japon balığı yüzgeçlerde kararma


demetyazÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2013
İl: Adana
Mesaj: 2
demetyazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 13:41
japon balığımda son bir haftadır yüzgeçlerde kararma başladı. Daha önceki japonlarımda da olmuştu ve sonra ölmüşlerdi. Nasıl önleyebilirim ? Hem fotoğraf hem de video linki veriyorum. Şimdiden çok teşekkürler . 
 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=2fGkwG_ZNzc[/VID]









Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 14:15
İlk hafta kurulumda yeni suda böyle kararmalar hassa noktada olur, yahut aldığınızda böyleyse bu kararmalar iyi bakımla geçer, İlk hafta yeni kurmuşsanız tankı amonyak yüksek safhada olur buda balığın hassas dokularını yakabilir. Yahut yüzgeç erimesine dönebilir rahatsızlık sizin balıktada bu kuyruk ucunda yanmalar kararmalar gözüküyor. Sonraki haftalar faydalı bakteriler oluştukça bu amonyak çevrilir nitrite, sonra daha az zararlı olna nitrata. Elinizde mikofish ilacı varsa bir kaç damla suyuna damlatın yüzgeç erimesini dönmesin bence rahatsızlık yüzgeç erimesine dönerse o uçlar kanlı şekilde iyice erir kuyruk ve ölümcül olabilir. mikofish ilacı 10 Tl gibi akvaryumcuda yügeç  erimeleri mantar gibi benzer hastalıkları tedavi eder. Sonrasında haftada bir iç filtre süngerini kutusundan çıkarın temizleyin yerine takın, arada bir motor kısmın altındaki kapağı açın pervaneyi çıkarın cımbızla çekip, yuvasını kulak çöpüyle temizleyin tekrar söktüğünüz gibi takın böylece tıkanmalar olmaz. Balık şu anda hareketli durumu iyi gözüküyor sabah akşam gözü büyüklüğünde yemini ufalayn suyuna yesin. 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun birtanesini atın içini yesin kabızlığı önler balığı besler kabızlıktan ölümü önler, haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz bir cezvede bir yaprak haşlayıp ufak ufak parçalar halinde ggibi. Haftada bir akvaryumunuzda 1/3 oranında kirli suyu çekin yerine taze su ekleyin, ekleyeceğiniz su akvaryumla aynı ısıda olsun. Çeşme suyu kullanacaksanız üzeri açık kapta 2 gün dinlendirmenizde odada fayda var klor uçması ağır metallerin çökmesi için, damacana içme suyu kullanacaksanız dinlendirmeye gerek yok direk kullanabilirisiniz. mesutok2014-01-05 14:25:17

Beğenenler: [T]199484,hayrettinbozkurt[/T][T]233778,Elfi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FISHERMAN01Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2020
İl: Izmir
Mesaj: 89
FISHERMAN01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2020 23:10
[QUOTE=mesutok]İlk hafta kurulumda yeni suda böyle kararmalar hassa noktada olur, yahut aldığınızda böyleyse bu kararmalar iyi bakımla geçer, İlk hafta yeni kurmuşsanız tankı amonyak yüksek safhada olur buda balığın hassas dokularını yakabilir. Yahut yüzgeç erimesine dönebilir rahatsızlık sizin balıktada bu kuyruk ucunda yanmalar kararmalar gözüküyor. Sonraki haftalar faydalı bakteriler oluştukça bu amonyak çevrilir nitrite, sonra daha az zararlı olna nitrata. Elinizde mikofish ilacı varsa bir kaç damla suyuna damlatın yüzgeç erimesini dönmesin bence rahatsızlık yüzgeç erimesine dönerse o uçlar kanlı şekilde iyice erir kuyruk ve ölümcül olabilir. mikofish ilacı 10 Tl gibi akvaryumcuda yügeç  erimeleri mantar gibi benzer hastalıkları tedavi eder. Sonrasında haftada bir iç filtre süngerini kutusundan çıkarın temizleyin yerine takın, arada bir motor kısmın altındaki kapağı açın pervaneyi çıkarın cımbızla çekip, yuvasını kulak çöpüyle temizleyin tekrar söktüğünüz gibi takın böylece tıkanmalar olmaz. Balık şu anda hareketli durumu iyi gözüküyor sabah akşam gözü büyüklüğünde yemini ufalayn suyuna yesin. 2 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyun birtanesini atın içini yesin kabızlığı önler balığı besler kabızlıktan ölümü önler, haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz bir cezvede bir yaprak haşlayıp ufak ufak parçalar halinde ggibi. Haftada bir akvaryumunuzda 1/3 oranında kirli suyu çekin yerine taze su ekleyin, ekleyeceğiniz su akvaryumla aynı ısıda olsun. Çeşme suyu kullanacaksanız üzeri açık kapta 2 gün dinlendirmenizde odada fayda var klor uçması ağır metallerin çökmesi için, damacana içme suyu kullanacaksanız dinlendirmeye gerek yok direk kullanabilirisiniz.
editededitIDmesutok/editIDeditDate2014-01-05 14:25:17/editDate/edited[/QUOTE]

Çok önceden yazmışsınız fakat teşekkür etmek istedim. Kafamdaki soru işaretleri gitti yazınız sayesinde. [:iyi:]

Beğenenler: [T]72854,mesutok[/T]
Teşekkür Edenler: [T]72854,mesutok[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir