Japon Balıkları Bakımı


Dexter85321Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 151
Dexter85321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 8 Dakika önce
[QUOTE=GhostKoi]Jaon balığı bakımında litre de filtre de su değişimi de önemli. Bunlardan feragat etmeniz irili ufaklı çeşitli sorunlara yol açabilir. İdeal koşulları oluşturamıyorsak ideale yakın olmasını sağlayabiliriz. Balık başına 40-70 lire ideal olsa da 30 litre yerine 2 balık için 50-60-70 litre özenli bakımla bir süre sizi idare edebilir. Balığın hedef boyu hesaba katıldığında eninde sonunda yetersiz gelecektir.

100l üzeri tanklarda ve balık yüküne de bağlı olarak dış filtre biyolojik arıtma için daha uygun olsa da imkanlar dahilinde uygun ebatta pipo filtre her zaman iç filtreden daha uygundur ve tercih edilebilir. Piponun dezavantajı daha sık temizlik gerektirmesi ve dış filtreye göre yüzey alanının daha az olması olacaktır.
[/QUOTE]

kesinlikle, Sumplu pipo filtreler daha iyi olur, büyük ebatlarda birden fazla pipo filtre iş görebilir ama bütçe ve estetiklik açısından kötü, ben hala düşük bütçede pipo filtreye ek iç filtre kullanma taraftarıyım, birden fazla pipo filtre için hava motoru almak yerine ayarında bir iç filtre eklemek daha pratik olur. Birkaç yabancı youtube kanalında askı filtreye ek pipo filtre, dış filtreye ek iç filtre gibi kombinasyonlar görmüştüm. yani japon akvaryumlarında filtrasyon için kombinasyonlar yapılabiliyor, insanların iç filtrelere bu kadar karşı olmasının nedeni biyolojik filtrasyon yapamaması, bunu biyolojik bir filtreyle desteklerseniz bu dezavantajın kalkacağını ve uzun vadede sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EhtiyarÇevrimiçi

Kayıt: 05/10/2023
İl: Kocaeli
Mesaj: 885
EhtiyarÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 5 Saat 14 Dakika önce
İç filtrelere karşı olunmasının bir sebebi dediğinizse diğeride fazla sirkülasyon yapmasıdır. Hele petshopların eline düştüyseniz yandınız, 5 litrelik akvaryuma 300 l/h filtre verdiklerini gördüm. Sanki kek hamuru çırpılacak. Sürekli akıntı balıkları mahvediyor, yorgunluktan ölenler olabiliyor. Bu sebeplerden duyar duymaz karşı çıkılıyor. Yazdığınız gibi bilinçli kullanımda elbette olur ve olacaktır. Fakat okumuşsunuzdur bugün motorlu pipo filtre konusunu, hacim ve adet yazmamış ama filtresi hemen dolup tıkandığından bozuldu sonucuna varmış. Bu japonlar çok kirletiyor galiba diyerek sonuca varmış vatandaş. Diyeceğim akıllı kombinasyonlar sonuç verebilir, burada anahtar neyi niçin yaptığını bilebilmek ve elbette mecburiyetten uyguladığımızı kural gibi sunup önermemek. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Ne çok " sonuç " kullanmışım [:)], pardon.[EDIT]Ehtiyar,2024-11-05 22:57:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dexter85321Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 151
Dexter85321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 42 Dakika önce
[QUOTE=Ehtiyar]İç filtrelere karşı olunmasının bir sebebi dediğinizse diğeride fazla sirkülasyon yapmasıdır. Hele petshopların eline düştüyseniz yandınız, 5 litrelik akvaryuma 300 l/h filtre verdiklerini gördüm. Sanki kek hamuru çırpılacak. Sürekli akıntı balıkları mahvediyor, yorgunluktan ölenler olabiliyor. Bu sebeplerden duyar duymaz karşı çıkılıyor. Yazdığınız gibi bilinçli kullanımda elbette olur ve olacaktır. Fakat okumuşsunuzdur bugün motorlu pipo filtre konusunu, hacim ve adet yazmamış ama filtresi hemen dolup tıkandığından bozuldu sonucuna varmış. Bu japonlar çok kirletiyor galiba diyerek sonuca varmış vatandaş. Diyeceğim akıllı kombinasyonlar sonuç verebilir, burada anahtar neyi niçin yaptığını bilebilmek ve elbette mecburiyetten uyguladığımızı kural gibi sunup önermemek. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Ne çok " sonuç " kullanmışım [:)], pardon.[/QUOTE]

Tabi ki uygun hacimde uygun iç filtre kullanmaktan bahsediyorum, yoksa herkesin bildiği o kötü yanını atlayamazdım, burada ilk birkaç paragrafı okumanızı isterim https://www.akvaryum.com/ic_filtre_neden_dis_filtrenin_yerini_tutamaz_makaler_22_938.asp
Kural gibi sunduğumu hatırlamıyorum, konu sahibi araştırma aşamasında olduğu için önce uygun filtrasyon ve diğer başlıkları belirtip, pipo filtre eklerseniz faydalı bakterileriniz olur yazmıştım.[:'(] bahsettiğiniz konuya hemen bakıyorum...baktım hacime ve canlı yüküne göre yetersiz bir pipo kullanmış olabilir, bence ek olarak mekanik filtre eklerse sorun çözülebilir.[EDIT]Dexter85321,2024-11-05 23:27:44[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EhtiyarÇevrimiçi

Kayıt: 05/10/2023
İl: Kocaeli
Mesaj: 885
EhtiyarÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 4 Saat 22 Dakika önce
Linki okudum efendim, tazelenmiş olduk. Aslında metnimin bütününe bakarsanız hedef kitlenin içerisinde sizin olmadığınız bellidir. Ki zaten sizde kendinizi bir yere koyamadınız. Bütün bunlardan sonra konu sahibinin dünden beri ortalarda olmadığının farkındasınız, yine bizbize kaldık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dexter85321Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 151
Dexter85321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 8 Dakika önce
Sormayın aklım hala şu balıkta [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/baligima_oluyor_k1003358.asp[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir