Japon Balığı Yumurtlayacak mı?


Gogo42Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Konya
Mesaj: 163
Gogo42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 00:56
Video linki : http://www.youtube.com/watch?v=Cx7TkVS0DI4
 Merhabalar.. Bu iste oldukça yeniyim. İlk basta kız arkadasım tarafından hediye edilen 2 japonuma kıyamayıp 72lt bir akvaryum aldım. Daha sonra bu akvaryuma bir kac daha japon aldım toplamda 6 tane idi fakat 3 tanesi öldü ve oldukca da cok uzuldüm fakat bu günler 2 japonumun birbirlerini kovaladgını farkettim forumdan okudugum kadarıyla bunlar yumurtlama belirtileri gibi geldi video da göreceğiniz gibi kovalamaca yaşıyolar. Henüz 1 aylık bir tecrübem var bu işlerde oyüzden sormak istediğim cok sey var ama başlıcaları simdi sormak istiyorum yardımcı olursanız cok sevinrim.Birde unutmadan balıklar birbirlerini sürekli kovalamıyo beyaz balık sarının anus bölegesine vuruyo oda bi 10 20sn sürüyor buda günde benim gördüğüm kadarıyla 5 10 kez oluyo ama bu cğunluklada aksam saatlerinde oluyor.
Sorunlar:
1) Balıklar üreme dönemindemi?
2) Eger yumurtlama döneminde ise neler yapmalıyım?
3) Yumurtalar için akvaryumdan hangi dekorları cıkarmalıyım?
4)Yumurtalar için iç filtreyi kapatıp sadece hava motorunu mu çalıstırmalıyım?
5)Yumurtaları alabilmek için hangi koşuları sağlamam gerekiyor?(sıcaklık örnegin)
6)Su değişimi yapmam gerekiyomu?
7)Ayrıca balıkların boyu 8-10cm arası.Sizce bu kücüklerden yavru çıkarmı?

Ve de sizin vereceğiniz her türlü bilgiye açığım eklemek istediklerinizi de söylerseniz sevinirim.

Son olarakda kullandıgım akvaryumcu tarafından alman malı multivitamin olarak verdiği yemin resminide koydum yem hakkında düşüncelerinizide ögrenebilirmiyim?




Akvaryum özellikleri

72 lt akvaryum
İç Filtre
Tek çıkışlı hava pompası
Hava taşı
Kum
Dekor
Mavi 45cmlik Floresan


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 12:05
Hoşgeldiniz hobiye. Önceki balıkların ölme sebebi, yeni tank sendromu denen olaydır. Akvaryum ilk sula dolduruluduğunda yaşamaya balıklar için pek elverişli değildir. Öncelikle içinde faydalı bakteriler oluşmalıdır. Buda 3 hafta sürmektedir. 3. haftadaya kadar tüm filtreleri çalıştırıp içinde balık besliyormuş gibi düşünüp öylece balıksız çalıştırılmalıdır. içinede biraz yem atılmalı, faydalı bakterilerin oluşumun hızlandırmak için, 3. haftadan sonra ise balıkların alınması en sağlıklısıdır. Yahut birinci haftadan sonra bir elma salyangozu alıp 3. hafta doluncaya kadar bunu besleyebilirsiniz, bu dahada hızlandırır faydalı bakterilerin oluşumun. Erkek balık dişi balığı sizin dediğiniz gibi kovalar. kovalayan erkek kaçan balık dişidir. Erkek balık biraz küçük olsada üremede yeterli olabiliyor, disinin olgun olması daha gerekli. Üremeye teşvikler bu kovalamacayla başlar ve oda ev şartlarında bunun bir mevsimi yok, yaş kış bir vakit aniden yumurta dökebilirler akvaryuma, bunun için zemine bir 5 yapraklı anubias bitkiyi bir taşa misinayla gödesinden sabitleyip bekleyebilirsiniz, dökülen yumurtalar beyaz toplu iğne başı büyüklüğünde, bu yapraklara onlarcası yapışır. bitkiyle yapışan yumurtaları ayırır yavruların çıkmasını başka bir akvrayumda beklersiniz. Ama şu an gerek yok sizin yavru almanıza falan nereye koyacaksınız? yahut çıkan yüzlerce yavruyu nerede besleyeceksiniz ?, önce biraz balıkların tadını alın hobide tecrübe kazanın sonra isterseniz deneyin. Evet bu yem pond yem japonlar için özel üretilen yemlerdendir. Piyasada japonlar için üretilmiş başka birçok yem vardır. Ayrıca halanmış bezelye tanesini 2-3 günde bir balık başına birtane yedirtmeyi ihmal etmeyin, japonların en illet rahatsızlığı kabızlığı tedavi eder, ve önler. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 12:28
Mesutok abimiz herşeyi söylemiş ama bende birşeyler eklemek istiyorum.Size tavsiyem o dekorlarla tankınızı iyice daraltmayın ve ayrıca plastik bitkileri çıkartıp bir kaç canlı bitki eklerseniz bu hem doğala yakın bir görüntü oluşturmuş olursunuz hemde balıklarınızın sağlığını tehlikeye atmamış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gogo42Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Konya
Mesaj: 163
Gogo42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 12:50
@mesutok size cok tesekkür ederim hemen hemen forumdaki bütün yazılarınızı okudun bu iste oldukca bilgi sahibisiniz.Sizi Sürekli takip ediyorum. Vermis oldugunuz cevaplar sayesinde bilgileniyorm. Sizden bir sey daha rica edicem akvaryumu incelediyseniz dekorlar hakkında da bilginizi almak isterim.
@alitoplukaya sizede cok tesekkür ederim yazmıs olmanızdan dolayı. Bu annibus bitkisini nasıl tedarik ederim ve akvaryumda nereye koyabilirm cnku suan tam ortada cok hevesli bir sekilde aldigim batık gemi dekoru var onu mu cıkartyım yoksa kenara bi sekilde koyabilirmiyim? 
Son olarak da bu bitkinin maliyeti nekdardır? Ve akvaryumda hangi artılara sebeb olur? Simdiden tesekkürler. 

Akvaryumun son hali:


Gogo422012-03-15 13:10:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 13:13
Gökhan bey anubias bitkisinin bir çok çeşiti vardır size düşen tankınıza uygun ve gözünüze hoş geleni seçebilirsiniz ve bu bitkiyi akvaryumcularda bulabilirsinz.dekor olarak sizin nasıl gözünüze hoş gelecekse o şekilde koyabilirsiniz.O gemi dekoru bana kalırsa hacimden çok çalıyor ve balıkların rahat yüzüş alanını daraltıyor size tavsiyem çıkarmanız ama tabi karar sizin.Bu bitkilerin fiyatları 5 tld en başlar 25 tl ye kadar gider tabi bu bulunduğunuz yere görede değişiyor açıkcası ayrıca bakımı kolay bir bitkidir. Bunların faydalarıda kumun içinde sızmış çökeltilerden kökler gübre olarak faydalanırlar ve az da olsa nitrat oluşumuna engel olur ancak biraz yavaş gelişen bir bitkidir ama bakımı kolaydır.Başka su bitkileride var örneğin elodea gibi,bambu bulabilirseniz o da olur,canlı su midyesi bile ekleyebilirsiniz bu midyelerde bir nevi doğal filtrelerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 13:20
Anubias canlı bitkisini bir çok türü var, Dev anubiasın yaprakları geniştir, dökülen yumurtaların yapışması açısından oldukça avantajlıdır. 5 yapraklı bir dev anubiası akvaryumcularda 7.5 -10 lira arası satarlar. Kökünü kuma gömmeyin iyi gelişmez fazla yaşamaz bitki küçük kayaya kalın gödesinden misinayla bağlayıp ,akvaryumun akıntısı az her hangi bir köşesine koyabilirsiniz. yeri önemli değil ben genelde ortaya koyarım. Dekorlara gelince tabiatta plastik yok sularda, amaç doğala en yakın beslemektir, hiçaksesuar olmaszada hoşlarına daha çok gider geniş geniş yüzerler çünkü, anubias bitkisi almanızda şart değil, yavrulatmayacaksanız. o bilastik bitkileri falan keyfinize kalmış çıkartmasanızda olur, mühim olan hızlı salınım yapıp suyu zehirlemesin sonuçta önemli olan bu, sorun yoksa hiç oynamayın öylece kalsın, olayı zamana bırakın, sonuçta kavrayumda kullanılan iç filtrede bir plastik, ama kullanılıyor. O bitkiler herhalde akvaryumlarda kullanılacağı için, üreten firma bunu düşünüp salınım düzeyi en az olan materyaller kullanmışsa ahlaki olarak bir sorun çıkmaz. Ben olsam hiç oynamazdım öylece bırakırdım herşeyi görüntü güzel. Ama zaten doğal olanı olmayanları az çok anlamış bulunuyorsunuz yazılan açıklamalardan. Yavru almayı düşünmüyorsanız birde canlı bitkilerle iyice kalabalıklaştırmayın akvrayumu balıklara yüzme manevra alanları kalmaz strese girerler. o Avkaryumdaki plastik bitkilerede yumurtalar yapışır sonuçta. Hoşunuza gitmezse zamanla o gemiyi bitkileride çıkartırsınız boş geniş akvyumda dahada bir rahat ederler  mesutok2012-03-15 13:24:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gogo42Çevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Konya
Mesaj: 163
Gogo42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 13:24
Tamam cok tesekkür ederim ali bey  akvaryumcularda biraz arastırma yapıp tekrardan yazarım :)
Bide ben yavru da almak istiyorum benim erkek hazır gibi ama dişi cok fazla yanasmıyo gibi erkege bir dişi alsam yavru olurmu? Tabiki onun yanında 20 lt lik yavru tankımda var Mesutok abimizin paylastigi el yapımı yem ve de t borusuyla yavrular için yapılan hava pompası sisteminide kendim hazırlıycam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir