Japon Baliklarim Oluyor


AquaPuellaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 196
AquaPuellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2022 10:31
Aşağıda yazdıklarımı uygularsan daha fazla kayıp yaşamazsın.

1. Sağ kalan balıkları içinde dinlenmiş su veya içme suyu olan bir kaba koy ve akvaryum suyunu tamamen boşalt.

2. Daha sonra yine içme suyu ile doldur. Balıkları akvaryuma geri koy. Filtreyi ve hava motorunu çalıştır.

3. Bundan sonra ya içme suyu ya da en az [B][K] 5 gün ağzı açık bir şişede dinlenmiş su[/K][/B] kullan. 5 lt'lik pet şişeler kullanabilirsin. [B][K]Suyu asla balkon gibi dışarıdan bir şey buluşacak bir yerde dinlendirme.[/K][/B]

4. [B][K]Japonları fazla yemleme. [/K][/B] Bitkisel ağırlıklı yem al. Japonların beslenmesi ile ilgili forumda ve internette mutlaka araştırma yap.

5. Düzgün çalışan bir iç filtre al ve [B][K]iç filtreyi de hava motorunu da daima açık tut.[/K][/B] Filtrenin debisini düşük tut ki balıklar yorulmasın.

6. [B][K]Haftada en az 1 defa mümkünse 2 defa %20-30 su değişimi yap.[/K][/B] Unutma ya içme suyu ya da iyi dinlenmiş su kullan.

7. [B][K]Bir amonyak düşürücü edin. [/K][/B] Japonlar sudaki amonyağı çabuk arttıran balık türleridir. [B]ReeFlowers RemAmmonia [/B] ürününü kullanabilirsin. Akvaryum litreni baz alarak bir veya iki kapak ilaçtan dökebilirsin.

8. En kısa sürede daha büyük bir akvaryum al. İkinci el sağlam bir akvaryum alabilirsin. Forumdaki ilanlardan bakabilirsin. Diğer seçenekler [B]Letgo[/B] ve [B]sahibinden.com[/B]

9. [B][K]Sakın ama sakın fazladan balık ekleme.[/K][/B] Zaten mevcut balık sayısı akvaryumun için fazla.

10. Tekrar ediyorum: [B][K]Balıkları fazla yemleme.[/K][/B] 1-2 dk içinde bitirebilecekleri kadar yem ver. Günde en fazla 2 defa yem verebilirsin. Arada haşlanmış bezelyenin içini veya salatalık içini verebilirsin. Sindirim sistemlerini rahatlatır. Haftada 1 gün ya bir defa yemle ya da hiç yem verme. Bırak, sindirim sistemleri dinlensin. Balık hastalıklarının çoğu sindirim problemlerinden kaynaklanır.

11. Akvaryum suyunun ısısını [B]18 -24 derece[/B]de arasında tut. Japonlar soğuk su balıklarıdır. Isıtıcıyı kışın kullanabilirsin. Diğer mevsimler kullanma.

12. Anubias bitkisi öneririm. Japon akvaryumunda kullanabileceğin birinci bitki Anubias'tır. Ikincisi Elodea. Her ikisini de misina ipi yardımıyla bir objeye bağlayarak kullanabilirsin. Akvaryumunda bitki olursa su daha sağlıklı olur. Bitkiler suyu filtreler. Yine bitkiler için de forumdaki ilanlara bakabilirsin. Ya da direkt akvaryumculardan alabilirsin.

13. [B][K]Haftada en az 2-3 defa mutlaka dip çekimi yap.[/K][/B]

14. Akvaryum dekorları konusunda araştırma yapmadan alma ve akvaryuma ekleme. Renkli çakıl ve kumlardan uzak dur.

15. [B][K]Asla petshoplara güvenme.[/K][/B] Daima kendi araştırmanı yap ve o şekilde hobiye devam et.

[EDIT]AquaPuella,2022-08-02 10:38:22[/EDIT]

Beğenenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliDenizÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 12
AliDenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2022 10:52
Merhaba,

Çok teşşekür ederim.

Hocam dediğiniz gibi içme suyuna koydum balıklarımı. Büyük bir leğende duruyorlar. Fakat aşırı dışkı yapıyorlar gibime geliyor. 7 Japon için normal midir?[:?] Yeni filtre almaya gitti ailem bundan dolayı temiz içme sulu leğene aktardık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaPuellaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 196
AquaPuellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2022 22:53
[QUOTE=AliDeniz]Merhaba,

Çok teşşekür ederim.

Hocam dediğiniz gibi içme suyuna koydum balıklarımı. Büyük bir leğende duruyorlar. Fakat aşırı dışkı yapıyorlar gibime geliyor. 7 Japon için normal midir?[:?] Yeni filtre almaya gitti ailem bundan dolayı temiz içme sulu leğene aktardık. [/QUOTE]

Aşırı dışkılamalarının sebebi fazla yemlemiş olman. Ilk yorumda yazdığım gibi, yemlemeyi azalt. Fazla yemleme de balık ölümüne sebep olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir