermeyi düşnüyorum (3 balığa böyle paylaştırsam sorun olurmu)
5) Biraz fazla soru oldu kusura bakmayın ama balıklarımı da fazla beslemek veya aç bırakmak istemiyorum Son sorumda eğer siz başka yemler önerirseniz onları sabah öyle akşam kaçar tane vereyim.
(konudada söylediğim gibi bir akvaryumda 3 tane japon başka bir akvaryumda 1 tane beta var) Şimdiden çok teşekkür ederim.
(birde çok şey istiyorum tekrar özür dilerim ama sorulara 1-2-3 şeklinde cevap verirseniz sevinirim. Hangisine cevap yazdığın ıanlama mzor oluyor diğer türlü.
Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2015 22:38
Japonların menüsü aşağı yukarı bu şekilde: İki günde bir haşlanmış sebze, yeşillik vb. Kuru yem olarak her gün değişimli Tropical Super Spirulina Forte granül ve 3 Algae pul yem. İki günde bir Vitality & Color granül. Günde iki öğün yemleme, haftada bir gün de yem vermiyorum. Vitality & Color'ı beta da yer. Balıklara bir-iki dakikada bitecek kadar yem verebilirsiniz.

Beğenenler: [T]164670,ali159[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2015 08:17
Kırmızı beyaz karışık pond yem vereblirsin ufalayarak japonlarına Ali, dip yemi verebilirsin toplu iğne başı büyüklüğünde irilikte olandan, kurutulmuş karides kurusu ufalaybalirsin balık başına 2 günde bir 1-2 tane, karışık pul yem verebilirsini, ve günde bir haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelye, ıspanak yaprağı verebliirsin, yemek kabağı, havuç, semiz otu, hatta patetes bile yiyorlar yumuşak haşlanınca, böyle sebzeler verebilirsin, sabah akşam beslersin balık başına yarım pond yem ufalarınsın önce birzada gıdım gıdım öteki yemlerden atarsın abartmadan tamamdır. Bettada dip yemi yiyor bende 2 aya yakındır bir betta var etcil yemleri tercih ediyorum betta için yemlerin ismini bilmiyorum ciclid yemlerinden çok ufak taneli olan granül yani toplu iğne başı gibi yuvarlak yemlerden en ufak tanelileri tercih ediyorum onları yiyor ağzı ufak balık ya. Bütün yemlerden atıyorum bettada karma tanktaki diğer balıkların yediği yemden bu üstteki saydıklarımdan seçip yiyor. Japonlara daha çok japonlar için üretilen yemlerden tercih et yani bitkisel ağırlık olan yemleri tabi içide proteinde olacak. Aşağıdaki kırmızı renkli yemleri çok abartmadan japonunada verebilirsin. Kapalı kutularda sadece japonlar için üretilmiş üzerinde goldfish diye geçen japon resmi olan kutu yemleride tercih edebilirsin. En alttaki dip yemi japonlar sever, bettada seviyor ufak taneli olduğu için. Sarı pond yem japona uygun kırmızıdanda ufalarsın, en baştaki kaz ciğeri yemi daha çok bettaya uygun. Karides kurusu japonada ufalarsın bettayada gibi. Karışık pul yem japona uygun japon hepsini yer ama kırmızı renklileri daha az ver.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/kaz%20ciger.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/etcil%20pond.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_pul%20yem.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/POND%20YEMI-600x600.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_gammarus.JPG[/IMG] [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/dip.jpg[/IMG][EDIT]mesutok,2015-07-07 08:27:17[/EDIT]

Beğenenler: [T]164670,ali159[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir